«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

31.1.11

Είναι για το Άσυλο {ανιάτων} η κοπέλλα...

Η κα Άννα Διαμαντοπούλου {η οποία εκτός από μέλος της διαβόητης και διεφθαρμένης "Λέσχης Μπίλντερμπεργκ"(*) είναι και υπουργός Παιδείας} πήρε ...αμπάριζα από την πρόσφατη κατάληψη μη λειτουργούντος τμήματος της Νομικής Σχολής από μετανάστες και ξεσπάθωσε ΥΠΕΡ του πανεπιστημιακού ασύλου, με προτάσεις για πλήρη αστυνόμευσή του από υπηρεσία άσχετη με τις πανεπιστημιακές αρχές αλλά και «υπεράνω» από αυτές.

Μην τήν κακολογήσετε! Ακολουθεί την πάγια ΠΑΣΟΚική πρακτική που θεμελίωσε ο αείμνηστος «χαρισματικός» πρωθυπουργός-πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού και η οποία ακολουθείται απαρέγκλιτα τόσο από το γυιό-πρωθυπουργό, όσο και από πληθώρα άλλων της παρέας του:
Την πλήρη αναστροφή των εννοιών.
Έτσι η ΑΤΑ δεν καταργήθηκε αλλά «ετεροχρονίστηκε» ...εις τους αιώνας και οι αμερικάνικες βάσεις έφυγαν μένοντας, για να αναφέρουμε μόνον δύο από τα πολλά όμοια παραδείγματα κοροϊδίας του λαού από τον «χαρισματικό» ηγέτη.
Ο πιστός μιμητής γιός του σήμερα σώζει την Ελλάδα καταστρέφοντάς την και ξεπουλώντας τα πάντα... {εργάζεται σκληρά και άοκνα ο Παμπούκης επ' αυτού...}.

Η κα Άννα Διαμαντοπούλου λοιπόν, ακολουθώντας αυτά τα «πατήματα», ξεσπάθωσε ΥΠΕΡ του πανεπιστημιακού ασύλου αλλά αυτά που λέει σημαίνουν όχι την κατάργηση απλώς του ασύλου, αλλά την πλήρη και αποκρουστική αστυνόμευση των Πανεπιστημίων με έλεγχο ταυτοτήτων εισερχομένων και άλλα πολλά απολύτως φασιστικά... συγγνώμην μπιλντερμπεργικά ήθελα να πώ.
Θεωρώντας ότι αφού κοροϊδευτήκαμε τόσα χρόνια απ' τον «μεγάλο», εύκολο είναι να μάς κοροϊδέψει κι η ίδια επιμένοντας ότι είναι ΥΠΕΡ του ασύλου.
Είναι για το Άσυλο η κοπέλλα.
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +
(*) Για τον διεφθαρμένο ιδρυτή και επί 21 χρόνια πρόεδρο της "Λ.Μπ." δείτε το πρόσφατο «ποστ» του "ΑΤΡΕΑ" {atrefs.blogspot.com}

27.1.11

Ξεχάσαμε τις ...φώκιες, τους καρχαρίες και τα άλλα κήτη... Τώρα το "πιασιάρικο" θέμα είναι το «άσυλο»

Με επικεφαλής το μεγκάλο κανάλι (45 λεπτά της ώρας "μονοθεματικό" δελτίο άκουσα ότι είχε χτες...) πλάκωσαν οι «ενημερωτές» τύπου Πρετεντέρη, Παπαδημητρίου, Μαυροτρύπα, Μάκη και πληθώρας άλλων, που αποκαλούνται και "παπαγαλάκια" ή, κατά τους τοίχους των Εξαρχείων και άλλων περιοχών της χώρας, "αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι", πλάκωσαν να μάς πείσουν ότι ΤΟ ΘΕΜΑ είναι η κατάληψη μη λειτουργούντος τμήματος της Νομικής και όχι πλέον  οι φώκιες, οι καρχαρίες και τα άλλα ...θεοδώρητα εκπορνευμένα κήτη, που δωροδοκούνταν αισχρότατα επί χρόνια για να μάς πουλάει η Ζήμενς και άλλες έντιμες συνάδελφοί της ό,τι -αχρείαστο ή χρειαζούμενο- τούς κατέβαινε ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ...
Πάνε οι δωροδοκίες κομμάτων και πολιτικών, πάει η εκτεταμένη αμφίπλευρη διαφθορά, «ξεχάστηκαν» τα χαράτσια που καλείται να πληρώσει ο, κατ' αυτούς, "λαουτζίκος" για να περνάνε σαν πασάδες οι πολυχρονεμένοι μας πασάδες και οι σφογγοκωλάριοι γύρω τους.
Πάνε οι διαδηλώσεις στην Τυνησία (τόν έδιωξαν τον «δικό τους»...), την Αλγερία, την Αίγυπτο, την Υεμένη...
Δεν είναι χρήσιμο να μαθαίνει ο "λαουτζίκος" τέτοια... Επικίνδυνο είναι...

Ως προς τους καταληψίες μετανάστες το μόνο που δεν έχει ακουστεί έως τώρα είναι να τούς χτίσουν μέσα, όπως είχαν κάνει οι αρχαίοι ημών -δήθεν- πρόγονοι τον Παυσανία... 

Και κάτι ακόμα... Για εκείνη την, και συνάδελφό μου στο επάγγελμα γαμώτο...[*], Διαμαντοπούλου που δήλωσε με ...παρρησία ότι είναι «οδηγούμενοι και καθοδηγούμενοι» τί να σάς πω...
Είναι γνωστό ότι η ίδια ως σοσιαλίστρια αλλά και μέλος της "λέσχης Μπίλντερμπεργκ" από πουθενά δεν καθοδηγείται, ούτε από τους διεθνείς τοκογλύφους, ούτε από τους μέχρι το κόκκαλο διεφθαρμένους μέντορές της[**] ούτε... ούτε... ούτε...
Ως βέρα σοσιαλίστρια μιλάει...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[*] Κάτι τέτοιοι μηχανικοί σαν αυτή, τον Βούγια, τον Σουφλιά κ.ά. κυκλοφορούν και μάς βγήκε κακό όνομα...
[**] Έχει ξεχαστεί μάλλον γιαυτό θα τό θυμίσω: Ο ιδρυτής της διαβόητης "λέσχης Μπίλντερμπεργκ" και επί 21 χρόνια πρόεδρός της, βασιλικός σύζυγος της Ολλανδίας (επί Τζουλιάνας), ο "πρίγκηπας" Βερνάρδος,  ήταν ο πρώτος τόσο «υψηλά ιστάμενος» που πιάστηκε -και ομολόγησε...- το 1975 να έχει δωροδοκηθεί από την Lockheed με 10 εκατομμύρια δολλάρια για να προτιμήσει η Ολλανδία τα αεροπλάνα της εταιρίας...

