«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

21.4.14

Πολλά σάς χρωστάω, δυό χρόνια τώρα...
«Εισπράξτε» κάτι για την σημερινή μαύρη επέτειο

Ως δικαιολογία ας πώ ότι θαμπώθηκα από το ...εθνικό έργο Σαμαρά και το βούλωσα δυό χρόνια...
Σάς έχω όμως κάτι πρωτότυπο, κάτι που αποδεικνύει ότι πολλές φορές...
Η πραγματικότητα ξεπερνάει κάθε φαντασία
21η Απριλίου 1973. Ο Γιωργηπαπαδόπουλος είχε ήδη εξαγγείλει το «δημοκρατικό» του άνοιγμα προς την πολιτική, έχοντας εξασφαλίσει την σύμπραξη Μαρκεζίνη.
Μιά ...πολυχρωματική παρέα φίλων στα Γιάννενα σχεδιάζαμε να το εκμεταλλευτούμε εκδίδοντας μιά -ερασιτεχνική- εφημερίδα. Αργότερα μετά το «δημοψήφισμα» που λέγονταν ότι θα γίνει το Φθινόπωρο. Σχεδιάζαμε τον "Παρατηρητή της Ηπείρου", που πράγματι εκδόθηκε στις 5-11-73 και συνέχισε ως έντυπο μέχρι το 1996.
21η Απριλίου 1973.
Ήμουν στο γραφείο μου και κατά τις 11 το πρω'ί'...εισβάλει μιά φίλη, που ήξερε τα σχέδιά μας για έκδοση εφημερίδας.
- Τρέξε, μού λέει, και φωτογράφισε την είσοδο του "Παλλάδιου"!!!
Είχα μιά δουλειά στην άκρη της πόλης, στους Αμπελοκήπους, και είπα να το συνδυάσω. Πήρα την φωτογραφική μου μηχανή κι ένα ταξί και κατηφόρισα την οδό 28ης Οκτωβρίου, που τότε δεν ήταν μονόδρομος. Ψιχάλιζε όμως και δεν φωτογράφισα το πράγματι εκπληκτικό φαινόμενο κατεβαίνοντας. Είπα να το κάνω στον γυρισμό. Τζίφος. Η ...μαγεία είχε χαθεί. Την παραθέτω περιγραφικά.
Για να γίνουν κατανοητά τα υπόλοιπα, χρειάζεται εδώ μιά περιγραφή της εισόδου του κινηματογράφου "Παλλάδιον", που τώρα έχει κλείσει και η είσοδός του έχει μετατραπεί σε κατάστημα.
Όπως και σε άλλες αίθουσες θεαμάτων υπήρχε ένας ανοιχτός χώρος μπροστά με δυό ταμεία, αριστερά και δεξιά. Προς τα πίσω μιά τζαμαρία με μιά γυάλινη πόρτα, όπου κόβονταν τα εισιτήρια.
Χαρακτηριστικό :
Στην μετώπη του ανοιχτού χώρου, περασιά με το πεζοδρόμιο, ο κινηματογράφος έβαζε μιά μεγάλη  ταμπέλα με τον τίτλο της ταινίας που παίζονταν.
Και στην μέσα μετώπη, της τζαμαρίας, έβαζε άλλη ταμπέλα με τον τίτλο της ταινίας που θα έπαιζε την επόμενη εβδομάδα.
21η Απριλίου 1973.
Ο, χουντικός βέβαια, νομάρχης για να τιμήσει την επέτειο της ...«Εθνικής Επαναστάσεως» είχε οργανώσει -μετά την σχετική δοξολογία στη Μητρόπολη- μια ομιλία στην αίθουσα του "Παλλάδιου".
Πήγαν λοιπόν κάποιοι υπάλληλοι της Νομαρχίας και κρέμασαν στην είσοδο του κινηματογράφου ένα πανώ που έγραφε "21η Απριλίου 1967". Φαίνεται όμως πως δεν είχαν μεγάλη σκάλα και το κρέμασαν ΚΑΤΩ από τον τίτλο της ταινίας που παίζονταν.
Στην μέσα είσοδο δε, στην τζαμαρία δίπλα στην πόρτα, ΚΑΤΩ από  τον τίτλο της ταινίας που θα έπαιζε την επόμενη εβδομάδα κόλλησαν μια μεγάλη φωτογραφία του δικτάτορα.
Ώ! της δυστυχίας τους...
Η ταινία που έπαιζε ο κινηματογράφος ήταν... ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ.
Και ...κρατηθείτε!
Η ταινία που θα έπαιζε την επόμενη εβδομάδα ήταν... ΤΟ ΜΟΥΤΡΟ!
Φαντάζεστε τη συνολική εικόνα, όταν υπήρχε το πανώ και η φωτογραφία;;;
Έξω:
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ
κι από κάτω
21η Απριλίου 1967 
Μέσα:
 ΤΟ ΜΟΥΤΡΟ
κι από κάτω ο
Γ. Παπαδόπουλος...
Υ.Γ.
Αν υπάρχει κάνας δύσπιστος, ας ψάξει στις τοπικές εφημερίδες της εποχής για να δεί ποιά έργα έπαιξε τότε το "Παλλάδιο"...
Υ.Γ.-2
Για τους Γιαννιώτες: Η φίλη που με ειδοποίησε ήταν η Κ.Φ.,αρχιτέκτων. Όποιος την συναντήσει, ας τη ρωτήσει. Πρέπει να το θυμάται το περιστατικό...

