«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

31.10.11

Bρέ! καλά παιδιά, παρανοήσατε!!


Όταν ο πρωθυπουργός μας έλεγε «θα μάς πάρουν με τις πέτρες» εννοούσε ότι πρέπει να τούς πάρουμε με τις πέτρες αν ΔΕΝ σώσουν την γλυκειά μας πατρίδα!!!
Τώρα που τήν έσωσαν (για έκτη ή έβδομη -έχω χάσει το μέτρημα- φορά μέσα σε δυό χρόνια) «προς τί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός»(*);;;
Γιατί «αμαυρώσατε» ή /και ματαιώσατε τις ωραίες παρελάσεις για την επέτειο της εισβολής του Μουσολίνι;;;
Γιατί φαρμακώσατε τον πρωθυπουργό μας και καμμιά εισοσαριά άλλα στελέχια-υπουργάρες ου μην αλλά και καταστενοχωρήσατε τον -βέρο ΠΑΣΟΚο και συμμέτοχο σε πολλά... αλλά τώρα αμέτοχο, ανεύθυνο- ανώτατο άρχοντα και ...ξανα-ουμηναλλά και κάμποσα στελέχια του άλλου «κόμματος εξουσίας»;;;
Την επέτειο του "ΟΧΙ" βρήκατε να πείτε το δικό σας βροντερό "ΟΧΙ";;; Χάθηκαν οι άλλες μέρες;;;
Και το χειρότερο: Παρανοήσατε διπλά!!!
Όταν ο πρωθυπουργός μας έλεγε "πέτρες" εννοούσε ΠΕΤΡΕΣ! Αυτός πάντοτε εννοεί αυτό ακριβώς που λέει!
Κάποιοι όμως, από παρανόηση ασφαλώς, εχτές πετούσαν αυγά και ντομάτες... Και παλιότερα πετούσαν γιαούρτια... Τί να σού κάνουν αυτά;;;
Ο πρωθυπουργός μας είπε ότι θα τούς πάρουμε με τις ΠΕΤΡΕΣδιότι με τις πέτρες μπορείς να σπάσεις το κουβούκλιο του ελικόπτερου ή τον έλικά του, να τό καθηλώσεις και να πάρεις τους επιβαίνοντες για κάνα «Γουδί»... Με αυγά, ντομάτες, γιαούρτια δεν μπορείς ποτέ να πετύχεις κάτι τέτοιο...
Πάρτε το χαμπάρι! Ο πρωθυπουργός α-κρι-βο-λο-γού-σε!!!
Στο μέλλον τέρμα οι παρανοήσεις! Πρέπει να κάνουμε αυτό ακριβώς που είπε!
Και επειδή (πρέπει να) είμαστε προνοητικός λαός αλλά και επειδή το να ξηλώνεις μάρμαρα και πλάκες πεζοδρομίου και κοπιαστικό είναι και χρονοβόρο και ζημιώνει την δημόσια περιουσία, την περιουσία όλων μας, ας βρούμε έγκαιρα τις πέτρες που -ίσως- χρειαστούν για να εφαρμόσουμε την πρωθυπουργική πρόβλεψη (για να μην πω "εντολή" και παρεξηγηθούν οι αντιεξουσιαστές).
Περί πετρών
Οι πέτρες πρέπει να είναι περίπου στρογγυλές και μεγάλες όσο να τίς χουφτώνει κανείς. Αν είναι μικρότερες δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν είναι μεγαλύτερες δεν πετιούνται εύκολα και μακρυά ούτε εύστοχα! Η χούφτα είναι η καλλίτερη μεζούρα για το μέγεθός τους.
Τέτοιες πέτρες όμως δεν βρίσκονται (σε επαρκή αριθμό) μέσα στις πόλεις. Άρα πρέπει να τίς μαζέψετε σε κάνα βουνό.
Μην καταφύγετε σε καμμιά ακροθαλασσιά για βότσαλα, ούτε σε ποτάμι! Τα στρογγυλεμένα βότσαλα είναι ακατάλληλα, γιατί γλιστρούν και εξοστρακίζονται, όταν πέφτουν επάνω σε καμπύλα αντικείμενα, όπως είναι τα παρμπρίζ και οι έλικες των ελικοπτέρων, οπότε δεν φέρνουν αποτέλεσμα!
Οι κατάλληλες πέτρες για τον σκοπό που -ίσως...- θελήσουμε να πετύχουμε είναι είτε λατομείου είτε βουνίσιες! Έχουν ακμές, δεν εξοστρακίζονται εύκολα και θα κάνουν άριστα τη δουλειά τους!