Αμέτοχος-ανήξερος ο G.A.P.
για το "μαύρο" χρήμα...
Διάβαζε πολύ ...35 χρόνια

Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, γεννημένος το 1952 στις ΗΠΑ, δεν είχε ασχοληθεί με την πολιτική μέχρι το 1981, που ο πατέρας του πήρε τις εκλογές, γιατί σπούδαζε σε διάφορα πανεπιστήμια αλλά, όπως έχει πει ο ίδιος, έπλενε και τζαμαρίες στη Σουηδία.
Από τότε όμως, και παρότι είχε μιά συνεχή κομματικοπολιτική θητεία (10 φορές βουλευτής - 6 φορές υπουργός[*]) διάβαζε συνεχώς, μελετούσε το "φαινόμενο" Ελλάς και δεν πήρε μυρουδιά ότι κυκλοφορούσε πολύ μαύρο χρήμα στα κόμματα «εξουσίας»: Το του πατέρα του και το καραμανλικό.
Χαμπάρι δεν πήρε για το πώς γίνονταν οι φανφαρόνικες πανάκριβες προεκλογικές εκστρατείες Λαλιώτη και οι αντίστοιχες της ΝΔ.Ήταν αφιερωμένος στα διαβάσματά του {σαν το Χριστόδουλο καληώρα...} και άρα είναι αμέτοχος-ανήξερος για όλη την σαπίλα.
Μόνον από τον Οκτώβριο του 2009 που ανάλαβε πρωθυπουργός και εκ των πραγμάτων ήταν πιά αναγκασμένος να σταματήσει το διάβασμα, μόνον τότε ανακάλυψε ότι δεν υπήρχαν λεφτά και ότι η Ελλάδα ήταν «μιά διεφθαρμένη χώρα». Γιαυτό βγαίνει τώρα {αδιάντροπα} και λέει ότι θα εφαρμόσει αυστηρούς όρους διαφάνειας και μπλα-μπλα-μπλά και μπλα-μπλα-μπλά...
Εγώ τά πιστεύω απολύτως όλα αυτά.
Απλώς αναρωτιέμαι αν αξίζει να έχει η Ελλάδα μας ως πρωθυπουργό έναν τόσο αφιερωμένο στο διάβασμα και άρα αμέτοχο-ανήξερο για όλη την σαπίλα επί 35 χρόνια...
- - - - - - - - - - -
[*] Βουλευτικές θητείες

1. Βουλευτής Αχαΐας (1981-1985)
2. Βουλευτής Αχαΐας (1985-1989)
3. Βουλευτής Αχαΐας (1989-1989)
4. Βουλευτής Αχαΐας (1989-1990)
5. Βουλευτής Αχαΐας (1990-1993)
6. Βουλευτής Αχαΐας (1993-1996)
7. Βουλευτής Α' Αθήνας (1996-2000)
8. Βουλευτής Α' Αθήνας (2000-2004)
9. Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης (2004-2007)
10. Βουλευτής Αχαΐας (2007-2009)
Υπουργικές θητείες
1. Υφυπουργός Πολιτισμού (Ιούλιος 1985 - Φεβρουάριος 1987)
2. Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (1988 - 1989)
3. Υφυπουργός Εξωτερικών (Οκτώβριος 1993 - Ιούλιος 1994)
4. Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκ. (Ιούλιος 1994 – Σεπτ.1996)
5. Αναπλ. Υπουργός Εξωτερικών (Σεπτέμβριος 1996 - Φεβρουάριος 1999)
6. Υπουργός Εξωτερικών (Φεβρ. 1999 – Φεβρ. 2004)

25.1.11

Οι φώκιες Monachus Tsukatus
και Mandelus Monachus
ρύπαιναν το ελληνικό αρχιπέλαγος

Μετά απο κοπιαστική πολύμηνη έρευνα της πολυάριθμης επιστημονικής ομάδας της ΞΕ-ΒΟΥ εντοπίστηκαν οι υπεύθυνοι της ρύπανσης του ελληνικού αρχιπελάγους.
Είναι οι φώκιες
Monachus Tsukatus και Mandelus Monachus οι οποίες θα περιοριστούν σε ειδικό ενυδρείο, ώστε να ικανοποιηθεί το κοινόν περί αντιρυπάνσεως αίσθημα.

Οι φήμες ότι συνυπεύθυνοι για την τεράστια ρύπανση είναι και πολλοί καρχαρίες, φάλαινες και άλλα κήτη, διαψεύστηκαν διαρρήδην αρμοδίως.

24.1.11

«Στην ΝΕΤ επιστρέφουν οι ...ειδήσεις»
και ...σιούρα τα, βλάχο μ' σιούρα τα !

