«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

30.6.12

Χαμένοι
στην κοστολόγηση

* Και έγινε το ...κοστολογημένο θαύμα: Συν-τρι-κυβέρνηση! Που πολύ καλά μπορούσε να γίνει και μετά τις εκλογές του Μαΐου αλλά... τότε θέλανε να φορτώσουν μερικές αμαρτίες και μιά κάποια "αντεθνικότητα" στον ΣΥΡΙΖΑ  μπας και ...ισορροπήσει η πλάστιγγα...
* Έφταιξε -...κοστολογημένα- τότε ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν πρόδωσε την αντιμνημονιακή ψήφο, όπως -"εθνικότατα"...- απαιτούσε η ΔΗΜοκουβελική ΑΡιστερά κυρίως για να συμμετάσχει η ίδια στην κυβέρνηση, είναι "αλαζών" τώρα που επιμένει να μην την προδίδει συμμετέχοντας στην «εθνική διαπραγματευτική ομάδα» την οποία σκαρφίστηκε ο δυστυχής εθνικαερολόγος Βενιζέλος.
* Κοστολογημένα πράμματα. Κοστολογημένα πράμματα κατά την γκαιμπελική μέδοδο: «Ψεύδεσθε, ψεύδεσθε, ψεύδεσθε... Στο τέλος πάντα κάτι μένει!»...
* Κοστολογημένες ήταν κι οι αρρώστειες. Παλιά ήταν η πάθηση του Σαμαρά. Την επόμενη της ανακήρυξής του ως πρωθυπουργού θυμήθηκε και μπήκε στο Νοσοκομείο. Το ίδιο ακριβώς και του Ράπανου... Κοστολογημένη ...πριν την ορκωμοσία -λόγω παλιάς αρρώστειας...- παραίτηση από ...μη αναληφθέν αξίωμα!!! Παγκόσμια πρωτοτυπία!!! Να γραφτούμε στο Guinness Book of World Records...
* Εκτός κοστολογίου όμως ήταν η παραίτηση Βερνίκου από το Ναυτιλίας, ο οποίος είχε ιδιότητα μη επιτρεπόμενη από το Νόμο: Ιδιοκτήτης  off-shore εταιρείας. Όπως ακοστολόγητη ήταν και η ...απόσυρση Αβραμόπουλου ως εκπρόσωπού μας στην Ευρωδιάσκεψη Κορυφής: ΔΕΝ επιτρέπονταν από τον Κανονισμό της Ε.Ε.... 
Κι είχε κάνει μια χαρά ο μαύρος...
Ούτε τον Νόμο για τα υπουργικά ασυμβίβαστα ήξερε ο Σαμαράς (και οι σύμβουλοί του, οι συνεργάτες του, οι υπουργοί του...) ούτε τον Κανονισμό της Ε.Ε.... 
Αν ευελπιστείτε λοιπόν ότι θα «διαπραγματευτεί» -...κοστολογημένα βεβαίως, βεβαίως!- με τους τροϊκανούς, τότε...
Τρομάρα σας κακή.

27.6.12

Αριστερά, δεξιά, αμφιδέξια και ...αδέξια!

του Ανδρέα Πετρουλάκη από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
1. Όσοι/-ες δεν είναι απόλυτα σίγουροι/-ες ότι κατανοούν απόλυτα ΟΛΕΣ τις εκδοχές έννοιας και "σήμανσης" των λέξεων του τίτλου... ας ανοίξουν κάνα καλό λεξικό.
2. Προβληματίστηκε άραγε ο Αντώνης ότι πολύ δεξιά κοιτούσε (και έπραττε...) τον τελευταίο καιρό; Παίζεται...
3. Και ότι πιθανόν το πολύ δεξιό λοξοκοίταγμα προκαλεί επικίνδυνες αποκολλήσεις; Ερευνητέον ιατρικώς...
Ας δούμε όμως και την φωτεινή πλευρά:
4. Έ! τώρα... Για το ότι ο Φώτης θριάμβευσε και ότι θα επιβάλει, άκοπα πλέον, την αριστερή του γραμμή, δεν θα αμφιβάλει στο εξής κανείς!
5. Έχοντας και την αμέριστη, άδολη, έντιμη, ανιδιοτελή, εθνικοπολιτικώς ορθή βοήθεια του -...αρχαιόθεν αριστερού- σωτήρα Βαγγ. Βενιζέλου.
6. Δεν θα διαγράψει ο Αντώνης τους Πλεύρη, Βορίδη, Γεωργιάδη κλπ ακροδεξιούς, παρολονότι τώρα «πιάνει» 179 και δεν τους έχει ανάγκη. Δεν είναι αγνώμων.
7. Δεν είναι αγνώμων απέναντί μας: Θα μάς αφήσει να γελάμε πότε-πότε με τα καμώματα και την «ευφράδειά» τους.

25.6.12

P.I.I.G.S. versus Tedescos
Σκίστε τους! Για την Ευρώπη, ρέ γαμώτο!

* Σκίστε τους, ρε νοτιοευρωπαϊκά συνεταιράκια... Ποδοσφαιρικά τουλάχιστον... Νά 'χουμε κάτι να χαιρόμαστε... Γιατί μάς «σκίζουν» συνέχεια με τη λιτότητα, ώστε να έχουν τεράστιο πλεόνασμα εις βάρος μας και να δανείζονται με αρνητικό επιτόκιο οι ίδιοι...
Ρίξαμε δύο "καυτά" αλλά μάς έρριξαν 4.
Ρίξτε τους εσείς δεκατέσσερα... Να σουρώσει η ποδοσφαιρομάνα Μέρκελ.
* Πολύ μυστήρια σύμπτωση αυτές οι δυό -ταυτόχρονες και βαριές- ασθένειες Πρωθυπουργού και (μέλλοντος) Υπουργού Οικονομικών.
Που συνέπεσαν -ταυτόχρονα πάλι- με σοβαρές ευρωμαζώξεις και ευρωσυσκέψεις.
Περαστικά τους.
Αλλά -ουκ εισίν αθώοι οι καιροί- μήπως κρύβεται και κάτι άλλο... μή ιατρικό... από πίσω;;;
* Ο ...Λουλούδης της συμπρωτεύουσας καταδίκασε «στο πυρ το εξώτερον» τις εκδηλώσεις "Pride" των ομοφυλοφίλων.
Μήπως φοβήθηκε ότι στην παρέλαση μπορεί να συμμετάσχουν και κάποιοι "δικοί του" με ιερατικό «σχήμα»; Πολλά έχουν συμβεί σε μοναστήρια... Και παλιότερα και στον καιρό μας... Η αγαμία εκτός από τον «εξαγνισμό» έχει και άλλες προεκτάσεις... Αποδεδειγμένα!
* Θα πουλήσουν τον ΟΠΑΠ, λέει, για να κλείσουν τρύπες. Και τρίβουν τα χέρια τους από χαρά οι «επενδυτές» αφού η Δημόσια αυτή Επιχείρηση είναι σταθερά κερδοφόρα...
Μεγαλοφυές σχέδιοΜειώνουμε (ελάχιστα... σε τιμή-ξεφτίλα θα πουληθεί...) το χρέος και αυξάνουμε το έλλειμμα χάνοντας σίγουρα κέρδη.
«Προοδευτικού χαρακτήρα» είναι προφανώς η κυβέρνηση που σχηματίστηκε. Γιαυτό την υποστηρίζουν -και συμμετέχουν από ...σπόντα- οι ΔΗΜΑΡικοί (με "πρόεδρο Φώτη Κουβέλη", όπως είναι ο επίσημος τίτλος του κόμματος).
«Προοδευτικού χαρακτήρα»...
Ο Φώτης εκτός από άλλα λάθη άρχισε να κάνει και ...λεκτικά.
Κακό πράμμα η «κυβερνώσα Αριστερά της ευθύνης»...
Προκαλεί παρακρούσεις, ως φαίνεται...
* Έ! αφού η κα Βούλτεψη της ΝΔ «ανακάλυψε» ότι ο δικομματισμός έκανε μεγάλο κακό στον τόπο (σε πρωϊνή εκπομπή της ΝΕΤ τό είπε)... έρχονται τα ύστερα του κόσμου!!!
Όπου νά 'ναι ο Σαμαράς θα αναγνωρίσει ότι το ξεπούλημα εθνικού συμφέροντος για να ιδρυθεί νέο κόμμα είναι προδοτική πράξη...
Και θα μάς «στείλει» όλους... Στο τρελλάδικο!
* Τώρα για τον Βαγγέλα και την «ομάδα εθνικής διαπραγμάτευσης» τί να σού πω...
- Ότι τού 'στριψε από την πολλή χαρά που το ΠΑΣΟΚ κράτησε το ποσοστό του και δεν βυθίστηκε στα τελείως ...Τάρταρα κι έτσι δεν ξέρει τί λέει;;;
- Ότι έχει μπερδέψει το "εθνικό" με το "αντεθνικό" και βάζει το ένα στη θέση του άλλου;;;
- Ότι ΚΑΙ πολύ καλά ξέρει τί λέει ΚΑΙ ξεχωρίζει ποιό πράμμα είναι αντεθνικό! Ακριβώς γιαυτό νόμισε, μέσα στην πλήρη αλαζονία και ανεντιμότητά του, πως μπορεί να παρασύρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κωλοτούμπα, να τον κάνει κι αυτόν να μπει στον αντεθνικό χορό, οπότε... «όλοι ίδιοι είμαστε»...  όλοι διεφθαρμένοι... όλοι σαπισμένοι... άρα ψηφίστε εμένα πού 'μαι ...Συνταγματολόγος να βρείτε χαΐρι...
* Όμως «ο μικρός χωρίς γραβάτα, φαίνεται πως είναι γάτα»... Και αγριόγατοι όλοι οι "συν αυτώ" αγραβάτωτοι. Και δεν τσίμπησαν το ...εθνικό τυρί της φάκας.
Σ.Σ.
Ο Δραγασάκης, όποτε βγαίνει με γραβάτα, έμαθα πως ζητάει και παίρνει ειδική άδεια...