Αν δεν έχετε πρόσβαση σε κάποιο λατομείο κοντά σας, κάντε μιά εκδρομούλα στο κοντινότερο βουνό, όπου εκτός από τσάϊ του βουνού και ρίγανη (που είναι η εποχή τους) μπορείτε να μαζέψετε και τις κατάλληλες πέτρες.
Ενδεικτικά αναφέρω ότι οι αθηναίοι μπορούν να εκδράμουν στον Υμηττό ή το Ποικίλο Όρος (την Πάρνηθα δε τήν θυμάμαι τόσο πετροφόρα... και είναι αμαρτία να πετάμε πεντελικό μάρμαρο...), μεγαρείς και κορίνθιοι στα Γεράνεια, οι βολιώτες στο Πήλιο, οι γιαννιώτες στο Μιτσικέλι, θεσσαλονικείς στον Χορτιάτη (έχει και πολλά παλιά λατομεία εκεί), οι λαρισαίοι στην Όσσα, οι ημαθοί στον Όλυμπο, ναουσσαίοι-βερροιώτες-εδεσσαίοι στο Βέρμιο κλπ.
Περί αυταρχισμού
Νά! το καινούργιο που μάς έφερε το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα ο Γ.Α.Π. προχθές: «Είναι αυταρχισμός», είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στις διαδηλώσεις κατά την επέτειο της 28ης...
Ως τώρα ξέραμε ότι αυταρχικός μόνον ένας "άρχων" μπορεί να είναι προς τους "αρχόμενους"...
Μέσα στην «αλλαγή», «μεταρρύθμιση», «αναδιάρθρωση» των πάντων ο πρωθυπουργός μας ...«αναδιαρθρώνει» και τα βασικά νοήματα: Οι αρχόμενοι μπορούν να φερθούν αυταρχικά προς τους άρχοντες...
Μπράβο Γ.Α.Π., έχεις προοδεύσει πολύ...
Περί πληθωρισμού
{Στο Ισραήλ}
Με ..."πληθωριστικό νόμισμα" πλήρωσε η ισραηλινή κυβέρνηση την απελευθέρωση ενός στρατιώτη της, που είχαν συλλάβει οι παλαιστίνιοι: Απελευθέρωσε 1.027 παλαιστίνιους κρατούμενους στις φυλακές της!
Τόσο χαμηλά έχει πέσει η αξία μιάς παλαιστίνιας ζωής...
Περί ...ετεροχρονισμού
Στα μέσα Σεπτεμβρίου δεν ήταν να πάρουμε την 6η δόση;;;
Τόσο κατά το αρχικό "μηνημόνιο", όσο και μετά το ...θρίαμβο της 21ης Ιουλίου;;;
Τώρα, μετά τον νέο ...θρίαμβο της 27ης Οκτωβρίου ΙΣΩΣ τήν πάρουμε στα μέσα Νοεμβρίου.
Μην απογοητεύεστε... Για έναν απλό ΠΑΣΟΚικό ετεροχρονισμό πρόκειται...
Περί ψεύτη βοσκού και ανθρωποφάγου λύκου
Γ.Α.Π. (τον Σεπτέμβρη του 2009)
Μεταξύ πολλών άλλων ψεμμάτων βέβαια είπε και το εξής:
«Το ΔΝΤ αποδείχτηκε καταστροφή για όλες τις χώρες που ανέλαβε να «βοηθήσει» {πράγμα που δεν είναι ψέμμα βέβαια...} και δεν θα προσφύγουμε σ' αυτό».
Γ. Παπακωνσταντίνου (τον Μάϊο 2011, που ήταν ακόμα υπουργός Οικονομικών)
«Το "κούρεμα" του χρέους θα ήταν τεράστιο λάθος με πολύ μεγάλο κόστος».
{Να περιμένουμε να καταψηφίσει το περί κουρέματος νομοσχέδιο, όταν τό φέρει ο διάδοχός στη Βουλή;;; Αναμείνατε στο ακουστικό σας...}
Την ιστορία του βοσκού που κάθε τόσο φώναζε στα ψέμματα «Λύκος, λύκος!» ταλαιπωρώντας τους συγχωριανούς του, ώσπου στο τέλος τόν καταβρόχθισε και τον ίδιο ο λύκος, όταν πραγματικά επιτέθηκε στο κοπάδι και κανένας δεν πήγε να βοηθήσει τον ψεύτη βοσκό, αν δεν τήν ξέρατε.. τήν μάθατε τώρα...
Δεν νομίζω ότι θα μάς πείραζε αν τούς έτρωγε ο λύκος... αρκεί να καταφέρουμε να μην φάει εμάς... Να αποδείξουμε ότι εμείς δεν είμαστε κοπάδι προβάτων...