# Δεν ξέρω τίνος διαφημιστικού εγκεφάλου {ή εγκεφάλων} είναι δημιούργημα το "σποτάκι" της ΝΕΤ με την φάτσα της κας Στάη και σύνθημα «οι ειδήσεις επιστρέφουν στην ΝΕΤ» είμαι σίγουρος όμως ότι το βάρος αυτού του εγκεφάλου {ή εγκεφάλων}, όπως και του εγκεφάλου {ή εγκεφάλων} όσων τό ενέκριναν, πρέπει να είναι πολύ κάτω του μέσου όρου ενός συνήθους βλάκα.
Δεδομένου ότι η ΝΕΤ πάντοτε είχε δελτία ειδήσεων, πρόκειται για μιά χονδροειδή και άτεχνη προσπάθεια εφαρμογής της αέναης επιδίωξης των διαφημιστών να ταυτίσουν την "μάρκα" με το "προϊόν".
Αυτό θεωρείται η μέγιστη επιτυχία κάθε διαφημιστή.
Ως παράδειγμα σκεφτείτε την ταύτιση της "πετρογκάζ" με το υγραέριο, της "κολυνός" παλιότερα με την οδοντόπαστα, του "νεσκαφέ" με τον στιγμιαίο καφέ κ.ά.
Πάνε να μάς πείσουν ότι "Έλλη Στάη" είναι το ...άλλο όνομα για τις ειδήσεις!!!
Μικρό το βάρος αυτού του εγκεφάλου {ή εγκεφάλων}...
Όμως και το βάρος του ΔΙΚΟΥ ΜΑΣ εγκεφάλου, που πληρώνουμε χαράτσι {με τη ΔΕΗ} γιά όλους αυτούς τους σαχλαμάρες χρόνια πολλά τώρα, μήπως είναι κι αυτό μικρό;;;
#Ο κ. πρωθυπουργός δήλωσε σήμερα στη Βουλή πως όλα πάνε καλά στην προσπάθειά μας να«ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των Αγορών».
Με την συνήθη του ειλικρινή πρακτική του ο άνθρωπος παράλειψε να μάς πει πόσο ξεφτίλα είναι να κρέμεσαι ως κράτος, λαός, κοινωνία από την εμπιστοσύνη των διεθνών τοκογλύφων.
Έξεστι Παπανδρέοις μπουρδολογείν.
#Οι ..."παραχωρησιούχοι" {τί βαρβαρισμός κι αυτός...} μεγαλοεργολάβοι των εθνικών οδών, με τις ευλογίες βέβαια των κ.κ. Ρέπα και Βούγια, αύξησαν πάλι τα διόδια και σχεδιάζουν, λέει, να στήσουν σταθμούς σε ...άπειρα σημεία των Ε.Ο. ώστε το απλό ...άρμεγμα να εξελιχθεί σε κανονική αποστράγγιση του βαλαντίου μας.
Και αποφάνθηκε θυμόσοφος φίλος:
«Αυτοί δεν κατασκευάζουν δρόμους, ΔΙΟΔΙΑ κατασκευάζουν!»
Διαφωνείτε;;;
# Με κέφι ...«όπως πάντα», λέει, άνοιξε το Καρναβάλι της Πάτρας. Και η οθόνη έδειχνε ένα τεράστιο ομοίωμα του κ. Πάγκαλου. Του γνωστού για τις γκάφες και τις ανοησίες κ. Πάγκαλου.
Το ρεπορτάζ όμως δεν διευκρίνιζε εάν ο κ. Πάγκαλος θα είναι Ο καρνάβαλος ή απλώς ...τσιράκι του καρνάβαλου, ένας από τους ακολούθους του, όπως συνηθίζει.
Μεγάλη παράλειψη του ρεπόρτερ! Μέ τρώει η αγωνία!
# Εφτά μήνες, λέει, το Βέλγιο ΔΕΝ έχει κυβέρνηση, καμμιά κυβέρνηση, ούτε κάν "μειοψηφίας", διότι κανένα κόμμα δεν πήρε «δεδηλωμένη» στις πρόσφατες εκλογές και δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν κάποια από αυτά, που αθροιστικά θα έχουν τις απαιτούμενες έδρες στη Βουλή, να σχηματίσουν κυβέρνηση.
Κι όμως το κράτος λειτουργεί. Τί ευτυχία να μην έχει κανείς κυβέρνηση...

22.1.11

Όλα στο σούπερ-μάρκετ!!! ...Διαλιέεεεεεεεεεεεεεεεεεχτε...

Αφού ως κοινωνία έχουμε αποδεχτεί την κυριαρχία της «Αγοράς» και καμμιά αντίσταση δεν προβάλλουμε στην εφαρμογή των αντι-ανθρώπινων "νόμων" της, όπως «το δίκαιο του ισχυρότερου», το «άρπαξε να φάς και κλέψε για νά 'χεις», το «ο θάνατός σου η ζωή μου»... γιατί να έχουμε αντιρρήσεις στο "άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων";;;
Έστω και με τον τρόπο που επιχειρείται από τους κυβερνώντες σοσιαληστές;;;

Τους "νόμους" της «Αγοράς» εφαρμόζουν οι μαύροι... Κατά γράμμα!!!
Ή, όπως λένε μερικοί κακεντρεχείς, κατά τις εντολές του Διεθνούς ΝεκροΤομείου{*}...

Όλα αγοραία! Όλα στο σούπερ-μάρκετ!!!

Γιατί δηλαδή σε ένα μεγάλο σούπερ-μάρκετ να βρίσκεις να φτιάξεις τα κλειδιά σου, να επιδιορθώσεις το τακούνι σου, να κουρευτείς και χτενιστείς, να ψωνίσεις ρούχα, παπούτσια ή τηλεόραση, να φας το μεσημεριανό σου, να εισπράξεις, να καταθέσεις ή να μεταβιβάσεις χρήματα, να ...χτυπήσεις καμμιά γκόμενα στην καφετέρια, να βάλεις βενζίνη και λάδια στο αυτοκίνητό σου, να οργανώσεις ένα ταξείδι σου...
και να μην μπορείς να ψωνίσεις τα φάρμακά σου, να πάρεις τις νομικές συμβουλές για μιά υπόθεσή σου, να παραγγείλεις τα σχέδια του νέου σπιτιού σου, να αγοράσεις ή μεταβιβάσεις ένα οικοπεδάκι, να κάνεις ένα πληρεξούσιο, να στείλεις ένα μπαούλο, να............., να............., να.............

Όλα στο σούπερ-μάρκετ!!!
Μπαίνεις μέσα και ικανοποιείς όλες τις ανάγκες σου!!!
Μεγάλη ευκολία δεν θα είναι;;;
Όλα τα «εμπορεύματα» σε ένα μαγαζί!
Αφού έχουμε αποδεχτεί την εμπορευματοποίηση των πάντων{**} το που θα είναι μονίμως ανοιχτά τα φαρμακεία μάς μάρανε;;;
Να γίνουν οι φαρμακοποιοί {και όλοι οι επιστήμονες, όλοι επαγγελματίες σιγά-σιγά...}υπάλληλοι των σούπερ-μάρκετ είναι ο στόχος.