23.6.12

Οι Έλληνες τιμώρησαν σκληρά
τον καταχθόνιο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ !

...που, όπως είναι γνωστό "τοις πάσιν Έλλησι", ευθύνεται ολοκληρωτικά και απόλυτα για το χάλι μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ (κακο)κυβέρνησε, από το παρασκήνιο, τη χώρα επί 37 χρόνια συνέχεια και σώρευσε στην αγαπημένη μας πατρίδα «τα τρία κακά της μοίρα της».
Τρία κακά;;;
Λίγα μού φαίνονται... Μάλλον έξω πέφτω...
Ας ξεκινήσω μια καταγραφή και απαρίθμηση (των πιο "χοντρών" εννοείται...) να δούμε που θα φτάσει ο αριθμός.
1. Κατά διασταυρωμένες και επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τον Σεπτέμβρη του 1974 ο ΣΥΡΙΖΑ επηρέασε τον «εθνάρχη» Καραμανλή να επιβάλει ως εκλογικό σύστημα την Ενισχυμένη ΔΥΣαναλογική. Ο ίδιος ιδέα δεν είχε από καλπονοθευτικά συστήματα. Αυτά που είχε επιβάλει στις εκλογές του 1956, 1958 και 1961, ως ΕΡΕτζής τότε, ήταν πρότυπα, ήταν υποδείγματα δημοκρατικότητας και εντιμότητας! Έτσι τόσο το 1974, όσο και το 1977, με υπευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, μάς πρόκυψαν ανίκανες μονοκομματικές ανεξέλεγκτες κυβερνήσεις. Τόσο ανίκανες που έκαναν τον «εθνάρχη» να εκστομίσει περίλυπος το μνημειώδες «έξω πάμε καλά, μέσα δεν πάμε», καταδεικνύοντας από τότε την ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑίων.
2. Με την ίδια καταχθόνια μεθοδολογία ο ΣΥΡΙΖΑ επηρέασε στη συνέχεια τον «χαρισματικό» Παπανδρέου, ώστε όχι μόνον να μην αλλάξει το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα που "παρήγαγε" ισχυρές(*) «αυτοδύναμες» κυβερνήσεις αλλά -το και χειρότερο- να κάνει πιο αυταρχικό το Σύνταγμα Καραμανλή, το οποίο, με δήλωσή του στις 23-12-1974, είχε καταγγείλει, απερίφραστα και λεβέντικα, ότι αποτελεί «συντακτικό πλαίσιο απολυταρχισμού με κοινοβουλευτικό μανδύα» και «προέκταση και επιφανειακή μόνον αλλοίωση του Συντάγματος Παπαδόπουλου».
3. Κι εκεί στη τριετία 1986-88 ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε απανωτά τις εξής βδελυρές ενέργειες: Προκάλεσε κατάθεση δύο εκατομμυρίων δολλαρίων σε ελβετικό λογαριασμό του Κουτσόγιωργα για να τον ενοχοποιήσει για χαριστικό υπέρ του Κοσκωτά(**) Νόμο, ζάλισε τον Τσοβόλα να κάνει χαριστική ρύθμιση των (τεράστιων) χρεών Καλκάνη, στου οποίου την ροζ βίλλα, όλως τυχαίως, στέγαζε τον έρωτά του ο αρχηγός, έπεισε τον Λούβαρη(***) να μεταφέρει σε μεγάλα κουτιά (Pampers ή Babylino, αδιευκρίνιστο) πολλά-πολλά "τούβλα"(****). Κι όλα αυτά για να εκθέσει τον «χαρισματικό»... Έτσι μάς πρόκυψε το "βρώμικο '89". Ο καταχθόνιος ΣΥΡΙΖΑ, όπως πάντα, έφταιγε.
4. Συνεχίζοντας την αντεθνική ταχτική του ο ΣΥΡΙΖΑ επηρέασε το 1990 τον νεοσυντηρητικό Στέφανο Μάνο (και τον Μητσοτάκη) να εφαρμόσουν το επαίσχυντο μέτρο της απόσυρσης πάσης σακαράκας, ιδίως όσων ήταν εγκαταλειμμένες επί χρόνια, με την πρόφαση μείωσης των ατυχημάτων. Έτσι και μεγάλη εκροή συναλλάγματος επήλθε και οι ντόπιοι αυτοκινητέμποροι πλούτισαν και τα θανατηφόρα ατυχήματα αυξήθηκαν! Διότι όταν τα αυτοκίνητα, ως καινούρια, τρέχουν πολύ στους ΙΔΙΟΥΣ κακούς δρόμους... σκοτώνονται περισσότεροι...
5. Με ένα σατανικό τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ επηρέασε το μεγάλο δικηγορικό γραφείο στο οποίο το 1995 ο «χαρισματικός» είχε αναθέσει τα του "πόθεν έσχες" του για να αγοράσει το, και "κωλόσπιτο" χυδαίως αποκληθέν υπό Ευαγγέλου Γιαννοπούλου, «παλατάκι της Εκάλης». Και τότε εφευρέθηκε το «άτοκο δάνειο χωρίς χρονοδιάγραμμα επιστροφής», η πιο αισχρή (αλλά ...νομότυπη) περιγραφή του Νόμου για το  "πόθεν έσχες". Ο ΣΥΡΙΖΑ κατ' αυτόν τον τρόπο υπονόμευσε την εντιμότητα του κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ με καταστροφικές στη συνέχεια επιπτώσεις.
6. Πράγματι πλείστοι ΠΑΣΟΚοι και παρατρεχάμενοι μετασχηματίστηκαν στο πίτς-φυτίλι σε θηριώδη λαμόγια, τα οποία:
6.1.  Ενώ πριν έπαιρναν μίζες το πολύ μέχρι 500 εκατομμύρια, με την «Αγορά του Αιώνα» σε τανκς, αεροπλάνα, υποβρύχια και ό,τι άλλο σχετικό πέρασαν γρήγορα στα ΔΙΣεκατομμύρια!
6.2. Με πρόφαση το πανηγύρι των Ολυμπιακών ΝΤΟΠαγώνων, έφαγαν τον αγλέορα από το Δημόσιο Ταμείο είτε ως τεράστιες μίζες που εισέπρατταν από προμηθευτές και κατασκευαστές είτε ως τεράστια ανεξέλεγκτα κέρδη που εισέπρατταν ως προμηθευτές και κατασκευαστές.
6.3. Με πρόφαση τα αναμενόμενα από τα φαραωνικά έργα των Ολυμπιακών ΝΤΟΠαγώνων υπερκέρδη φούσκωσαν το Χρηματιστήριο και έφαγαν τα λεφτά του -πάντα εύπιστου και πάντα προδομένου- κοσμάκη.
ΣΥΡΙΖΑϊκή φτιάξη ήταν κι αυτά!
7. Καταχθόνια φτιάξη ώστε στις εκλογές του 2004 να έρθει πλησίστια η ΚΑΚΗ ΔΕΞΙΑ της ΝΔ στη θέση της εκσυγχρονισμένης του ΠΑΣΟΚ. Και έτσι να επανιδρύσει την Αγροφυλακή, να φέρει τους νταβατζήδες στη θέση των λαμόγιων, να αντικαταστήσει τα «νέα τζάκια» με κουμπάρους, να φτάσει τα δάνεια και το έλλειμμα στο μη περαιτέρω. Εθνική καταστροφή! Με αποκλειστικό φταίχτη τον ΣΥΡΙΖΑ.
8. Όλα αυτά τα 37 χρόνια οι τρισκατάρατοι ΣΥΡΙΖΑίοι είχαν δημιουργήσει μιά "περιρέουσα ατμόσφαιρα", ένα κόμπλεξ σε απλά ελληνικά, στους υπουργούς των κυβερνήσεων, αδιάφορο αν ήταν της ΚΑΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ της ΝΔ ή της σοσιαλιστικής του ΠΑΣΟΚ. Κόμπλεξ που ωθούσε αυτούς τους φουκαράδες έντιμους υπηρέτες του εθνικού συμφέροντος, να κάνουν ρουσφέτια και να διορίζουν, με παχυλούς ή μικρότερους μισθούς, στο Δημόσιο και τις Δημόσιες Επιχειρήσεις ΜΟΝΟΝ συριζαίους!!!
9. Διαβρώθηκε έτσι ο, άριστα έως τότε λειτουργών, κρατικός μηχανισμός με συριζαϊκά καθάρματα τα οποία υπονόμευαν κάθε σωστό κυβερνητικό μέτρο και φρέναραν μέχρι πλήρους ακινητοποίησης το αναπτυξιοπαραγωγικό μεγαλόπνοο έργο των κυβερνήσεων, άσχετο αν ήταν της ΚΑΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ της ΝΔ ή της σοσιαλιστικής του ΠΑΣΟΚ.
10. Άμεση -και πολύ ψυχοφθόρα- συνέπεια αυτής της παγωμάρας ήταν να στραφούν προς τις ατομικές λύσεις, προς τη δωροληψία, τα φακελλάκια, τα "γρηγορόσημα", τους εκβιασμούς κλπ λαμπροί υπάλληλοι καριέρας, που είχαν διοριστεί με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια των υπουργών είτε της ΚΑΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ της ΝΔ είτε της σοσιαλιστικής του ΠΑΣΟΚ.
11. Αντιδρώντας άμεσα υγιείς επιχειρηματίες -και κάποτε ολόκληροι κλάδοι επιχειρηματιών- κατέφυγαν ταυτόχρονα τόσο στην εξασφάλιση τερατωδών φοροαπαλλαγών και προνομίων, όσο και στην παραγωγικότατη φοροκλοπή συνδυασμένη τις πιό πολλές φορές με εισφοροδιαφυγή, για να αντιμετωπίσουν τον σκληρό ανταγωνισμό. Αυτή είναι η εθνικώς χειρότερη ευθύνη του αντεθνικού ΣΥΡΙΖΑ.
12. Για να περισώσουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία οι διορισμένες είτε από την ΚΑΚΗ ΔΕΞΙΑ της ΝΔ είτε από την σοσιαλιστική του ΠΑΣΟΚ διοικήσεις τους, κατάφυγαν σε μυριάδες έξυπνα στημένους συνδυασμούς (χυδαϊστί:  "κομπίνες"), όπως αυτή των [σο]δομημένων ομολόγων. Όμως, από τις συνεχείς τρικλοποδιές που τους έβαζαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, αντί να περισώσουν τα Ταμεία, περιέσωσαν μόνον τις τσέπες τους.
Αυτά τα 12 έχω σημειώσει ως ...«τρία κακά της μοίρας μας», προκληθέντα από την εγκληματικά αντεθνική στάση και δράση του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί και νά 'χω ξεχάσει μερικά. Προσθέστε παρακαλώ όσα άλλα θυμηθείτε στα σχόλια για να ολοκληρωθεί ο κατάλογος.
Αντιδρώντας ο υπερήφανος και αδούλωτος ελληνικός λαός στις τελευταίες εκλογές έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ένα πενιχρό 27% μόνον, τιμωρώντας τον σκληρά, και επιβράβευσε αθροιστικά την εθνοσωτήρια 37ετή διακυβέρνηση τόσο της ΚΑΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ της ΝΔ όσο και της σοσιαλιστικής του ΠΑΣΟΚ με το μεγαλειώδες 41%.
 - - - - - - - - - - - - - -
(*) Δηλαδή ισχυρώς διεφθαρμένες...
(**) Ναι μεν απατεώνα αλλά ...«συμπαθητικού χοντρούλη» κατά την Ελένη Βλάχου...
(***) Ιατρικό φαινόμενο! Αποφυλακίστηκε προ εικοσαετίας λόγω "ανηκέστου βλάβης της υγείας" και ...ζεί και βασιλεύει το θηρίο!
(****) Στην αργκώ του υποκόσμου "τούβλο" ήταν ένα μάτσο από 10 δεσμίδες πεντοχίλιαρα ήτοι δυόμισυ εκατομμύρια δραχμές. Κατά τους υπολογισμούς των ειδικών ένα μεγάλο κουτί Pampers (ή Babylino...) χωράει 20 "τούβλα" τουλάχιστον δηλ. 50 εκατομμύρια και πλέον...