Όπως και νά 'χει... Καλό μήνα!
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
(*) «ατάκα» από την παλιά ταινία "οι γερμανοί ξανάρχονται"... Πολύ επίκαιρη τώρα που ξαναήρθαν ολοζούπιτοι κατακτητές, ως ...καλεσμένοι μας όμως αυτή τη φορά...

28.10.11

Παραλίγο να τούς πάρουν
(και) με τις πέτρες...

όπως είχε "προβλέψει" παλιότερα ο Γ.Α.Π.

Μεταφέρω αποσπάσματα από τα ρεπορτάζ της σημερινής -ηλεκτρονικής [www.enet.gr]- ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.

Σε διαδηλώσεις κατά της κυβερνητικής πολιτικής των Μνημονίων και του στραγγαλισμού της κοινωνίας, μετατράπηκαν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου, στις περισσότερες πόλεις της χώρας. Αποκορύφωμα, η ματαίωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, μετά την εισβολή χιλιάδων διαδηλωτών στο χώρο της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, και η αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, υπό τις αποδοκιμασίες πολλών συγκεντρωμένων!

Διαδήλωση χιλιάδων πολιτών μπροστά στη Βουλή συνόδευσε τη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα, παρουσία της υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου αλλά και διμοιριών των ΜΑΤ!
Καθ΄όλη τη διάρκεια της παρέλασης των μαθητών κυριαρχούσαν τα αντικυβερνητικά συνθήματα, οι μαθητές πολλών σχολείων αρνήθηκαν να χαιρετήσουν την υπουργό, ενώ κάποιοι άλλοι έστρεψαν το κεφάλι τους προς την αντίθετη κατεύθυνση. Ορισμένοι μαθητές κρατούσαν μαύρα μαντίλια τα οποία και ύψωσαν περνώντας μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Στην παραλία του Βόλου η παρέλαση διακόπηκε λίγο μετά την έναρξή της.
Στη συνέχεια, μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» αλλά και άλλοι αγανακτισμένοι πολίτες έκαναν τη δική τους παρέλαση στο χώρο της παραλίας.

Και στην Πάτρα προκλήθηκε ένταση όπου στόχος των αγανακτισμένων πολιτών έγινε ο ο υφυπουργός Εθν. Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση.

Σκηνές εξέγερσης διαδραματίστηκαν και στη Ρόδο, όταν ομάδες αγανακτισμένων πολιτών διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης .Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Η παρέλαση διακόπηκε και οι επίσημοι αποχώρησαν κακήν κακώς.

Στα Τρίκαλα η παρέλαση διακόπηκε όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων.

Στην Κέρκυρα, ο γ,γ, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου έδωσε εντολή να μη γίνει η παρέλαση λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατούσε από νωρίς στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης, γ.γ. Εμπορίου Στ. Κομνηνού, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις των πολιτών που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων.

Στη Βέροια επίσης, η παρέλαση ματαιώθηκε. Αγανακτισμένοι πολίτες, διαφόρων ηλικιών και από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία και κατέλαβαν το χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Στην Καλαμάτα οι αστυνομικές δυνάμεις φυγάδευσαν το γενικό γραμματέα Πρόνοιας Γιώργο Κατριβάνο,ο οποίος εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Βουδούρη, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά και τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Διαδηλωτές άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, με αποτέλεσμα ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να παρενέβουν για να τους φυγαδεύσουν.

Στο Ηράκλειο, πλήθος κόσμου αποδοκίμασε την κυβερνητική πολιτική. Αρκετοί συγκεντρωμένοι και πέταξαν αντικείμενα εναντίον της εξέδρας των επισήμων, απαιτώντας να αποχωρήσουν. Οι επίσημοι τελικώς αποχώρησαν, με τη συνοδεία δυνάμεων των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα η παρέλαση να διεξαχθεί ενώπιον μόνο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου και των εκπροσώπων του Λιμενικού.

Στην Τρίπολη η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση ολοκληρώθηκε μέσα σε συνθήματα αποδοκιμασίας, κατά της κυβέρνησης και των επισήμων που παρευρίσκονταν εκεί. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου, κυριολεκτικά φυγαδεύτηκε μετά το πέρας της παρέλασης, ενώ έντονες αποδοκιμασίες άκουσαν ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρ. Λυκουρέντζος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης και ο δήμαρχος Τρίπολης Γ. Σμυρνιώτης.

Στο Ναύπλιο, τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών άκουσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, ο οποίος αμέσως μετά τη λήξη της παρέλασης φυγαδεύτηκε, από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στον Πύργο, ο κόσμος αποδοκίμασε τους επισήμους και ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα. Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να αποχωρήσουν όλοι οι επίσημοι, και μόνον όταν αυτό έγινε, συνεχίστηκε κανονικά η παρέλαση.

Στον Άγιο Νικόλαο, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου παρέστη ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Όθωνας, ο οποίος ωστόσο δέχθηκε τις αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων πολιτών με αποτέλεσμα να αποχωρήσει πριν την ολοκλήρωση της παρέλασης.

Στο Ρέθυμνο, πριν την έναρξη της παρέλασης πραγματοποιήθηκε πορεία του συλλόγου γονέων κηδεμόνων νομού Ρεθύμνου, της ΕΛΜΕ, φορέων και ομάδας αγανακτισμένων πολιτών. Αρκετοί πολίτες αποδοκίμασαν φραστικά τους επίσημους ενώ η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη αποχώρησε πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης.

Στις Σέρρες, οι κάτοικοι εξέφρασαν την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση ρίχνοντας αυγά και νερά στους βουλευτές του νομού και τη γ.γ. επιθεώρησης περιβάλλοντος και ενέργειας, Μ. Καραβασίλη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση.