Πολύ σωστός στόχος! Αφού αυτά είναι οι επιχειρήσεις που κατεξοχή κερδίζουν παρά την οικονομική κρίση!!!{***}
--------------------------
{*} τό διάβασα κάπου και μ' άρεσε...
{**} Αυτό δεν είναι ο ...έρωτας των φρηντμανικών "Παιδιών του Σικάγου", αυτό δεν εφαρμόζουν ο G.A.P. και η κυβερνώσα κλίκα του;;;
{***} Ρίξτε καμμιά ματιά στους ισολογισμούς τους και θα καταλάβετε...

Περί ΜΗ ευθύνης υπουργών

Ρέ ...Παίδες Ελλήνων, με ποιά «ευθύνη» υπουργών ασχολούμαστε;;;

Αφού έχει καταδειχτεί ότι οι άνθρωποι εντελώς ανεύθυνα φέρονται {ακόμα και όταν δεν κάνουν λαδιές...} για τί πράγμα συζητάμε;;;

Το κόμμα τους φροντίζουνε, τους «δικούς τους» βολεύουνε, την επανεκλογή τους επιδιώκουν, στο γλείψιμο του αρχηγού αναλώνονται για να σιγουρεύουν το πόστο τους...
Τί τα θέλουμε αυτά;;; Ας κοιτάξουμε τη δουλειά μας καλλίτερα...

Που δουλειά μας βέβαια είναι, η ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ δουλειά μας είναι, πώς θα φύγουν αυτές οι βρώμες από το σβέρκο μας!
Και οι «εν ενεργεία» και οι «εν αναμονή»...

21.1.11

Εκτός από τα διόδια...
υπάρχουν και ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ !


Κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία για μιά Κίνηση Επιβατών στα Γιάννενα.
Ας ανταποκριθούμε στο κάλεσμά τους:


ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
Να  μην περάσει το χαράτσι: δεν πληρώνουμε τις αυξήσεις των  εισιτηρίων
Συγκροτούμε επιτροπές κοινωνικής ανυπακοής κατά των  μέτρων
Οι  δημόσιες συγκοινωνίες είναι κοινωνικό  αγαθό
Καλούμε κοινωνικούς, αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς φορείς, κινηματικές συλλογικότητες και πολίτες σε ανοιχτή συζήτηση το Σάββατο 22/01 στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
ΕΠΙΒΑΤΕΣ  ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

19.1.11

Εμένα δεν θα μού στήσετε ανδριάντα...

Θέλεις ο ξάστερος ουρανός γεναριάτικα, θέλεις το σχεδόν ολόγιομο φεγγάρι, θέλεις οι -βασανιστικές κάποτε- μνήμες του παρελθόντος, που δεν τίς έχει πάρει ακόμα σβάρνα η αλτσχάϊμερ... μελαγχόλησα απόψε.

Μελαγχόλησα βαθειά απόψε στη σκέψη ότι εμένα δεν θα μού στήσετε ανδριάντα, έστω στη Σκλίβανη αδερφέ, όχι σε κάνα πολυσύχναστο σημείο πολυάνθρωπης πόλης...

Οι λόγοι πολλοί... Τί να πρωτοθυμηθώ, τί να μην ξεχάσω...

Είναι τόσα πράμματα που δεν έχω κάνει στη ζωή μου και άρα δεν θα τιμηθώ με ανδριάντα...

«Στα πεταχτά», θα αναφέρω μερικά μόνο... Χρονολογικά κάπως. Με όση ακρίβεια μπορεί να αναπαράγει το μελαγχολημένο μυαλό μου.

# Το 1953 δεν ξήλωσα τις ράγες των τραμ για να διευκολυνθεί ο Ι.Χ. πολιτισμός μας.

# Το 1955 δεν πήρα ανακτορική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, κόντρα στο πρωτόκολλο 205 βουλευτών (από 207...) που αναγνώριζαν άλλον για αρχηγό του κόμματος.

# Το 1956 δεν κατασκεύασα ωραιότατο "τριφασικό" καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα που μετάτρεπε την μειοψηφία των ψήφων σε πλειοψηφία βουλευτών.

# Το 1957 δεν φρόντισα να πάρουν κάποιοι «δικοί μου» τα ορυχεία λευκολίθου στην Κεφαλλονιά ή τα "βραχώδη" οικόπεδα της Φιλοθέης.

# Το 1958 δεν έκανα εκλογές με «δικό μου» σύστημα για να «θάψω» τους βουλευτές {ακόμα και τον θείο μου}, που μέ αποκάλεσαν "ψευδοκαίσαρα" κι έφυγαν απ' το κόμμα.

# Το 1959 δεν έφτιαξα νόμο που να λέει ότι επιβάλλονται στοές στην οδό Ιπποκράτους {π.χ.} με εξαίρεση τις γωνίες τάδε, τάδε και τάδε...

# Το 1960 δεν υπόγραψα αποικιοκρατική σύμβαση με την ηλεκτροβόρα Πεσινέ, υποχρεώνοντας την ΔΕΗ να τής παρέχει ρεύμα στο 1/3 του κόστους.

# Το 1961 δεν έκανα εκλογές βίας και νοθείας με στόχο την επανεκλογή μου.

# Το 1962 δεν πριμοδότησα την εξάπλωση των φυτειών βαμβακιού, σεβόμενος 2 ΕΠΙΣΗΜΕΣ μελέτες ότι το νερό που διαθέτει η Ελλάδα δεν επαρκεί γιά τέτοια υδροβόρα καλλιέργεια.

# Το 1963 δεν «τό 'σκασα» προεκλογικά για τα Παρίσια, αφήνοντας τον θείο να "εισπράξει" την ήττα.

# Το 1974 δεν εφάρμοσα την ενισχυμένη καλπονοθευτική ΔΥΣαναλογική για να σιγουρέψω την εκλογή μου και την μακροημέρευση του διεφθαρμένου δικομματισμού.

# Το 1975 δεν έφτιαξα ένα Σύνταγμα «στα μέτρα μου».

# Το 1975 πάλι δεν αποκάλεσα {ούτε επέβαλα δηλαδή...} το χουντικό έγκλημα "στιγμιαίο", ώστε να τήν γλιτώσουν οι παντός είδους λυμιώνες του Δημόσιου Κορβανά επί "επταετίας" πέρα από τους αρχιχουνταίους.