19.6.12

Λαϊκό πρόγραμμα ΕΝΟΣ σημείου

* Μετά τα 18 σαμαρικά6 βενιζελικά7 κουβελικά σημεία... ας έχουμε και ένα λαϊκό πρόγραμμα με 1 σημείο:
Να συσταθεί (κάποτε...) κυβέρνηση σωτηρίας (μας) από τους φαύλους ή/και ανέντιμους ή/και σάπιους πολιτικάντηδες.
«Τρανταχτά» και «πρωτοκλασσάτα» στελέχη του ΠΑΣΟΚ έμειναν εκτός Βουλής, είπε ένας τηλεορασικός ρεπόρτερ. Το «πρωτοκλασσάτα. το καταλαβαίνω... Το «τρανταχτά» πώς να το εννοούσε όμως;;; Ότι είχαν τραντάξει τον Κρατικό Κορβανά;;;
* Ο Σαμαράς δήλωσε ότι στην κυβέρνηση θα μπουν πρόσωπα «ηθικής και πολιτικής ακεραιότητας». Πού θα τα βρεί;;; Στους πηδηχτούληδες (κομματικώς...) του ΛΑΟΣ;;; Στους διαγραμμένους και επανεγγραφέντες δικούς του και του ΠΑΣΟΚ;;; Στο (κατά Ψωμιάδη) αδελφό κόμμα των Χρυσών Αυγών;;; Ή μήπως...
Δεν τολμώ να σκεφτώ ότι η κυβέρνησή του θα σχηματιστεί από ...συριζαίους.
* Ένας κάποιος εκπρόσωπος της ΝΔ (όχι ο δύστυχος Μιχελάκης) σε κάποιο πάνελ είπε ότι ναι μεν ο ΣΤΟΧΟΣ του Σαμαρά είναι το ...κλασσικό «μικρό και ευέλικτο» Υπουργικό Συμβούλιο αλλά «στις παρούσες συνθήκες μπλά-μπλά-μπλά-μπλά...» θα είναι ...ολίγον πολυμελές... Όπως λέμε «ολίγον έγκυος»... Κάτι σαν 19ο προγραμματικό σημείο μου μοιάζει... ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΟ!!!
* Κατά Κουβέλη πάντως μόνον αν είναι «κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα» τότε θα έχει την στήριξη (ή/και συμμετοχή) της ΔΗΜΑΡ. Άρα πιθανολογεί ότι υπάρχει -έστω και η ελάχιστη...- πιθανότητα(#) να βγεί κάτι τέτοιο από την τωρινή Νουδού και το τωρινό Πασόκ...
Έχει να γίνει γέλιο...
* Αν είναι όμως να έχουμε τώρα κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (με ή χωρίς ΔΗΜΑΡ) γιατί δεν την έφτιαχναν μετά τις προηγούμενες εκλογές;;; Αυτοί που μόνον «το συμφέρον της πατρίδας» σκέφτονται και τρέμουν μήπως και μείνει ακυβέρνητη;;;
* Το ΚΚΕ, ως συνήθως, στον κόσμο του. Ναι μεν αυτή τη φορά δεν δήλωσε ότι έκανε λάθος ο λαός, διαπίστωσαν όμως, είπαν, ότι «υπάρχει αναντιστοιχία της επιρροής του ΚΚΕ προς τις ψήφους που πήρε». Παρηγοριά στον άρρωστο...
* Ένας Μανιάτης του ΠΑΣΟΚ είπε πριν λίγο πως είναι η μοίρα του κόμματός του να «βγάζει τα κάρβουνα από τη φωτιά»... Συμφωνώ απολύτως. Όμως από τη ΣΤΑΧΤΗ στην οποία τα συνεταιράκια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχουν ρίξει την Ελλάδα ποιός θα μάς αναστήσει;;;
* Ο Κύρτσος έφυγε από τον ΛΑ.Ο.Σ. Περίεργο! Εγώ ήξερα ότι τα ποντίκια εγκαταλείπουν το καράβι ΠΡΙΝ βυθιστεί... Όχι μετά...
* Είδατε ότι κάνατε λάθος;;; Λάθος ήταν να νομίζετε ότι κινδυνεύουν άτομα από τον ...λεβέντη γυναικοδάρτη Κασσιδιάρη. Αυτός ο φουκαράς είναι που κινδυνεύει! Και ζήτησε άδεια οπλοφορίας το χρυσό μου (αυγό). Αυτό θα πρέπει να είχε στο μυαλό της η Χριστοφιλοπούλου, όταν δήλωνε χτές ότι «πρέπει να θωρακιστεί η δημοκρατία»... Υπάρχει καλλίτερη θωράκιση από την οπλοφορία;;;
* Πάντως τώρα, έχοντας την βουλευτική ασυλία πλέον, μπορεί να δέρνει αβέρτα χωρίς να τον σέρνουν στα δικαστήρια κάθε τόσο... Έχει παράδοση -δυστυχώς...- η ελληνική Βουλή στη ΜΗ άρση ασυλίας μελών της ακόμα και για αδικήματα του Κοινού Ποινικού Δικαίου...
* Εκείνος ο ...λαμπρός νεαρός Κεδίκογλου της ΝΔ τί "φρούτο" είναι, ρε παιδιά;;; Σε «πάνελ» σήμερα είπε με απόλυτη σοβαρότητα ότι το πρόβλημα της νέας -τυχόν τρικομματικής- κυβέρνησης θα είναι ότι ο Κουβέλης θα πρέπει κάθε φορά να ρωτάει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του και θα αργοπορούν οι αποφάσεις!!! Ενώ, όπως υπονόησε, ο Σαμαράς δεν θα ρωτάει κανέναν και τις αποφάσεις θα τις παίρνει τσάκα-τσάκα... γράφοντας την δημοκρατία στα παλιά παπούτσια της «Νέας Δημοκρατίας». Άμα έχουν τέτοιους βλακοφασίστες στη ΝΔ τί τα  θέλουν τα ...Χρυσά Αυγά;;;
Γιατί παραξενεύεστε που το 47% των αστυνόμων ψήφισε (και πάλι...) Χ.Α.;;; Τόσον καιρό τα φασισταριά τούς βοηθούσαν στους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών και σε άλλες θεάρεστες υπηρεσίες τις οποίες πρόσφεραν κατά την τήρηση της ...αταξίας.
Απλή ανταπόδοση ήταν η ψήφος τους.
* Οι καταγγελίες εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ (από νεοδημοκράτες και ΠΑΣΟΚους κυρίως αλλά και από κάποιους ΔΗΜΑΡικούς δυστυχώς) ότι ...«δεν αναλαμβάνει την ευθύνη που τού ανάθεσε ο λαός»[!!!], ότι ...«κρύβεται στην αντιπολίτευση», ότι ...«δείχνει ανευθυνότητα και δεν μπαίνει στην κυβέρνηση», ότι ..., ότι... πέφτουν βροχή και είναι απόλυτα δικαιολογημένες!
Αν, σού λέει, δεν καταφέρουμε να κάνουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ να εγκαταλείψει το πρόγραμμά του, να φανεί ότι έλεγε κι αυτός ψέμματα στον κόσμο, πως θα αποδειχτεί ότι ίδιος με μάς είναι; Ίδιος με μάς που όλοι μαζί τα τρώμε, όλοι "τα πιάνουμε", όλοι ανέντιμοι είμαστε;;;
Δίκιο δεν έχουν;;;
≠ ≠ ≠ ≠ ≠ ≠ ≠ ≠ ≠ ≠ ≠ ≠ ≠ ≠ ≠ ≠ ≠ ≠
(#) "σύστοιχο αντικείμενο" το λένε αυτό οι ...συντακτικολόγοι.

16.6.12

Ξεβρακώνονται οι "μνημονιακοί":
Τα μαζεύει και φεύγει η Καρφούρ

Τόσο οι ...μεταλλαχθέντες σε νεοσυντηρητικούς «εραστές» των Αγορών ΠΑΣΟΚοι ...σοσιαλιστές, όσο και οι «βέροι» νεοσυντηρητικοί της ΝουΔού, ΚΑΙ προσωπικά μέσω των Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Σαμαρά, Χατζηδάκη και των λοιπών "αστέρων" ΚΑΙ μέσω των εξωνημένων ΜΜΕ μάς έχουν κάνει ...πλύση εγκεφάλου με την «ανταγωνιστικότητα».
Πλύση εγκεφάλου ότι δήθεν πρέπει οι εργαζόμενοι να παίρνουν μισθούς πείνας και να "ξηλωθεί" το ασφαλιστικό σύστημα, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο το "εργασιακό κόστος", να γίνει η χώρα μας «ελκυστική» στους "επενδυτές", να φέρουν τα λεφτά τους, να κάνουν επιχειρήσεις εδώ, να βρεί δουλειά ο κοσμάκης και μπλα-μπλα-μπλά...
Και οι ...περιθωριακοί που έλεγαν ότι αυτά είναι μπούρδες, ότι εξαθλιώνοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού, μειώνοντας την αγοραστική τους δύναμη, κάνοντας "εσωτερική υποτίμηση", προκαλείς ύφεση με εντελώς αντίθετα αποτελέσματα, καταγγέλλονταν από τους παραπάνω ...σωτήρες μας ως λαϊκιστές, ως άσχετοι στην ...υψηλή Οικονομική Επιστήμη, ως "τζάμπα μάγκες" και ένα σωρό άλλα υποτιμητικά.
Ανακοινώθηκε ότι η Καρφούρ (±Μαρινόπουλος κλπ) μαζεύει τα μπογαλάκια της και φεύγει από την Ελλάδα. ΤΩΡΑ φεύγει! Τώρα που οι μισθοί έχουν πέσει στο μισό (και των νέων ακόμα χαμηλότερα), τώρα που έχει διαλυθεί κάθε εργατική προστασία και δικαίωμα, τώρα που οι εργαζόμενοι είναι στο έλεος των μεγαλοκαρχαριών μέσω των "ατομικών συμβάσεων"...
Απλός και προφανής ο λόγος: Οι κακοπληρωμένοι έλληνες έκοψαν πρώτα τις αγορές ειδών διαρκείας (ρούχα-παπούτσια κλπ) και όταν ούτε με αυτές τις περικοπές δεν τα έβγαζαν πέρα με την φοροεπιδρομή των ...σωτήρων μας, περιώρισαν και τις αγορές των τροφίμων.
Κι έτσι βέβαια μειώθηκαν και τα κέρδη της Καρφούρ...
Οπότε γιατί να κάτσει στην Ελλάδα;;; Από ...φιλοπατρία;;;

Χειρότερο "ξεβράκωμα" των υποστηρικτών και "προαγωγών" της λιτότητας (λέγε με: της εξαθλίωσης) των λαών δεν θα μπορούσε να υπάρξει.
Ξεβράκωμα-αποκάλυψη ότι αλλού το πάνε. Αλλού πέρα από τα κάποια άμεσα κέρδη από την απομύζηση των εργαζόμενων!
Το πάνε, όπως κι εγώ κι άλλοι έχουν γράψει επανειλημμένα, στην απόχτηση "μπιρ-παρά" όσων δεν μπορούν να παράξουν στα εργοστάσιά τους (κλίμα, γή, φυσικοί πόροι των πτωχευμένων χωρών), απόχτηση που διευκολύνεται τα μέγιστα με την εξαθλίωση των λαών τους και την παρεπόμενη μείωση της αντίστασής τους στο ξεπούλημα.