Στη Λάρισα, η παρέλαση εξελίχθηκε σε σχετικά ήρεμους τόνους, παρουσία του γ.γ. του υπουργείου Υγείας Ν. Πολύζου. Οι περισσότεροι από τους μαθητές όταν έφταναν στο ύψος της εξέδρας των επισήμων αντί να κλίνουν τα κεφάλια τους προς την πλευρά των επισήμων, τα έστρεφαν προς την αντίθετη.

Θα καταλάβουν κάτι επιτέλους οι ...επανειλημμένα σωτήρες μας;;;

27.10.11

Επετεύχθη η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ του χρέους...
Θα μάς τοκογλύφουν δηλαδή επ' άπειρον!

- Διότι "βιώσιμο" είναι ένα χρέος όταν τό δεις από την πλευρά του τοκογλύφου...
- Ενώ αν τό δεις από την πλευρά του δανειολήπτη θα έλεγες ότι είναι "υποφερτό" ή "αντέξιμο" ή "διαχειρίσιμο"...
- Στα αγγλικά, που έχω διαβάσει ή ακούσει σχετικές ειδήσεις, οι αντίστοιχοι όροι είναι "viable" και "sustainable" ή "manageable"....
- Μόνο που το πρώτο τό χρησιμοποιούν, όταν μιλούν για τις Τράπεζες ή τις «Αγορές» και τα άλλα δύο, όταν μιλούν γιά την Ελλάδα...
- Γκέγκε Γιωργάκη και Βαγγέλα και λοιποί συν-τροφοί τους;;;
[Αφού, κατά Πάγκαλον, «όλοι μαζί τά φάγατε», σε σάς ταιριάζει γάντι να αλληλοπροσφωνείστε "σύντροφοι"... Όχι στο ΚΚΕ ή τον ΣΥΡΙΖΑ...]

- Καλωσήρθατε γείτονες Ρωμαίοι στη λέσχη των Ρωμιών!!!
- Ο πρωθυπουργός σας, ο Σίλβιο, καλέ, αυτός με το (προφανώς εμφυτευμένο...) μαύρο μαλλί..., τό είπε ξεκάθαρα ότι θα εφαρμόσει ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ τύπου μέτρα... ΠΑΣΟΚικού εννούσε, αλλά τόν συγχωρούμε για την ακυριολεξία...
- Σε λίγο σάς βλέπω "να βγάζετε στο σφυρί" το ...Κολοσσαίο ή/και την Πιάτσα Ναβόνε... Μην σού πω και τον Ρουβίκωνα...
- Διότι με την ύφεση που θα επιδράμει μετά την περικοπή μισθών-συντάξεων, μετά την αύξηση του ΦΠΑ, μετά την επιβολή νέων αβάσταχτων φόρων και «τελών» για να μειωθεί δήθεν το χρέος σας, αυτό το άτιμο θα φτάσει στον ουρανό... Όπως καληώρα το δικόμας μέσα σε ενάμισυ μόλις χρόνο...

- Η «κλασσική» ΠΑΣΟΚική διαστρέβλωση της αλήθειας με διαστρέβλωση εννοιών και λέξεων (ποιός μπορεί να ξεχάσει τον "ετεροχρονισμό" της ...μακαρίτισσας της ΑΤΑ ή τις βάσεις που έφευγαν ...μένοντας;;;) συνεχίζεται χωρίς δισταγμό από τους επιγόνους -φυσικούς ή «πνευματικούς»...- του «χαρισματικού»: Μιλάνε για κεφαλαιποίηση των ...κουρεμένων Τραπεζών (με δικά μας λεφτά βέβαια... -αυτό εννοούσε ό GAP όταν κραύγαζε ότι «υπάρχουν λεφτά», ήξερε τί έλεγε...), λες και οι Τράπεζες δεν είναι κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις και τώρα θα τις κεφαλαιοποιήσουμε...
- Τον σωστό όρο "κεφαλαιοδότηση" δεν τόν χρησιμοποιούν γιατί τότε και ο "απλός" πολίτης θα αναρωτιόνταν ποιός τά δίνει τα κεφάλαια και ίσως έβγαζε ΜΗ συμφέροντα στους κυβερνώντες συμπεράσματα...

- Νοιώθετε μήπως δυσφορία με την ενασχόλησή μου σήμερα με την ορολογία;;; Αν βέβαια φτάσατε διαβάζοντας ως εδώ...
- Θυμηθείτε ένα από τα πολλά ωραία των αρχαίων ημών -περίπου...- προγόνων:
«Αρχή σοφίας, ονομάτων επίσκεψις» έλεγαν. Και ήξεραν τί έλεγαν. Είχαν και τότε λογοκόπους , δημοκόπους, «χαρισματικούς» διαστρεβλωτές της αλήθειας και αδίστακτους ψεύτες...

Άντε.... Καλό Παρασκευοσαββατοκύριακο... Και μεγάλη προσοχή στους δρόμους!
Μέρες που είναι... πείτε ΟΧΙ στον μινώταυρο της ασφάλτου!

25.10.11

Aκάκιεεεεε!!! Το κούρεμα να είναι
"αφάνα", όχι ...γουλί! Πανκάκιε...