# Το 1980 δεν «τό 'σκασα» για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αφήνοντας το δυστυχές "δεξί μου χέρι" να βγάλει τα κάρβουνα από την φωτιά...

Πολύ μελαγχόλησα απόψε που εμένα δεν θα μού στήσετε ανδριάντα.

Εκάς οι υποκριτές κοινωνιοκάπηλοι.

Οι μαθητευόμενοι μάγοι της μεθόδου του shock


Η καναδή δημοσιογράφος, συγγραφέας και κινηματογραφίστρια Naomi Klein, στο πρόσφατο βιβλίο της "Το δόγμα του Σόκ" {The shock doctrine} περιγράφει και αναλύει διεξοδικά και τεκμηριωμένα[*] την ιστορία και την κατάληξη μιάς σειράς χωρών, όπως η Αργεντινή, η Χιλή, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, το Ιράκ, η Πολωνία, η Ρωσία κ.ά., στις οποίες ο καπιταλισμός της καταστροφής του διαβόητου Μίλτον Φρήντμαν και των "Παιδιών του Σικάγου" εφάρμοσε τις αντικοινωνικές στοχεύσεις και πρακτικές του για να κάνει τους πάμπλουτους ακόμα ...πιο πάμπλουτους ληστεύοντας (κυριολεκτικά) τους πόρους των χωρών και κάνοντας τους φτωχούς κατοίκους τους πάμφτωχους.
Η σπουδαία αυτή συγγραφέας ολοκλήρωσε το βιβλίο το 2007. Έτσι δεν ασχολείται με την αντεπίθεση του χρηματιστηριακού, ακριδικού δηλαδή, κεφαλαίου μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση που το ίδιο προκάλεσε και που "οροθετήθηκε" με την κατάρρευση της 3ης μεγαλύτερης Τράπεζας των ΗΠΑ, της Lehman Brothers το 2008.
Η αντεπίθεση αυτή έχει στόχο {που σε ένα βαθμό έχει επιτευχθεί...} αφενός μεν να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα εναντίον του[**] και αφετέρου να μεταθέσει τις ευθύνες και το κόστος της κρίσης στο «σπάταλο» κοινωνικό κράτος και τις «υπερβολικές» απαιτήσεις των εργαζομένων.
Και η μέθοδός του;;;
Μα η πρόκληση σοκ στην κοινωνία φυσικά...
Η «καλή» δοκιμασμένη μέθοδος των "Παιδιών του Σικάγου"  και των πειθήνιων θεραπόντων των "Αγορών", των λακέδων των διεθνών τοκογλύφων δηλαδή...

Μέσα σ' αυτή την κατάμαυρη ατμόσφαιρα εμάς μάς έλαχε να έχουμε στο τιμόνι του γκουβέρνου τον κ. Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου και την κλίκα του από ...σοσιαλιστές ΠΑΣΟΚους της ...τρίτης γενιάς.
Μιά κλίκα αναθρεμμένη μέσα στην αλαζονία της πολυετούς -καθόλου αδιάφθορης ή ανιδιοτελούς...- διακυβέρνησης, αλαζονίας οφειλόμενης στα αποτελέσματα του καλπονοθευτικού εκλογικού συστήματος της ενισχυμένης ΔΥΣαναλογικής και της πελατειακής αντίληψης που μετονομάστηκαν σε ...εμπιστοσύνη του λαού.
Μια κλίκα πολιτικά ανέντιμη αλλά και απολύτως "αγράμματη", ανίκανη και γκαφατζού, όπως φαίνεται από σχεδόν όλα τα «βήματά» της έως τώρα.
Αφήνοντας κατά μέρος τον αδιάντροπο, αλλά και αποτυχημένο σε όλα τα πόστα που ανέλαβε, Πάγκαλο, ας πάμε στα τρέχοντα διαδραματιζόμενα, όπως το άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων.
Έχουμε λέει πολλαπλάσια φαρμακεία, πολλαπλάσιους δικηγόρους, πολλαπλάσιους μηχανικούς, πολλαπλάσιους συμβολαιογράφους από όλη την Ευρώπη...
Τόσο αναλογικά με τον πληθυσμό, όσο σε κάποιες περιπτώσεις και σε ΑΠΟΛΥΤΟ αριθμό!!!
Για ποιά «κλειστά» μιλάμε λοιπόν;;;
Όλο κι όλο το πρόβλημα της Οικονομίας μας είναι αν θα είναι ανοιχτά τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης τα φαρμακεία;;;
Έτσι ως ένα απλό παράδειγμα τό φέρνω...

Οι όλες κινήσεις της κυβερνητικής κλίκας είναι απλώς στα πλαίσια της δημιουργίας ΣΟΚ στην κοινωνία -κατά της οδηγίες των λακέδων των τοκογλύφων, των "επιστημόνων" φρηντμανικών- για να δεχτεί την τελική λύση:
Το ξεπούλημα των πόρων αλλά και του εδάφους της χώρας μας σε «επενδυτές» που θα δώσουν δουλειά στον κοσμάκη κλπ κλπ κλπ... με εργασιακούς όρους και πληρωμή του προπερασμένου αιώνα, όρους οιονεί δουλείας ή δουλοπαροικίας {για τους "ελεύθερους" επαγγελματίες...}
Ήδη από το 2009 το σχέδιο των διεθνών τοκογλύφων καταστρώθηκε και διάλεξαν την Ελλάδα ως τον ασθενέστερο κρίκο. 
Μιά Ελλάδα καταχρεωμένη, απαράγωγη, κοινωνικά σπαραλιασμένη από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα δωροδοκίας, καταλήστευσης του Δημόσιου Κορβανά και "μαύρων" συναλλαγών με απίθανους τύπους, όπως π.χ. τον σαραντάχρονο «γέροντα» ...πατέρα Εφραίμ, ουσιαστικά ακυβέρνητη και -κυρίως!- με άμεση ανάγκη συνεχούς δανεισμού. Το δικό τους "γήπεδο" δηλαδή. 
Και άρχισαν τις «εκτιμήσεις» και «υποβιβασμούς της πιστοληπτικής ικανότητας» μέσω των ...έγκριτων τους οίκων. Τόσο «έγκριτων» που ούτε μιά ρανίδα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης δεν είχαν προβλέψει...
Ο τότε πρωθυπουργός είτε αντιλήφθηκε πού πάει το πράγμα είτε τού τό σφύριξαν και προκήρυξε πρόωρες εκλογές ...για να τίς χάσει.
Και ανάλαβε, "μετά πολλών επαίνων", η ...σοσιαλιστική κλίκα του υπό τον G.A.P. ΠΑΣΟΚ να περάσει
, ως θεραπεία της «αρρώστειας», όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που δεν θα τολμούσε ή δεν θα μπορούσε να περάσει ο Κ. Καραμανλής και η ΝΔ του.

Συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους και των απολαβών των εργαζομένων, ώστε να εμπεδωθεί η αντίληψη ότι εκεί βρίσκονταν η ευθύνη για την κρίση και να «αθωωθεί» το τοκογλυφικό κεφάλαιο και οι "μάνατζερ" του.

Όμως κατά τις διδαχές {μάλλον διαταγές...} των "Παιδιών του Σικάγου" δεν αρκούσαν αυτά. Έπρεπε να υποστεί σοκ η κοινωνία[***], να γονατίσει, να ισοπεδωθεί για να μην προβάλει καμμιά αντίσταση στο ξεπούλημα που ακολουθεί ως τελική επιδίωξη των ακρίδων και βδελλών.

Εκεί είναι που κολλάνε τα εκπληκτικής σύλληψης, γελοία κατά τα άλλα, μέτρα, όπως το να ...ανοίγουν τα φαρμακεία το απόγευμα της Δευτέρας και Τετάρτης...
[****]

- - - - - - - - - - - - - - - - -
[*] από τις 800 σελίδες του βιβλίου οι 200(!!!) είναι κατάλογος παραπομπών σε βιβλία, άρθρα, μελέτες και άλλα στοιχεία...
[**] Έγιναν επάλληλες δηλώσεις σημαινόντων παραγόντων της διεθνούς σκηνής {όπως π.χ. του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας} ότι πρέπει να μπούν κάποιοι φραγμοί στις κινήσεις των ΑΚΡΙΔΙΚΩΝ κεφαλαίων. Μάλιστα ο όρος "ακριδικά" από αυτόν τον υπουργό προήλθε...
[***] Όπως π.χ. στο Ιράκ, που δεν αρκούσε η κατάληψη και κατοχή της χώρας από τα στρατεύματα των ΗΠΑ και των "προθύμων", με βάση τις απίθανες ψευδολογίες του Μπους, αλλά έπρεπε να καταληστευτεί το Μουσείο της Βαγδάτης, να γίνουν εκτεταμένες σφαγές, να εξευτελίζονται οι κρατούμενοι «ύποπτοι», κλπ κλπ κλπ...
[****] Δεν είμαι ...φαρμακοποιός, ούτε έχω κάναν κοντινό συγγενή... Της ίδιας ποιότητας είναι τα περισσότερα από όσα σχεδιάζονται για άλλα «κλειστά». Το να καταργείς προνόμια ή χαριστικές-πελατειακές ρυθμίσεις είναι άλλο... Και άλλο τα απίθανα μέτρα του G.A.P. και της ΠΑΣΟΚικής κλίκας.

18.1.11

5.000 ελεύθερες διελεύσεις
από 800 αυτοκίνητα στις 16/1

Οι κάτοικοι της βορειοανατολικής Αττικής, αντέδρασαν με πρωτοφανή ζέση στο κάλεσμα της τοπικής Επιτροπής κατά των διοδίων.

Έτσι την Κυριακή 16/1, πάνω από 800 αυτοκίνητα, με τρία περάσματα  έκαναν πάνω από 5.000 ελεύθερες διελεύσεις από τους σταθμούς διοδίων της περιοχής, που ...«έχουν την τιμή» να είναι 8 {οχτώ} μαζεμένοι μέσα στον ίδιο Δήμο!!!

Με την δράση τους αυτή οι κάτοικοι της Β.Α. Αττικής όχι μόνο πρέπει να πάρουν την ...διάκριση του Guinness Book of Records αλλά, κατά την ταπεινή μας γνώμη, πρέπει να προταθούν για το βραβείο ΝΟΜΠΕΛ ειρήνης!

Ειρήνης επί των κεφαλών μας...
συνδυασμένο, ειδικά για την περίπτωση,
με το βραβείο ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΑΛΗΣ  επί των ρεποβουγιοκωνσταντίνειων κεφαλών.

Πάντα τέτοια.

Καλό μας κουράγιο.

13.1.11

Εντάξει... περνάμε χωρίς να πληρώσουμε το χαράτσι των διοδίων. Μετά τί γίνεται;;;

Από έντυπο της "Εθελοντικής Ομάδας Δράσης" Ν. Πιερίας, που έχει αποδειχτεί αρκετά δραστήρια στα πλαίσια του Πανελλαδικού Συντονιστικού Κινήσεων Αγώνα κατά των διοδίων, μεταφέρουμε τα εξής:

ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ:
Από τους Ν.3605/2007 και Ν.3535/2007 προβλέπεται ότι η διέλευση οχήματος χωρίς την καταβολή διοδίου αποδεικνύεται από ευκρινή φωτογραφία του αριθμού κυκλοφορίας με επισημείωση του χρόνου διέλευσης και βεβαίωση της Δ/νσης Συγκοινωνιών για τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του οχήματος.
Ο υπόχρεως (εσείς) δικαιούται να καταβάλει το τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός προθεσμίας 15 ημερών από την έγγραφη ειδοποίηση της εταιρίας.
Μετά τις 15 μέρες η εταιρία μπορεί να ζητήσει -με διαταγή πληρωμής- την καταβολή 20πλάσιου ποσού του τέλους ως ΑΣΤΙΚΗ ποινή.
Σε κάθε περίπτωση, η άρνησή μας να πληρώσουμε διόδια και το ανέβασμα της μπάρας για να περάσουμε, δεν συνιστά ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα, ούτε παράβαση του Κ.Ο.Κ.
Τα όργανα της Τροχαίας δεν επεμβαίνουν!
Εφόσον η εταιρία προχωρήσει στην έκδοση διαταγής πληρωμής οι πολίτες, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, δικαιούνται να προσφύγουν στα αρμόδια Δικαστήρια, ώστε να κριθεί εάν οι παραπάνω νόμοι είναι αντισυνταγματικοί κατά τα άρθρα 7§1, 20§1&2 και 103§1 του Συντάγματος.