14.6.12

Περί ευρώ και κάλπης

Με ένα μαχαίρι κόβεις το ψωμί...
αλλά μπορείς και να σκοτώσεις κάποιον.

Με το ευρώ μπορείς να προάγεις τον διεθνισμό, τον ανθρωπισμό...
αλλά μπορείς και να εξαθλιώσεις ένα λαό, να του επιβάλλεις πολύχρονη (αν μη και μόνιμη...) λιτότητα για τα συμφέροντά σου.
Με την ...απλή μέθοδο εκμετάλλευσης της "δεσπόζουσας θέσης".
Λανθάνω;;;

Κανένα ΠΡΑΓΜΑ στη Φύση (και πιθανώτατα στο ...όλον Σύμπαν) δεν είναι αφ' εαυτού καλό ή κακό. Το θέμα είναι πώς το χρησιμοποιεί ο καλός-εχέφρων ή κακός (alias φοβισμένος alias ιδιοτελής alias ατομιστής) άνθρωπος.

«Θα σέ ξανάβρω στα ...πολ-στέϊσιον
μπρος απ' την κάλπη να περνάς...
τους μυσαρούς μας να μαυρίζεις,
με την ελπίδαααα, με την ελπίδα να γλεντάς»

11.6.12

Απλά πράμματα
Γιατί να ΜΗΝ ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα
και γιατί να ψηφίσετε ΝΔ - Σαμαρά

ΑΠΛΑ ΠΡΑΜΜΑΤΑ που προκύπτουν από την «τρέχουσα» προεκλογική εκστρατεία της "Νέας Δημοκρατίας" και του κ. Σαμαρά αλλά και από την σαραντάχρονη -περίπου- πορεία τους στα πολιτικά πράγματα της αγαπημένης μας πατρίδας.
Γιατί να ΜΗΝ ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα
1. Καμμία εμπειρία δεν διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην διακυβέρνηση κράτους, ειδικά ενός διεφθαρμένου κράτους. Θα έχει απέναντί του όλους τους νταβατζήδες, τα λαμόγια, τους διεφθαρμένους λυμεώνες του Δημόσιου Πλούτου και αποκλείεται να τα βγάλει πέρα μ' αυτούς.
2. Ως πολιτικός ο Τσίπρας δεν έχει κάνει καμμιά κωλοτούμπα. Με ΣΥΝ πρωτοξεκίνησε ως μαθητής, ΣΥΡΙΖΑ παραμένει. Ακαμψία η οποία δεν ενδείκνυται στην πολιτική μας κονίστρα, στην οποία οι μετέχοντες κυβερνητικοί-δικομματικοί πολιτικοί μας είναι "άσσοι" στην ευκαμψία και τις κωλοτούμπες και έτσι επιβίωσαν 37 χρόνια.
3. Στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αίτηση μέλους ένας τύπος που παλιότερα στο διαδίκτυο προέτρεπε να γίνει «αντάρτικο πόλεων».  Άσχετα αν απορρίφθηκε η αίτησή του, για να την κάνει αυτός σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «αντάρτικο πόλεων» σκέφτεται να κάνει, αν τυχόν -φτού στον κόρφο μας!- σχηματίσει κυβέρνηση!
4. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει, λέει, τις Τράπεζες, που πρόσφατα κεφαλαιοΔΟΤΗΘΗΚΑΝ με πολλά δισεκατομμυριάκια μας, υπό δημόσιο έλεγχο! Καταστροφή! Πώς θα δίνουν μετά θαλασσοδάνεια στους "ημετέρους" και τον εθνικό μας εργολάβο;;;
5. Όλοι αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ, υπάλληλοι, επαγγελματίες και μικροεπιχειρηματίες στο σύνολό τους, έχουν μεταφέρει τα λεφτά τους στην Ελβετία. Ας πάνε λοιπόν να ζητήσουν την ψήφο των Ελβετών και όχι τη δική μας!!!
Γιατί να ψηφίσετε ΝΔ - Σαμαρά
1. Ως κόμμα είναι έμπειρο στην διαχείριση του πελατειακού συστήματος και της διαφθοράς, αφού αυτοί και τα ΠΑΣΟΚικά "συνεταιράκια" τους το εγκαθίδρυσαν και το ...αρμάτωσαν με πληθώρα νόμων τροφοδοσίας και προστασίας των νταβατζήδων και ατιμωρησίας των διεφθαρμένων υπουργών. Διεφθαρμένο κράτος έχουμε, τους έμπειρους στη διαφθορά χρειαζόμαστε να μάς κυβερνήσουν!
2. Ο κ. Σαμαράς έχει μεγάλη εμπειρία στην διακυβέρνηση του κράτους για το προσωπικό του πολιτικό συμφέρον. Ως υπουργός Εξωτερικών το 1992 π.χ. θυσίασε τα εθνικά συμφέροντα στο "Μακεδονικό" απορρίπτοντας το "πακέτο Πινέϊρο", προκειμένου να ρίξει την κυβέρνηση της ΝΔ και να φτιάξει δικό του κόμμα. Κι όταν το κόμμα του δεν περπάτησε και ξαναγύρισε στη ΝΔ, ως υπουργός Πολιτισμού, διόρισε για φύλακες στους αρχαιολογικούς χώρους, στα Μουσεία και στο Υπουργείο την ...μισή Μεσσηνία!!! Έμ! ποιούς θα διόριζε;;; Κατοίκους του Νίγηρα;;;
3. Το ότι στο ενδιάμεσο άρχισε να γλείφει εκεί που έφτυνε, για να τον ξαναπάρουν στην ΝΔ, αποδεικνύει την ευλυγισία του, πράγμα πολύτιμο στο κόμμα, στο οποίο οι οσφυοκάμπτες αναδεικνύονται με τον καιρό και αρχηγοί του. Ευλυγισία άλλωστε που (ξανα)αποδείχτηκε όταν ψήφισε το δεύτερο μνημόνιο (το οποίο προηγούμενα καταδίκαζε ως καταστροφικό) ενώ είχε καταψηφίσει το πρώτο! Και ακόμα περισσότερο ευλύγιστος έδειξε όταν ξαναπήρε στη ΝΔ τόσο όσους είχε διαγράψει γιατί είχαν ψηφίσει το πρώτο (π.χ. Ντόρα...) όσο και όσους είχε διαγράψει όταν καταψήφισαν το δεύτερο!!!
4. Ο κ. Σαμαράς εξ άλλου θα κατεβάσει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους "τσεκουράτα"! Γιαυτό άλλωστε πήρε (και πριμοδότησε σε σταυρούς...) τον τσεκουροφόρο Βορίδη! Θα τις κατεβάσει βέβαια, αφού πρώτα ειδοποιήσει "μερικούς-μερικούς γνωστούς-άγνωστους"... να μην τις ξαναφορέσουν. Έ! όχι να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας.
5. Η ΝΔ θα ιδιωτικοποιήσει (πουλήσει δηλαδή) την τελευταία κρατική Τράπεζα που μάς απόμεινε, την Αγροτική Τράπεζα. Η οποία όμως έχει υποθηκευμένη, λένε, το 70% της αγροτικής γής ως εγγύηση για τα δάνεια που έδινε στους αγρότες. Έτσι -επιτέλους!!!- θα περάσει η γή στην Ιδιωτική Πρωτοβουλία(*) για να κάνει επενδύσεις, να βρεί δουλειά ο κοσμάκης, που τον άφησαν άνεργο τα μνημόνια...
6. Οι -σταθεροί- υποστηρικτές της ΝΔ τραπεζίτες, εφοπλιστές, βιομήχανοι, μεγαλέμποροι, μεγαλοεργολάβοι, μεγαλογιατροί κλπ είναι ένθερμοι -φανατικοί θα έλεγα- εραστές του ευρώ! Το υπεραγαπάνε! Και γιαυτό έχουν φροντίσει πολλά-πολλά δισεκατομμύρια ευρών να τα αποθηκεύσουν με ασφάλεια έξω από την πιθανή "ζώνη της δραχμής", στην οποία τα μνημόνια των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μάς σπρώχνουν!
Αν επιτευχθεί αυτό, σού λέει, θα τα φέρουμε πίσω να αγοράσουμε όσες παραλίες και νησιά, όσους πλουτοπαραγωγικούς πόρους, όσα "φιλέτα" γής έμειναν απούλητα, για να κάνουμε επενδύσεις και να βρουν δουλειά οι κακομοίρηδες συμπατριώτες μας, που έμειναν άνεργοι με τα μνημόνια...
-----------------------------
(*) Κάποιους περιθωριακούς που την αποκαλούν Ιδιωτική ΥΣΤΕΡΟβουλία μην τους παίρνετε στα σοβαρά.