Διότι, Ακάκιε-πανκάκιε, εμείς τά θέλουμε τα μαλλάκια μας!
Και δεν θέλουμε, όπως κάποιοι που τούς ...έπεσαν τα μαλλιά επειδή ψήφιζαν συνέχεια «κόμμα εξουσίας», να κουρευτούμε γουλί σαν τον Μπρους Γουίλις για να παριστάνουμε μετά τον ...σκληρό.
Και τον επί πληρωμή μάγκα...
Όχι γουλί! "Aφάνα" θέλουμε το κεφαλάκι μας.

Με κούρεμα γουλί όλο και θα βρίσκονται μερικοί να σέ κοροϊδεύουν ότι είσαι «φαλάκρας απ' 'εξω κι από μέσα»...
Άσε που υπάρχει και ο κίνδυνος κάποιοι να μπερδέψουν το "γουλί" με το "Γουδί" και να σέ στήσουν εκεί, παίρνοντάς σε με τις πέτρες, όπως είπες παλιότερα...
Γιαυτό, αδελφέ(*) Aκάκιε, το κούρεμα να είναι "αφάνα", όχι γουλί.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε «κάθετα»(**)
ότι ο πρωθυπουργός θα αντικαταστήσει τον (δύοντα) ήλιο του ΠΑΣΟΚ
με αυτό το παραγωγικό σήμα...
- - - - - - - - - -
(*) Μεταφορικώς. Την "ανάρτηση" αυτή ΔΕΝ τήν έκανε ούτε ο Νίκος ούτε ο Αντρίκος!
(**) ΠΑΣΟΚικός όρος. Στα ελληνικά είναι: διαρρήδην.

16.10.11

Εύρηκα!

...Aτάκες πολλές εννοώ! Όχι το πώς θα κατοχυρώσω την είσπραξη κεφάλαιου και τοκογλυφικών τόκων και πώς θα σάς αρμέγω επί χρόνια πολλά, πάραπολλά... Όχι...
Φτάξτε λοιπόν καφέ... ή τσάϊ, χαμόμηλο, κακάο... ό,τι πίνετε τελοσπάντων (πλήν κάποιας "κοκπέπσι", που σάς κάνει κακό), ανάψτε και τσιγάρο (αν καπνίζετε, που δέν πρέπει να...), αράξτε την και διαβάστε τις ανευρεθείσες ατάκες μου.
Όχι! Δεν έκανα το λουτρό μου σαν τον Αρχιμήδη, όταν τίς βρήκα! Τα ΜΜΕ άκουγα...