ΚΑΙ Η, συμπληρωματική, ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ:
Υπάρχει όμως και κάτι παραπέρα. Όλα τα διόδια, άσχετα αν εισπράττονται από ιδιωτικές εταιρίες είτε το ίδιο το κράτος, είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ως φόροι χρήσης, αφού το άρθρο 4§5 του Συντάγματος ορίζει ξεκάθαρα:
«Οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους».
Δεν λέει «ανάλογα με τις ΑΝΑΓΚΕΣ τους» ούτε ανάλογα με την χρήση που κάνουν των δημόσιων αγαθών, όπως είναι ένας δρόμος!!!

Κι ακόμα κάτι:
Μπορούν να φωτογραφίσουν το αυτοκίνητο, όχι όμως και τον οδηγό! Ούτε έχουν δικαίωμα να τού πάρουν τα στοιχεία.
Οπότε στο Δικαστήριο θα πρέπει να αποδείξουν ότι ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ του αυτοκινήτου ήταν και ο ΟΔΗΓΟΣ του, που αυτός αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια! Πράγμα καθόλου εύκολο, όπως κανείς αντιλαμβάνεται.
Υπάρχει δεδικασμένο στον Άρειο Πάγο, ήδη από τη δεκαετία του '70 σε υπόθεση προστίμου για παράνομο παρκάρισμα, ότι δεν μπορεί να υποχρεωθεί ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ του αυτοκινήτου να πληρώσει πρόστιμο, απλώς γιατί βρέθηκε το αυτοκίνητό του παράνομα παρκαρισμένο. Αυτός που πρέπει να πληρώσει είναι ο ΟΔΗΓΟΣ, ο οποίος τό πάρκαρε παράνομα, που καθόλου υποχρεωτικό δεν είναι να συμπίπτει με τον ιδιοκτήτη.
Σοφό, έ!!!

Άρα, αν περάσετε χωρίς να πληρώσετε το χαράτσι και σάς στείλουν "διαταγή πληρωμής", {πράγμα που δεν έχουν πάντως κάνει έως τώρα, σε ευρεία κλίμακα τουλάχιστον, από το 2007 που έχει εκδηλωθεί το κίνημα μη πληρωμής διοδίων} έχετε πολλά «πατήματα» για να τούς βγάλετε ...νοκ-άουτ.

Πρετεντέρης, Μανδραβέλης, Παπαδημητρίου...
Ρέ σείς... καταφέραμε να τούς τρομάξουμε!!!

Ομοβροντία σε ωρισμένες χτεσινές εφημερίδες ενάντια στις, ταυτόχρονες πανελλαδικά, πρωτοφανείς κινητοποιήσεις κατά των οδικών χαρατσιών.
Από απολύτως "ακαπέλλωτες" Κινήσεις Πολιτών σημειωτέον...

Πρετεντέρης, Μανδραβέλης, Παπαδημητρίου ... «ξεσπάθωσαν»{*} με πάθος κατά των "τζαμπατζήδων" και υπέρ της αντισυνταγματικής, αντιδημοκρατικής και -κυρίως!- βαθύτατα αντικοινωνικής νοοτροπίας και πρακτικής του «ο χρήστης πληρώνει».
Κατατρόμαξαν ως φαίνεται τ' «αφεντικά» τους {αλλά ΚΑΙ οι ίδιοι γιατί ΚΑΙ προσωπικά θίγονται από τέτοιες κινητοποιήσεις...} και έρριξαν πολύ ...θάψιμο στις «έγκριτες»{**} εφημερίδες τους.

Δεν είναι που τα ως άνω παπαγαλάκια δεν ξέρουν το νόημα του άρθρου 4§5 του Συντάγματος:
«Οι έλληνες πολίτες συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ τους»{***}
Τό ξέρουν και τό παραξέρουν.
Και ξέρουν πολύ καλά επίσης το γιατί τα αντικείμενα της ...λατρείας τους, οι εν τη Βουλή εκπρόσωποι του "πολιτικού μας πολιτισμού", ψήφισαν αυτήν την συνταγματική διάταξη, την οποία όμως κρατούν σε μόνιμη ...αχρηστία, μη εφαρμόζοντάς την ποτέ...
Για στάχτη στα μάτια των κουτοελλήνων τήν ψήφισαν, των ελλήνων-προβάτων που μόνον για άρμεγμα τά θέλουν...
Και για σφάξιμο, άμα λάχει...

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-
{*} Τα κείμενά τους βρείτε τα στις διευθύνσεις:
{**} Τα "Νέα", όπως και όποια άλλη έκδοση του «Συγκροτήματος Λαμπράκη», έχω να τά πάρω από το 1965..., που τό'χαν γυρίσει με τους αποστάτες.
Βρήκα το κείμενο στο "tvxs" του Στέλιου Κούλογλου.
Την "Καθημερινή" τήν παρακολουθώ ηλεκτρονικά κυρίως για Μπουκάλα, Ξυδάκη, Πετρουλάκη, Μακρή.
{***} Πλήρη ανάπτυξη θα βρείτε στο μπλογκ: polites-vs-xaratsia.blogspot.com

10.1.11

Πρωτοφανής κινητοποίηση χτές
3η Πανελλαδική Συνάντηση το Σάββατο

Τεράστια επιτυχία
της χτεσινής κινητοποίησης
Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις
που έγιναν ποτέ σε σταθμούς διοδίων

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων θέλει να ευχαριστήσει τις κοινοπραξίες των πρώην εθνικών οδών και την κυβέρνηση που με τις απειλές, τα ψεύδη και τις προκλήσεις τους κατάφεραν να εξοργίσουν χιλιάδες συμπολίτες μας που χτες πλημμύρισαν τους σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα.
Ανοιχτοί παράμειναν για περισσότερες από 2 ώρες στα πλαίσια της πανελλαδικής κινητοποίησης οι σταθμοί διοδίων Μαλγάρων, Λεπτοκαρυάς, Μακρυχωρίου, Πυργετού, Μοσχοχωρίου, Πελασγίας, Μώλου, Τραγάνας, Αφιδνών, Ρίου, Νεστάνης, Ασέας, Σπαθοβουνίου και στην Αττική οδό οι σταθμοί διοδίων σε Ελευσίνα και Μεταμόρφωση. Στα Γιάννενα οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στον υπό κατασκευή σταθμό Δροσοχωρίου που χωρίζει το Δήμο Ιωαννιτών στη μέση και μοίραζαν ενημερωτικό κείμενο στους οδηγούς που περνούσαν.
Κάτοικοι, οδηγοί φορτηγών, εργαζόμενοι στις μεταφορές, μοτοσικλετιστές, ομάδες πολιτών και φίλοι του κινήματος ελευθέρωσαν τους δρόμους της χώρας και έστειλαν το μήνυμα ότι μπορούμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας.