10.6.12

Η ψήφος ως ...θυμίαμα κ.ά. εκλογικά

* Να μέ συγχωρήσουν οι θρήσκοι αλλά όλη η επιχειρηματολογία της υπό την Παπαρήγα ηγεσίας του ΚΚΕ μού θυμίζει έκκληση (ή μήπως ...προσταγή προς οπαδούς;;;) για θυμιάτισμα...
Δείχνουν σαν να μην έχουν πάρει «πρέφα» για το τί "είπε" ο λαός στις 6/5...
Είτε έχουν μεν πάρει «πρέφα» αλλά, επειδή δεν τους συμφέρει -ειδικά την συγκεκριμένη ηγεσία- να παραδεχτούν τη σημασία της ψήφου, συνεχίζουν το βιολί τους.
Εμείς κατέχουμε την πλήρη, τελική και μοναδική αλήθεια (ο καπιταλισμός είναι κακός, ο σταλινισμός, δηλαδή ο ψευδεπίγραφος κομμουνισμός, είναι καλός) την διαχείριση της οποίας μόνον εμείς μπορούμε να κάνουμε ως συνεπείς επαναστάτες.
Δοξάστε μας!
Και μετά, στις 17/6, πρέπει να μάς αναθέσετε τη διαχείρισή της, διορθώνοντας(!!!) την ψήφο σας.
Είστε αμαρτωλοί. Μετανοείστε!
Εμείς είμαστε άμωμοι, είμαστε αλάνθαστοι. Θυμιατίστε μας.

* Το 53% της "ΕΛΑΣ" έψαχνε να συλλάβει για το "Αυτόφωρο" τον Κασσιδιάρη, το κόμμα του οποίου ψήφισε το υπόλοιπο 47%.
Ήταν δυνατόν να τον βρεί μέσα σε 48 ώρες;;;
Ούτε ο Kήφερ Σάδερλαντ, ως πράκτορας του σήριαλ "24 ώρες", δεν θα τα κατάφερνε σε τέτοιες συνθήκες!

* Ο Σαμαράς ζήτησε σε μιά προεκλογική συγκέντρωση να μην ψηφίσει ο λαός ΣΥΡΙΖΑ διότι «θα προκαλέσει την κατάρρευση όσων είχαμε φτιάξει μέχρι σήμερα».
Συμφωνώ απολύτως ως προς το δεύτερο σκέλος!
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ προκριθεί στις εκλογές να αναλάβει την κυβέρνηση και καταφέρει να εφαρμόσει έστω το ...μισό από το πρόγραμμά του, τότε πράγματι θα καταρρεύσουν όσα έχουν φτιάξει τα συνεταιράκια επί 37 χρόνια:
1. Το πελατειακό, διεφθαρμένο σύστημα διακυβέρνησης.
2. Η καλπονόθευση των επιλογών του εκλογικού σώματος.
3. Η απομύζηση των εργαζόμενων υπέρ των αρπακτικών.
4. Η ατιμωρησία ανέντιμων υπουργών και άλλων λαμόγιων.
5. ............................ {συμπληρώσατε κατά βούλησιν...}

* Η βεβαιότητα του Κουβέλη ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι οπωσδήποτε μέρος της κυβερνητικής λύσης μετά τις εκλογές (προφανώς άσχετα με το ποιό κόμμα θα πλειοψηφήσει) μού θυμίζει το παλιό:
«και με τον Χωροφύλαξ και με τον Αστυφύλαξ».
Κάνω λάθος, Φώτη μας;;;

9.6.12

Τα χειροκροτήματα...
και ο "ωραίος πέρσης πιλότος"

Άρπαξε το όπλο, τον κυνήγησε, τον σκότωσε.
Κατά την υπερασπιστική «γραμμή», κυνηγώντας τον διαρήκτη, σκόνταψε και εκπυρσοκρότησε τυχαία το όπλο του...
Όπως συνήθως συμβαίνει -κατά την εκδοχή τους- με αστυνομικούς που κυνηγούν (ή απλώς ενοχλούνται από...) πιθανούς παραβάτες του Νόμου... Κάπως έτσι το όπλο του Κορκονέα εκτέλεσε τον μαθητή...
Και ξανά απ' την αρχή:
Ο φοιτητής της Ιατρικής άρπαξε το όπλο, το γέμισε (ή μήπως ήταν μόνιμα γεμάτο;;;), κυνήγησε τον διαρήκτη (που κατά την "επίσημη" εκδοχή είχε πιο πριν ξαναμπεί στο σπίτι και είχε απειλήσει τη μητέρα του φονιά με μαχαίρι), τον σκόπευσε, πάτησε τη σκανδάλη, τον σκότωσε.
Κρίθηκε ότι ήταν "εν βρασμώ ψυχικής ορμής" και δεν προφυλακίστηκε.
Και βγαίνοντας από το δικαστήριο... καταχειροκροτήθηκε.
Δυό ερωτήματα:
1. Αν οι εθνικότητες φονιά και σκοτωμένου ήταν αντίστροφες (έχουν συμβεί και τέτοια... μην ξεχνιώμαστε...) θα έπεφτε χειροκρότημα ή μήπως λυντσάρισμα;
2. Μήπως έχει δίκιο ένας εγκληματολόγος που είπε ότι «στο θλιβερό αυτό περιστατικό υπήρξαν δύο θύματα: Ο σκοτωμένος και ο δράστης».
Μπορεί να αθωωθεί ο 23χρονος φοιτητής... Θά 'χει όμως στην πλάτη του έναν φόνο. Εφ' όρου ζωής.

Η λυπηρή αυτή ιστορία μού θύμισε μιά άλλη, λυπηρότερη, πριν κάπου 60 χρόνια. Την αθώωση (τελεσίδικα...) από τους ενόρκους(*) του "ωραίου πέρση πιλότου", που είχε εκτελέσει μέρα-μεσημέρι στην οδό Πανεπιστημίου μιά νεαρή κοπέλλα η οποία είχε απαρνηθεί τον έρωτά του, δεν τον ήθελε πιά.
Είχαν οργιάσει τότε οι σκανδαλοθηρικές εφημερίδες με όλο το «ρομάντσο» τους. Ιστορίες επί ιστοριών για το πού και πώς γνωρίστηκαν, πόσο κράτησε το ειδύλλιο, γιατί δεν τον ήθελε πιά κλπ κλπ κλπ.
Και δώστου φωτογραφίες του δράστη (που ήταν πράγματι ωραίος με τα κριτήρια εκείνης της εποχής...). Και δώστου φωτογραφίες της «άκαρδης», που βασάνιζε το παιδί... Και δώστου δακρύβρεκτα σενάρια...
Όχι  για το πραγματικό θύμα αλλά για το ...ερωτικό θύμα, τον ωραίο πέρση πιλότο.
Και οι ένορκοι τον αθώωσαν! Ούτε μιά μέρα φυλακή δεν του έβαλαν...
Που ούτε κάν το "εν βρασμώ ψυχικής ορμής" δεν είχαν ως έρεισμα, αφού ο πιλότος είχε έρθει επί τούτου στην Αθήνα για να σκοτώσει την «άκαρδη»...

Μήπως πρέπει να ξανασκεφτούν το θέμα όσοι/όσες χειροκρότησαν χτές;;;
- - - - - - - - - - - - - - -
(*) Η εξώφθαλμα κακή ετυμηγορία τους και η κατακραυγή που ξεσηκώθηκε για την αθώωση του φονιά, οδήγησε σε αλλαγή του Νόμου για την σύνθεση των Σωμάτων των Ενόρκων. Μέχρι τότε συγκροτούνταν αποκλειστικά από πολίτες. Έγινε τροποποίηση και είναι πλέον μεικτά με συμμετοχή δικαστών κατά πλειοψηφία.