* Ωραίος ο κ. Κοντογιώργης σήμερα (Καθ. Πολ. Επιστημών): «Το Υπ. ΠΡΟ-ΠΟ είναι Υπουργείο Προστασίας ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ όχι πολιτών»...(¹)
* Ωραίος και ο κ. Πεπελάσης. Καθηγητής κι αυτός αλλά και πάλαι ποτέ διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας:«Άλλα λέγανε, άλλα εννοούσανε και άλλα έκαναν». Οι σημερινοί πολιτικοί μας, εννοούσε. Και οι παλιότεροι κ. Αδαμάντιέ μου..., λέω εγώ, που τούς υπηρετήσατε όμως κάτι φεγγάρια...
# Μπάμπεργκ-Γκέτινγκεν, να βάλω "2", λέτε;
* Ωραιότατη η κα Παπαρήγα, η συντρόφισσα τελοσπάντων Αλέκα, που αποκατάστησε τον Ζαχαριάδη. Τώρα ξέρω, ως αείποτε ζαχαριαδικός, πού να καταφύγω. Διότι κάποια άλλα ζαχαριαδικά, κάτι "γκρουπούσκουλα", δεν μού γέμιζαν το μάτι.
* Ωραιότατος και ο Βαγγέλας. Που διαβεβαίωσε για εκατοστή πεντηκοστή έβδομη φορά ότι «είναι διασφαλισμένες οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες». Σωστό. Οι τράπεζες όμως κυρ-Βαγγέλα μου πώς είναι διασφαλισμένες;;; Έχουν -κι αυτές...- μεταφέρει λεφτά στην Ελβετία;;;
# Και Μπεσίχτας-Καρσιγιάνα, τί να βάλω;
* "ΕΥΡΗΚΑ": Η νέα, η σύγχρονη μέθοδος για να αρπάζεις γή και πόρους ενός κράτους ΧΩΡΙΣ την, παλιά, ξεπερασμένη, αιματηρή, δαπανηρή και αμφίβολου αποτελέσματος μέθοδο του κατακτητικού πολέμου.
* Σχετικά ωραίος ήταν και στρατηγός του ...κίτρινου στρατού, ο αρχιταξιτζής που «στοχοποίησε» (τί βάρβαρη λέξη κι αυτή...) τους βουλευτές που ψήφισαν (ή μήπως ΘΑ ψηφίσουν, τά 'χω μπερδέψει πιά...) το νόμο για τα ταξί. Οπλίσατε, σκοπεύσατε, πύρ! Λέτε να μάς απαλλάξουν -έτσι εύκολα- από το πρόβλημα με αυτήν την ...παλιά-καλή μέθοδο;
# Μωρέ θα βάλω "1" Βεντσπίλς-Τσεντεβίτα, που να...
* Ω-ραι-ό-τα-τος και ο ...μέγας χορηγός των (λαμόγιων των) ολυμπιακών (ντοπ)αγώνων. Ο κ. Σημίτης, καλέ! Που βγήκε να συμβουλέψει πως θα βγούμε από την κρίση, μεγάλου μέρους της οποίας είναι υπέυθυνος ο ίδιος...
* «Είναι καθήκον μας να σηκώσουμε την Ελλάδα από το τέλμα» είπε με νόημα ο κ. Μπεγλίτης. Συμφωνώ «κάθετα», που λέτε κι εσεις οι ΠΑΣΟΚοι, κε υπουργέ.
Δεν νομίζετε όμως ότι θα γίνει πολύ ελαφρότερη, άρα θα είναι και πολύ ευκολώτερο να τήν σηκώσουμε, αν πρώτα τήν αδειάσουμε από την σαβούρα;;; Τους ...τρέχοντες δηλαδή πολιτικούς μας και το πελατειακό σύστημα που έχουν διαμορφώσει;;; Διαφωνείτε;;;
Αν ναι, πού διαφωνείτε;;; Στο αν είναι σκόπιμο (που είναι...) ή στο αν είναι εφικτό (που παίζεται...) ;
* Ο πιό ωραίος όμως είμαι ο ...ίδιος που, διαβάζοντας για την -νέα- υποβάθμιση της Ιταλίας από τους Μούντις(²), κακή μούγγα να τούς βρει..., σκέφτηκα: Αν πτωχεύσουν ΟΛΕΣ οι χώρες (όλες χρωστάνε...) ταυτόχρονα,πού θα βρουν να κρυφτούν οι διεθνείς τοκογλύφοι και τα τσιράκια τους;;;
# Αζομάς-Άρτλαντ, θά 'ρθουν ισοπαλία, είπες;
* Θα κλείσω με τις πιο γαργαλιστικές πρόσφατες γλωσσικές κοτσάνες:
- Ρεπορτάζ "Μέγκα":
«Είναι λίγο παραπολύ οργισμένοι οι αμερικανοί με την Μέρκελ»
Μάς μπερδεύετε παιδιά... Λίγο ή παραπολύ;
«Πολύ διακεκριμένος πολιτικός»
Σαν να λέμε «διακεκριμενώτατος» δηλαδή...
- Ο Γ.Γ. ενός Υπουργείου (προφανώς απ' αυτούς με τα καταπληκτικά βιογραφικά...) στην ΝΕΤ:
«Είναι παραπολύ εφικτό»
Ως ανωτέρω... «εφικτώτατο» δηλαδή...
«Υπάρχουν νόμοι αδρανείς και νόμοι ενεργείς»...
Βρέ δεν πας να γίνεις αφανής, κυρ-Γ.Γραμματέα... άντε τώρα...
- - - - - - - - - - - - -
(¹) Είπε και άλλα ωραία και "καυτερά" ο κ. καθηγητής για το πολιτικό μας σύστημα. Τα έχω όμως ...αναθέσει σε άλλη «στήλη» του "Παρατηρητή"...
(²) Φαίνεται πως «σκόλασαν» πια με μάς, τις "μαρίδες", και έρριξαν τα δίχτυα να πιάσουν χοντρά ψάρια...

14.10.11

«δεν πρόκΕται...

Τί χάλι είναι αυτό, ρέ παιδιά!
Μάς παίρνουν το ψωμί από τό στόμα!
Μάς σπρώχνουν στην «εφεδρεία», στο κλείσιμο εντέλει, στην απόλυτη ανεργία...
Διότι τί ρόλο να παίξει το μπλογκ μας [psemmatapsemmata.blogspot.com] μπροστά στον καταιγισμό κολοσσιαίων ψεμμάτων που μάς σερβίρουν;;;
Ειδικά αυτός ο Βενιζέλος... Πώ, πω, πω, πω, πώωωωωωωωωωω......
Τί χείμαρρος ψευδολογίας είν' αυτός;;;
Έχει καβαλήσει πλήρως το καλάμι και νομίζει ότι με την ευφράδειά του μπορεί να κάνει το μαύρο άσπρο...
(Όπου "μαύρο" είναι το χάλι μας και "άσπρη" η -δια του πλήρους ξεπουλήματος βέβαια...- σωτηρία μας...)
Τί είν' αυτός, ρέ παιδιά;;;
{του Στάθη στην "Ελευθεροτυπία"}
Όμως τόν τσακώσαμε κι αυτόν κάπου...
Τον κ. Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου (ελέω Μαγκάκη-Τσάτσου καθ' ά γνωρίζουμε...), τον ευφραδή κ. Ευάγγελο Βενιζέλο...
Τόν τσακώσαμε στο... «δεν πρόκΕται»...
Κοτζάμ Kαθηγητής αυτός, αποκλείεται να πέφτει σε ...lapsus linguae!!!
Και μάλιστα επανειλημμένα!
Άρα...
Άρα πάει για πρωθυπουργός, το χρυσό μου, και προσπαθεί να δημιουργήσει «κλίμα»...
Διότι πρωθυπουργική ψύχωση είναι να λές «πρόκΕται» αντί για "πρόκΕΙται"!
Θυμηθείτε, παρακαλούμε:
Τό 'λεγε ο Μητσοτάκης.
Τό 'λεγε -κατά κόρον αυτός!- ο Σημίτης.
Τό 'λεγε ο Κωστάκης Καραμανλής(*).
Τό λέει ο Γιωργάκης Παπανδρέου(*).