Το κίνημα κατά των διοδίων διογκώνεται και εκφράζει την οργή του κόσμου σε μια συγκυρία που το δημόσιο χρήμα καταλήγει στις τσέπες των μεγάλων κοινοπραξιών, των τραπεζών και των βιομηχάνων ενώ ο λαός καλείται να πληρώνει μικρά και μεγάλα χαράτσια και να ζει με το φόβο της φτώχειας και της ανεργίας. Σήμερα δώσαμε το μήνυμα ότι δεν ανεχόμαστε να ζούμε πια σαν όμηροι των μεγάλων συμφερόντων και ότι μπορούμε να αντισταθούμε:
Μέχρι να καταργηθούν οι συμβάσεις παραχώρησης
των δημοσίων δρόμων…
Κόντρα στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας,
της χώρας και της ζωής μας…
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ
και στη ΛΑΜΙΑ, 15-1-2011, στις 11 πμ
Συνέλευση του Πανελλαδικού Συντονιστικού
Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων
www.diodiastop.com www.diodiastop.blogspot.com

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : Αττική:6974072825, Αφίδνες:6944298970, Γιάννενα:6972255216, Θεσσαλία:6976864058, Θεσσαλονίκη:6974479243, Πάτρα:6973426334, Πελοπόννησος:6936730668, Πιερία:6973380700, Φθιώτιδα:6974935257

9.1.11

Homo Coumbouroforus Dolofonicus

I come from Arizona with a pistol in my hand
and I will be killing more than the fuck-Geehad.
(τό άκουσα να τό τραγουδάει ένα αμερικανάκι αλλά δεν ξέρω να τό μεταφράσω... sorry)

Έξη (μόνον...) πρόλαβε να σκοτώσει και μόνον 12 να τραυματίσει ο αμερικανός νεαρός κουμπουροφόρος. Και μιά βουλευτίνα ανάμεσά τους. Εύγε.
Ως γνωστόν στην ηγέτιδα του ελευθέρου κόσμου και μεγάλη μας φίλη η κουμπουροφορία είναι ελεύθερη και συνταγματικά κατοχυρωμένη.
Όπως σ' εμάς εδώ η οπλοφορία των κυνηγών, να καταλάβετε.
Κι είχαμε κι εμείς μιά-δυό "εκτελέσεις" φέτος. Το πληθυσμιακά ανάλογο δηλαδή...

Πως τόν λέγαν εκείνο τον χοντρούλη[*] που γύρισε τον "ακήρυκτο πόλεμο" και ξεφτίλισε -μεταξύ άλλων...- και τον κουμποροφόρο Τσάρλτον Ήστον;;;
Μούρ τόν λέγανε;;;

Πλήρης και γενικός αφοπλισμός. Όλα τ' άλλα είναι μπούρδες.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
[*] υπάρχουν και ωραίοι χοντροί. Δεν είναι όλοι σαν τον Πάγκαλο.

Στον ...Παπουτσοφράχτη
μετά βδελυγμίας ασεβώς αφιερούται

Τ' αστέρι του βοριά
θα φέρει ξαστεριά
μα πρίν φανεί μέσα απ' το πέλαγος πανί
θα γίνω κύμα και φωτιά
να σ' αγκαλιάσω ξενητειά.

Κι εσύ χαμένη μου πατρίδα μακρινή
θα γίνεις χάδι και πληγή
σαν ξημερώσει σ' άλλη γη.
Τώρα πετώ για της ζωής το πανηγύρι,
τώρα πετώ για της χαράς μου τη γιορτή.

Φεγγάρια μου παλιά,
καινούρια μου πουλιά
διώχτε τον ήλιο και τη μέρα  απ' το βουνό
για να με δείτε να περνώ
σαν αστραπή στον ουρανό.

8.1.11

Πήγε φυλακή για 23.000 ψωρολίρες...

Άγγλος βουλευτής. Για, πες, 35.000 ψωροευρά!!!

Και μάλλον θα τον "συντροφέψουν" στην ψειρού και μερικοί άλλοι με ανάλογα αμαρτήματα.

Τί κακό έκανε ο μαύρος;;; Χρέωνε στην Βουλή ως έξοδά του, το ενοίκιο σπιτιού που -κατά τύχην...- ήταν δικό του.

Ψιλοπράμματα. Εγγλέζικες παραξενιές. Κουτόφραγκοι... τί περιμένεις...

Ενώ εμείς, με ομολογημένες και ανομολόγητες κλοπές και δωροδοκίες {πού 'ναι το ίδιο και χειρότερο...} εκατομμυρίων, πολλών εκατομμυρίων, ευρών τούς έχουμε να κυκλοφορούν ελεύθερους! Μαγκιά τους!

Και όχι μόνον αυτό... Τούς έχουμε να κάνουν και δηλώσεις... Και να ξαναβάζουν υποψήφιοι {για βουλευτές έως και πρωθυπουργοί... ΘΥΜΑΣΤΕ;;;} με βάση το ...αρχαίο γνωμικό «μόνος θεσμός είναι ο λαός».

Άντε... Γυρίστε πλευρό και ξανακοιμηθείτε... Όπου νά 'ναι φτάνει το -εν Γερμανία ναυπηγηθέν- κεκλιμένο υποβρύχιο "Παπανικολής" και θα σάς πάω βόλτα σ' όλα τα υπέροχα ακρογιάλια της Ψωρογιώργαινας.