5.6.12

Το αλαλούμ με τα φάρμακα
πρόγευση για τα «μετά»

αντιμνημονιακής μας ψήφου

Με αγαστή συμπαιγνία όλων των ..."πυλώνων" του πελατειακού κράτους της αρπαχτής στήθηκε το τρομοκρατικό σκηνικό με τα φάρμακα. Κυρίως στην πλάτη των καρκινοπαθών. Και της παρεπόμενης ευαισθησίας της Κοινής Γνώμης.
Κάτστε λοιπόν σεις, φίλτατοι συνέλληνες, απόγονοι -περίπου απόγονοι...- των αρχαίων ημών προγόνων, και σκεφτείτε τί επίθεση θα υποστούμε, εάν με την ψήφο μας απορρίψουμε, συντριπτικά όπως διαφαίνεται, την πολιτική της υποτέλειας στα κελεύσματα των τοκογλυφολάγνων ηγετών της Ε.Ε., τα οποία εμφανέστατα οδηγούν, όχι στην ...σωτηρία μας, όπως διαλαλούν urbi et orbi, αλλά στην πλήρη εξαθλίωσή μας.
Και εντέλει στο -μέσω αυτής- ξεπούλημα "μπιρ-παρά" δημόσιας γής και πόρων, που είναι ο τελικός στόχος των δανειστών μας και επίδοξων ...«επενδυτών».
Ουρλιάζουν οι ευρωπαίες ύαινες και οι εγχώριοι σφογγοκωλάριοί τους. Προσπαθούν, με όλα τα εξωνημένα ΜΜΕ {Μέσα Μαλάκυνσης Εγκεφάλου...} που διαθέτουν, να μάς τρομοκρατήσουν με τις -κατ' αυτούς- συνέπειες τυχόν αντιμνημονιακής μας ψήφου.
Και θα επιτεθούν ακόμα πιο σκληρά, σε όλα τα προνομιακά τους μέτωπα (π.χ. εφοπλιστικό, χρηματιστηριακό, τραπεζικό) αν έτσι ψηφίσουμε.
Πρόγευση είναι το θέμα με τα φάρμακα.

Πρέπει από τώρα να βάλουμε ως αποκλειστικούς ρυθμιστές της συμπεριφοράς μας την αλληλεγγύη, την ομοψυχία, την συσπείρωση-συστράτευση με όποια αντιμνημονιακή κυβέρνηση φέρουμε στην εξουσία με την ψήφο μας.

Χρειάζεται σκληρός αγώνας για να τα πετύχουμε αυτά. Αγώνας κυρίως εναντίον ...«αρχαίων» συνηθειών μας, εναντίον του ατομισμού που επίμονα έχουν καλλιεργήσει, για να μάς χειραγωγούν και μάς εκμεταλλεύονται άκοπα, κατά το δόγμα "διαίρει και βασίλευε".

Καλό μας κουράγιο!

4.6.12

"Spoiler"
ένα ενδιαφέρον άρθρο...

...από τον "Έλικα" στο {nefelikas.wordpress.com}.

Πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε δυο βδομάδες βέβαια, αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ο Σύριζας πάει να βγει πρώτο κόμμα και να σχηματίσει κυβέρνηση. Όχι αυτοδύναμη βέβαια, αλλά συνεργασίας με ΔΗΜΑΡ (που αποκλείεται να απαρνηθεί καρέκλες για να σύρει τη χώρα σε τρίτο γύρο εκλογών και να καταντήσει εξωκοινοβουλευτικό ανάθεμα).
Μια χαρά βγαίνουν τα κουκιά, το έχω καρατσεκαρισμένο – κι ας λένε οι δημοσκοπήσεις ό,τι γουστάρουν. Και την τελευταία φορά, από 5 μέχρι 10 μονάδες κάτω τον έβγαζαν τον Σύριζα – ενώ στους άλλους έπεσαν σχετικά μέσα. Όλως τυχαίως. Αλλά δεν τους δούλεψε το μανιπουλάρισμα τότε, κι ούτε θα τους δουλέψει τώρα.
Και πώς είσαι τόσο σίγουρος ρε φίλε;
Ψυχολογία. Μέχρι τις 6 Μαΐου, η προοπτική να υπάρξει κάποιος άλλος πέρα από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που θα διεκδικήσει την εξουσία ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας. Με μόλις 2,07% διαφορά από την γκρεμοτσακισμένη ΝΔ, ο Σύριζας απέδειξε ότι μπορεί να γίνει. Και άρχισε να συσπειρώνει κόσμο από παντού. Αριστερούς, κομμουνιστές, πασόκους, νεοδημοκράτες, οπαδούς του Καμμένου, οικολόγους, τα πάντα όλα. Μέχρι κι από τη Χρυσή Αυγή μπορεί να παίρνει ψήφους – ηλιθίων που δεν είχαν ιδέα τι ψήφιζαν τότε κι ούτε φυσικά έχουν ιδέα τι ψηφίζουν τώρα. Απλά ακολουθούν το ρεύμα όπως όλοι. Για να ξεβρωμίσει ο τόπος… Ας όψεται ο δικομματισμός που φρόντισε να τον βρωμίσει και να εθίσει τους Έλληνες ψηφοφόρους σε σωτήρες, πόλωση και μειοψηφικές αυτοδυναμίες.
Τον σφυροκόπησαν από παντού τον Σύριζα. Τι ανεύθυνο τον είπαν, τι λαϊκιστή, τι συνεργό της 17Ν, τι ότι θα μας γυρίσει στη δραχμή, θα μας πάρει τα σπίτια, θα μας σφάξει με τα κονσερβοκούτια. Το ότι άντεξε τέτοια επίθεση και αύξησε τα ποσοστά του αντί να καταρρεύσει σημαίνει ότι ο κόσμος που τον στηρίζει νιώθει πως δεν έχει τίποτα να χάσει εδώ που έφτασε. Ότι είναι αποφασισμένος να ξεφορτωθεί τον ταπεινωμένο πρώην δικομματισμό και να δοκιμάσει κάτι ριζικά διαφορετικό. Κι αυτό είναι απλά μια κοινωνική τάση που όταν φουσκώνει ξεσπάει. Δεν υποχωρεί, ό,τι τρικ και να σκαρφιστούν τα μέσα μαζικής εμμηνόπαυσης.
Απέναντι του, ο Τσίπρας έχει τους πιο αποδυναμωμένους αντιπάλους που θα μπορούσε να ελπίσει ποτέ. Από τη μία ένα βουτηγμένο στη διαπλοκή και την ανυποληψία πασοκικό κατεστημένο, όπου το όνομα “Παπανδρέου” είναι πλέον βρισιά στο στόμα των ψηφοφόρων και το όνομα “Βενιζέλος” δεν σημαίνει απολύτως τίποτα θετικό και για κανέναν (παρά μόνον για τον ίδιο). Κι από την άλλη, ένα συνοθύλευμα από φθαρμένα τηλεοπτικά είδωλα μιας ζέουσας από σκάνδαλα δεξιάς και μιας χαίνουσας από μίσος ακροδεξιάς. Ένα ξαναζεσταμένο φαγητό από το οποίο πάθαμε πρόσφατα δηλητηρίαση κι ακόμα μας πιάνουν καούρες κάθε φορά που το θυμόμαστε. Με αρχηγό έναν υποταγμένο λούζερ, που μπροστά στο επαναστατικό σφρίγος του Αλέξη μοιάζει με σερβιτόρο σε κυλικείο νεκροταφείου. Και δεν έχει άλλωστε να μας προσφέρει τίποτα άλλο πέρα από μια νερόβραστη παρηγοριά…
Το δε άλλοτε ομόσταβλο αντίπαλο δέος είναι σκιά του εαυτού του – ένα ΚΑΠΗ γεμάτο παλιούς κουκουέδες που γκρινιάζουν, κουνάνε το δάχτυλο και λένε όχι σε όλα. Χωρίς να έχουν να προτείνουν τίποτα πέρα από την καρτερική αναμονή άλλης μια οδυνηρής ήττας. Ο Καμμένος φαίνεται να είναι πυροτέχνημα με ημερομηνία λήξης, το ίδιο και κομψευόμενοι δικτατορίσκοι τύπου Τζήμερου. Κι η Χρυσή Αυγή έκανε το κομμάτι της, αλλά διαπερνώντας κόσμο με σπαθιά δεν θα καταφέρει να αναχαιτίσει την κάθετη πτώση της. Αν και μάλλον θα μπει στη Βουλή, και μετά άντε να κηρυχτεί παράνομη.
Και πες ότι γίνεται πρωθυπουργός ο Αλέξης, κι αντί για χώρα παραλαμβάνει ναρκοπέδιο. Τι θα συμβεί μετά;
Το γεγονός ότι μεγάλη μερίδα των όψιμων υποστηρικτών του Σύριζα προέρχεται από τη δυσαρεστημένη βάση του ΠΑΣΟΚ κι ενδεχομένως ελπίζει σε αναβίωση των έρλι έιτις δεν συνεπάγεται ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό, ούτε ότι ο Τσίπρας επιθυμεί να το κάνει. Ο οποίος Τσίπρας προφανώς κι έχει αρχίσει να πασοκίζει λίγο στο επικοινωνιακό κομμάτι, γιατί ξέρει (και το λέει κιόλας) ότι δεν έγινε όλος ο κόσμος Σύριζα από τη μία μέρα στην άλλη. Από τη στιγμή που απευθύνεται σε ευρύτερη κοινωνική βάση και διεκδικεί να κυβερνήσει είναι επιβεβλημένο να το κάνει όμως – είτε μας αρέσει είτε όχι.