17.4.14

Κύριε των Αγορών,
μεθ' ημών γενού!

{Μεγάλον Απόδειπνον υπό Κλαζομενίου του Ραψωδού}
Άλλον εκτός σού πιστωτήν
ως άφραγκοι ουκ έχομεν!

Κύριε της ψήφου μας, μεθ' ημών γενού,
το σάγμα να τινάξωμεν, χορήγησον την δύναμιν!
Κύριε της ψήφου μας, βοήθησον ημάς!

Κύριε του έθνους μας, μεθ' ημών γενού,
καπήλους να διώξωμεν, δικαίωσον την θέλησιν!
Κύριε του έθνους μας, ευσπλάχνισον ημάς!

Κύριε της Ελλάδος μας, μεθ' ημών γενού,
αγύρτας να πατάξωμεν, συντήρησον την έξαρσιν!
Κύριε της Ελλάδος μας, εξώθησον ημάς!

Κύριε του Κόσμου μας, μεθ' ημών γενού,
πολέμους να σιγάσωμεν, κοινώνησον την μέθοδον!
Κύριε του Κόσμου μας, ελέησον ημάς!

Κύριε του χρήματος, άντε κατά κρημνού!
Τσακίσου στα κατσάβραχα, απάλλαξον ημάς!
Αλληλεγγύην θέλομεν, ουχί τας Αγοράς.

11.4.14

Έ!... Αφού θα τον ψηφίσει ο Πάγκαλος...

...τον Σταυρο-ποτάμιον εννοώ.
Αφού θα τον ψηφίσει ο Πάγκαλος, είναι αρκετό για την υστεροφημία του. Δεν χρειάζεται τη δικιά μας ψήφο.
Ο αποτυχημένος πρώην υφυπουργός Εμπορίου (που θα ...κατατρόπωνε, λέει, το 2ο χονδρεμπορικό κέρδος), ο αποτυχημένος πρώην υπουργός Εξωτερικών (που, εκεί που θα κατατρόπωνε τον γερμανό γίγαντα με μυαλό νηπίου, κατάληξε να του ζητάει ταπεινά συγνώμη), ο αποτυχημένος πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (που... άσε καλλίτερα... θού, λαέ, φυλακήν τω στόματί μου, διότι καραδοκεί και ο τυποκτόνος νόμος του Βαγγέλα), ο αποτυχημένος σε ο,τιδήποτε αναλάμβανε αλληλοδιαδόχως επί βασιλείας ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι θα ψηφίσει το "ποτάμι".

Συμβουλεύω τον τηλεαστέρα αρχηγό του κόμματος να πάει να ...πνιγεί από τώρα (στο ποτάμι του ή σε άλλο...), διότι μετά την υποστήριξη Πάγκαλου, τυχόν μετεκλογική απόπειρα θα είναι πολύ πιό οδυνηρή.

7.4.14

«Εξ όνυχος τον λέοντα γιγνώσκεις»
και εκ των "μικρών" ειδήσεων τα χρυσεξωνημένα παπαγαλάκια...

Δεν είναι δά και φοβερή είδηση το ποιοί θα είναι ευρω-υποψήφιοι με το ένα ή το άλλο κόμμα και ούτε βέβαια με το νεότευκτο κόμμα "το ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη.
Είναι όμως ενδεικτικό (και καθόλου τιμητικό κατά την ...σεμνοταπεινή μου γνώμη) το πώς παρουσίασε τα ονόματα ο αλαφούζιος "Σκάει" σήμερα το πρω'ί'.
Πρώτο-πρώτο ανάφερε το όνομα του -άγνωστου ώς τώρα...- γυιού του Λεωνίδα Κύρκου! Και ως δεύτερο (πάλι καλά...) το όνομα του διακεκριμένου Καθηγητή Πανεπιστημίου και συγγραφέα Γιώργου Γραμματικάκη...

Εξ όνυχος τον λέοντα...
Κι αφήστε το αλαφουζέϊκο από τις στήλες της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ", την οθόνη και το μικρόφωνο του ραδιοτηλεοπτικού του συγκροτήματος να καταφέρεται κατά της ...οικογενειοκρατίας.