Κάπου ακούσαμε να τό λέει κι ο Αντωνάκης...
Έ! καλά... αυτός προαλείφεται σίγουρα για πρωθυπουργός... Έστω για μερικές μέρες ή βδομάδες... Άντε και μήνες... Τί 'ναι ο κάβουρας, τί είναι το ζουμί του...
Αλλά να προαλείφεται για πρωθυπουργός κι ο Βαγγέλας;;;
Θού, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου...
-------------------------------
(*) αγνοούμε αν τό έλεγε και ο θείος και ο πατέρας αντίστοιχα των δύο αυτών...

9.10.11

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Η εξαθλίωσή μας
είναι το μέσον, όχι ο στόχος τους!

- Φτηνά μεροκάματα, ανυπαρξία ασφαλιστικής κάλυψης και εργασιακών δικαιωμάτων εύρισκαν κι αλλού. Ήδη τά έχουν βρει από χρόνια...
- Κι όμως επιμένουν να πέσει και το τελευταίο "οχυρό": Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση. Για να οδηγηθούμε σε ακόμα βαθύτερη ύφεση, σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και οικονομική αλλά ΚΥΡΙΩΣ κοινωνική.
- Πρω'ί'-πρω'ί', σήμερα Κυριακή, χτυπήθηκαν από ληστές τρία περίπτερα, ένα ξενοδοχείο κι ένα βενζινάδικο στην Αθήνα. Προχτές στο χωριό μου κάποιοι, "ψιλικατζήδες" τούς αποκάλεσαν, παραβίασαν τις πόρτες δύο εκκλησιών για να πάρουν ό,τι είχε το "παγκάρι"... {Παλιές εικόνες δεν βρίσκονται εκεί πιά... Είναι όλες αντίγραφα... Οι πρωτότυπες είναι στο Μουσείο}. Και δοκίμασαν να σπάσουν και την πόρτα του καφενείου. Για πακέτα τσιγάρα... Κανείς δεν αφήνει πια χρήματα σε μαγαζί...

Θέλουν να οδηγηθούμε σε ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική εξαθλίωση. Ως μέσον για το στόχο τους.
Γιατί ξέρουν καλά {τό έχουν δοκιμάσει άλλωστε κι αλλού πιο πριν - διαβάστε το βιβλίο της Ναόμι Κλάϊν "Το δόγμα του σόκ"} πως μόνο ένας εξαθλιωμένος λαός θα δεχτεί αδιαμαρτύρητα το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ δημόσιας γης και πόρων.
Αυτός είναι ο στόχος τους, όχι -δήθεν- το να γίνουμε ανταγωνιστικοί...
Άλλωστε τα υποδείγματα "ανταγωνιστικών" χωρών που μάς κραδαίνουν, {πες: Γερμανία, Φινλαδία, Δανία...} έχουν πολύ μεγαλύτερους μισθούς και πολύ καλλίτερη ασφάλιση και κοινωνική προστασία...
Άρα...
Ο στόχος τους είναι η αγορά "μπιρ-παρά" του δημόσιου πλούτου, των νησιών και των ακτών μας κυρίως με την υπέροχη θάλασσα και τον ήλιο, που δεν διαθέτουν στις δικές τους χώρες... Ούτε μπορούν να τά «κατασκευάσουν»...
Δεν κουβαλήθηκαν «τζάμπα» οι γερμανοί ηλιοβιομήχανοι του Ρέσλερ εδώ...

Ας πάψουμε να στρουθοκαμηλίζουμε, ας πάψουμε να δεχόμαστε τη στάχτη στα μάτια, ας πάψουμε να υποβλέπουμε η μιά κοινωνική ομάδα την άλλη, οι ψηφοφόροι ενός κόμματοις τους ψηφοφόρους των άλλων.
Ας πάψουμε να κολυμπάμε στα πελάγη του ατομισμού, του «μακρυά από τον κ.... μου, κι όπου θέλει ας μπει»... «κοινή γαρ η τύχη»...
Ας πάψουμε να πιστεύουμε τα παραμύθια για την «ανταγωνιστική αγορά» και το «αδήριτο» των νόμων της ζούγκλας, που απανθρωπίζουν τον άνθρωπο.
Καλλιεργούνται και διδάσκονται χρόνια πολλά τώρα, πολύπλευρα, με απίστευτη μαεστρία και ένταση, προβάλλοντας οράματα καταναλωτικών παραδείσων, που τόσα όμως έχουν αφαιρέσει από τους πολλούς... για να τά προσφέρουν σε ελάχιστους βέβαια.
Ας αποτινάξουμε το ζυγό τους, ας απαλλαγούμε από τη σκλαβιά που μάς επιβάλλουν.