Πέρα από το επικοινωνιακό σκέλος, ο κίνδυνος να μεταμορφωθεί άμεσα ο Σύριζας σε ΠΑΣΟΚ είναι ανύπαρκτος για τρεις κυρίως λόγους: α) δεν υπάρχει σάλιο για να αρχίσει όργιο διορισμών κι αναθέσεων, β) ο Τσίπρας εξακολουθεί να είναι κόκκινο πανί για όλο το κατεστημένο – από τη Λαγκάρντ μέχρι τον Καψή, γ) αν το ήθελαν τόσο πολύ τα στελέχη του, θα είχαν ακολουθήσει το δρόμο της Δαμανάκη και του Βούγια εδώ και καιρό. Μην τρελαθούμε ότι ο Παπαδημούλης άφησε τους υπόλοιπους ανανεωτικούς να φύγουν κι έμεινε στον Σύριζα επειδή προέβλεπε ότι έτσι θα υπουργοποιηθεί πιο γρήγορα. Κι αν το έκανε, μαγκιά του.
Για πρώτη φορά στην ιστορία μας λοιπόν, παίζει να δούμε μια αριστερή κυβέρνηση σε δράση. Χωρίς ισχυρό κομματικό μηχανισμό μεν, με ισχυρή λαϊκή εντολή δε. Μια αριστερά που θα επιχειρήσει να πάει κόντρα σε πολλούς και διάφορους κραταιούς και διεφθαρμένους, οι οποίοι όχι μόνο θα απωλέσουν μερικά από τα προνόμια τους αλλά κινδυνεύουν μέχρι και να δουν τις περιουσίες τους να δημεύονται. Αν και η απονομή δικαιοσύνης προαπαιτεί την εξυγίανση του δικαστικού συστήματος και τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας – πράγμα καθόλου εύκολο κι εξαιρετικά επικίνδυνο στις μέρες μας.
Ακριβώς επειδή κρέμεται πάνω από το κεφάλι μας το χρέος και κάτω από τα πόδια μας το έδαφος είναι σαθρό, όσες διαπραγματεύσεις και να κάνει ο Τσίπρας, στην πορεία θα βάλει λίγο νερό στο κρασί του. Έχοντας απέναντι του πανίσχυρα διεθνή συμφέροντα και ελάχιστους σύμμαχους θα εξαναγκαστεί να υποχωρήσει σε αρκετά, απογοητεύοντας τον σκληρό πυρήνα των αριστερών ψηφοφόρων του. Αν δεν το κάνει όμως, δεν θα του μένει άλλη επιλογή από το να ζητήσει δημοψήφισμα για να μας βγάλει από το Ευρώ, να παρασύρει μαζί του ολόκληρη την Ευροζώνη και να προκαλέσει τέτοιο χάος που θα αναγκαστεί να φύγει από ταράτσα με τηλεμεταφορά.
Σε περίπτωση που καταφέρει να σταθεροποιήσει κάπως την οικονομία και να επαναφέρει – σε βάθος χρόνου έστω – υποτυπώδεις ρυθμούς ανάπτυξης, ο Αλέξης θα γίνει λαϊκός ήρωας και θα κινδυνεύει να την ακούσει όπως ο Τσάβες. Για να φτάσει μέχρι εκεί όμως, θα πρέπει η μερική ανακατανομή του πλούτου που ευαγγελίζεται να αφήνει περιθώρια κέρδους στο κεφάλαιο και να μην έχει ρεβανσιστικό χαρακτήρα. Κακά τα ψέματα, αν αύριο κάποιος βάλει στη φυλακή όλους τους φοροφυγάδες και διαπλεκόμενους, δεν θα μείνει ανοιχτή στην Ελλάδα επιχείρηση με προσωπικό άνω των 15 ατόμων. Κάπως πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί το μαγαζί, και το ξήλωμα του πελατειακού κράτους θα πάρει χρόνια. Αν επιτευχθεί ποτέ.
Σε περίπτωση που ο Σύριζας πατήσει τη μία ή την άλλη πεπονόφλουδα και δεν τα καταφέρει, αυτό που μας περιμένει θα είναι χειρότερο κι από τους πιο σκοτεινούς εφιάλτες του Μανδραβέλη. Γιατί πέρα από την εξαθλίωση και την εγκληματικότητα, τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα θα εξακολουθούν να σφαδάζουν στο καναβάτσο και το μετά την Αλέκα ΚΚΕ το πολύ να καταφέρει να πιάσει κάνα δεκάρι τοις εκατό στις μελλοντικές δημοσκοπήσεις. 
Τι μένει; Η πατριωτική λύση. Με Βορίδη αρχηγό, Τζήμερο αυλικό και Μιχαλολιάκο κολαούζο. Ή κάποιον παρόμοιο συνδυασμό – δεν παίζουν και τόσο ρόλο τα πρόσωπα. Από τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία μετατράπηκε σε ντεμέκ ακροδεξιό κόμμα και οι νεοφιλελεύθεροι δεν τραβάνε, μόνο ένας εθνικιστικός ολοκληρωτισμός θα μπορεί να αναπτερώσει το ηθικό των πεινασμένων. Το αν η βίαιη καταστολή που θα επιφέρει θα προέλθει μέσω πραξικοπήματος ή άλλης οδού είναι δευτερεύον. Και όχι, αν ο Σύριζας τα σκατώσει δεν πρόκειται να δούμε επανάληψη του ίδιου έργου με κάποιο άλλο αριστερό σχήμα στη θέση του. Όχι για τα επόμενα 30-40 χρόνια τουλάχιστον.
Για να μη γίνει ποτέ αναπόφευκτη μια τόσο ζοφερή προοπτική λοιπόν, καλούμαστε όχι απλά να ψηφίσουμε μαζικά Σύριζα (κι ας μας τη σπάει ώρες-ώρες), αλλά να αλλάξουμε νοοτροπία και να τον στηρίξουμε στο έργο του έμπρακτα, συλλογικά και χωρίς να περιμένουμε άμεσο αντάλλαγμα. Δεν θα μας διορίσει την κόρη ο Δραγασάκης, αλλά αν τον βοηθήσουμε ίσως δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πάψει να είναι άνεργη. Ούτε θα κατατροπώσει το παρακράτος ο Σκουρλέτης αν δεν απαιτήσουμε δυναμικά την εξάρθρωση του εμείς οι ίδιοι. Ο δε Αλέξης Τσίπρας, για να μπορέσει να ορθώσει ανάστημα σε καγκελάριους και να παζαρέψει όρους που θα επιτρέπουν ανεξαρτησία και ανάκαμψη, πέρα από το ότι θα πρέπει να έχει βελτιώσει τα αγγλικά του, θα πρέπει να έχει από πίσω του έναν ολόκληρο λαό που θα απαιτεί ελευθερία, ισότητα κι αλληλεγγύη. Ή αδελφοσύνη αν προτιμάτε.
»»»»»»»»»»»»»»»
Για το «ρεζουμέ» του έχω πιο αναλυτική θέση. Θα σάς την εκθέσω. Σύντομα ελπίζω.