Κάτι ξέρει ο συν-παρατηρητικός Ν.Α. Λάμπης που τα ΜΜΕ τα αποκαλεί Μ.Μ.Μ.Ε., ήτοι Μέσα Μαζικής Μαλάκυνσης Εγκεφάλου... 

1.4.14

ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ:
Οι αλήθειες που θ' ακούσουμε σήμερα

Οι ανά τον Κόσμο ανταποκριτές μας μάς ενημέρωσαν για τις αλήθειες που θα ακουστούν σήμερα. Τις παραθέτουμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εμείς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για σάς.
@ Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεφαλογιάννης θα ανακοινώσει ότι το που ζήτησε-επέβαλε πρόπερσυ ο Σαμαράς να γίνουν εκλογές μέσα σε 2 χρόνια από τις προηγούμενες, ενώ τώρα υποστηρίζει ότι κάθε 4 πρέπει να γίνονται, ήταν διότι τότε δεν ήταν πρωθυπουργός ο ίδιος.
@ Ο ...κουμπάρος μας Ρεζέπ Τα'ί'π Ερδοάν θα ανακοινώσει ότι Σουλτάνος σκοπεύει να γίνει όχι Πρόεδρος Δημοκρατίας.
@ Η ...αγγελική ευρωπάρχις κ. Μέρκελ θα δηλώσει ότι η Ντώϋτσε Μπανκ κέρδισε μόνον 40 δις ευρά από την ελληνική κρίση το 2012 ενώ περίμενε τα διπλάσια.
@ Ο ...Ολλανδός γάλλος πρόεδρος σε διάγγελμά του θα αποκαλύψει ότι κατάργησε-αντικατάστησε τον πρωθυπουργό για να ρίξει σ' αυτόν το ανάθεμα για την δικιά του αποτυχία.
@ Ο Πούτιν θα δημοσιεύσει την πρόθεσή του να μπεί στο Παρίσι θριαμβευτής (με τον ρώσσικο στρατό ή το φυσικό αέριο...) για να εκδικηθεί την πριν διακόσια (ακριβώς!) χρόνια είσοδο του τρελλοναπολέοντα στη Μόσχα.
@ Ο Σαμαράς θα «διαρρεύσει» ότι υπόδειξε τον Σπηλιωτόπουλο για υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας κόντρα στον Κακλαμάνη για να τον εκδικηθεί που είχε αποχωρήσει από την "ΑΝΟΙΞΗ" κατεξευτελίζοντάς τον ως αρχηγό της και αναγκάζοντάς τον να γλείφει εκεί που έφτυνε.
@ Ο Κωστής Χατζηδάκης {που ωρισμένοι "παρατηρητικοί" αποκαλούν, μάλλον όχι άδικα, «χαμογελαστή νυφίτσα»} θα βάλει στο τουίτερ δήλωση ότι το σάξες στόρυ πέτυχε απόλυτα, αφού και το Ελληνικό ξεπουλήθηκε σε άριστη για τους αγοραστές τιμή και χαρίστηκαν 30 δίς στους τραπεζίτες και τα φάρμακα-ψωμί εκχωρήθηκαν στα σουπερμάρκετ. Επιτέλους καταστρέψαμε την πληγή του έθνους, θα συμπληρώνει, εξαφανίζοντας από προσώπου κοινωνίας τους μικρομεσαίους επιστήμονες, αγρότες, επαγγελματίες, εμπόρους.
@ Ο Ομπάμα θα δηλώσει σε "address to the Globe" πως συγχωρεί τον Πούτιν για την εισβολή στην Ουκρανία, αφού και οι αμερικάνοι αυτή τη δουλειά κάνουν πενήντα χρόνια τώρα.
@ Ο Τζώρτζ Σόρος με ανακοινωσή του για λογαριασμό του παγόσμιου αεριτζήδικου/ακριδικού κεφάλαιου θα ζητήσει συγνώμην από την Οικουμένη, διότι απομυζούν την ανθρώπινη ικμάδα για να γίνουν από υπερπλούσιοι ...υπερπλουσιώτεροι. Δεν φταίμε εμείς, θα καταλήγει. Φταίει ο Μίλτον Φρήμαν που αυτή την απάνθρωπη αηδία την έκανε επικρατούσα οικονομική θεωρία. Και πήρε και "νόμπελ" γιαυτό, τρομάρα μας.
@ Ο Ζάρια-ελ-μπλούμ δήλωσε ήδη ότι πολύ του αρέσει ο ελληνικός ήλιος, αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που θέλουν (και έχουν αρχίσει...) να αγοράσουν την Ελλάδα μπιρ-παρά. Συμπλήρωσε όμως ότι δεν την θέλουν (και τί να την κάνουν...) υπανάπτυκτη. Γιαυτό στηρίζουν τη συμμορία Σαμαρά να την ξεπουλήσει-αναπτύξει και μετά θα την απολαύσουν.