Ας δούμε τον άλλον ως συνεργάτη κι όχι ως ανταγωνιστή. Ας αναπτύξουμε την συνεργασία και την αλληλεγγύη, καταπνίγοντας τις ανασφάλειες και τις φοβίες με τις οποίες μάς έχουν μπουκώσει οι -παντός είδους και βαθμίδας- "ταγοί" μας.
Κι όλοι μαζί, ως συναγωνιστές πλέον στον αγώνα για μια ανθρώπινη κοινωνία, ας τολμήσουμε το ...ανήκουστο:
Ας αποτρέψουμε το ξεπούλημα, το "πλιάτσικο"!
Αυτό τουλάχιστον!

6.10.11

Χαράς ευαγγέλια!

* Πέφτει το ευρώ ως προς το δολλάριο (ΚΑΙ για λόγους υποβάθμισης της «πιστοληπτικής ικανότητας» και της Ιταλίας από την Μούντις).
Χαρά η Μέρκελ που έτσι ευνοούνται οι γερμανικές εξαγωγές!
* Αναδεικνύεται η ΔΕΗ σε γενικό κρατικό εισπράκτορα! Ώς τώρα εκτός από το ρεύμα εισέπραττε και απόδιδε το χαράτσι για την δημόσια ραδιοτηλεόραση (ώστε να μπορεί να χρηματοδοτεί πλουσιοπάροχα αηδίες σαν την γιουροβίζιον) αλλά και τους δημοτικούς φόρους (για να μπορούν οι δημαρχέοι να διορίζουν κάνα «δικό τους παιδί», αδερφέ).
Τώρα θα εισπράττει και αποδίδει και το «τέλος» ακίνητης περιουσίας!
Χαρά οι ΔΕΗδες, που κάνοντας απεργία στο μέλλον θα στριμώχνουν το ίδιο το κράτος!
* Αθωώθηκαν οι Ντοπ-αγώνες, οι και «ολυμπιακοί» αποκαλούμενοι. Ύστερα από 7 χρόνια Κεντέρης-Θάνου αποδόθηκαν λευκοί στην κοινωνία...
Χαρά ο "αρχιερέας της διαπλοκής", alias "κινέζος", που συνέλαβε και εξετέλεσε (κανονικά...) τη φούσκα της προετοιμασίας των εδώ ντοπ-αγώνων, ταυτόχρονα με την άλλη του Χρηματιστήριου. Πολλά «νέα τζάκια» δημιουργήθηκαν τότε. Καταπράσινα!
Είναι να μην βγαίνει τώρα να μάς κάνει και οικονομική θεωρία;;;
* Η Μέρκελ σε ρόλο νταβατζή: Στην Βόννη, λέει, πειραματικά θα εφαρμοστεί, όμοια με το παρκόμετρο, το ...πουτανόμετρο!
Πάσα επί χρήμασι εκδιδομένη (οι εφημερίδες δεν υπονοούνται, έ!, μην τό χαλάμε!) θα πρέπει κάθε μέρα να αγοράζει ένα κουπόνι από το σχετικό μηχανάκι για να έχει δικαίωμα να σουλατσάρει στους δρόμους προς άγραν πελατών.
Χαρά οι "ιερόδουλες" που έτσι θα απαλλαγούν από «προστάτες»-νταβατζήδες αποχτώντας ως σούπερ προστάτη το γερμανικό γκουβέρνο!
* Ποιά οικονομική κρίση και ...μακακίες... Εδώ ο Χιμένεθ σπάει, λέει, το συμβόλαιο με την ΑΕΚ. Κα-τα-στρο-φή!
* Δεν τόν πουλάει τον "Σκορπιό", το ωνάσειο νησάκι, καλέ, ανάμεσα στην Λευκάδα και την Ακαρνανία, η Αθηνά
Ρουσέλ-
Ωνάση στον άραβα «πρίγκηπα»...
Εσχάτη προδοσία! Εκεί που θά 'ρχιζε τις επενδύσεις ο κροίσος... Τού 'κοψε τη φόρα!
Πώς θα δούμε άσπρη μέρα, όταν συμπεριφερόμαστε έτσι στους «επενδυτές»;;;
* Σήμερα αγόρασα κάτι λεμόνια. Και έμεινα ξερός στο σπίτι, όταν διάβασα στο χαρτάκι του σούπερ-μπακάλικου ότι ήταν Αργεντινής!
Φαίνεται πως ναί μεν είμαστε χώρα της "φαιδράς πορτοκαλέας" αλλά καθόλου της ...λεμονέας...
Πού θα πάμε να κρυφτούμε, ώ! φαιδροί συνέλληνες;;;