«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

4.4.11

«200-300 χρόνια θα περάσουν
μέχρι να επανέλθει η ζωή
στη Φουκουσίμα»...


...«και σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από αυτή... Έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό και το έδαφος και το υπέδαφος και ο υδροφόρος ορίζοντας».
Αυτή είναι γνώμη ειδικού στις καταστροφές επιστήμονα της ομάδας εμπειρογνωμόνων, που επισκέφτηκε πρόσφατα την περιοχή. Αυτά έλεγε το πρω'ί' στην ΝΕΤ.
Διακόσια με τρακόσια χρόνια...
Δεν ξέρω τις αντίστοιχες προβλέψεις για το Τσέρνομπυλ. Πέρασαν 24 χρόνια από το δυστύχημα και ακόμα περιχύνουν το εργοστάσιο με δεκάδες χιλιάδων τόννους μπετόν κάθε τόσο, για να κρατήσουν «μέσα» τη ραδιενέργεια. Δεν ξέρω σε ποιά ακτίνα από το πυρηνικό εργοστάσιο {που παρήγαγε όσο λειτουργούσε ...«φτηνές» κιλοβατώρες} έχει επανέλθει η ζωή, σε ποιά ακτίνα ο κίνδυνος δεν είναι ακόμα άμεσος.
Δεν έχει ακουστεί τί ακριβώς συμβαίνει μετά το, πιο παλιό από το Τσέρνομπυλ, πυρηνικό δυστύχημα στο Θρήϊ-μάϊλς-άϊλαντ. Τα ...αμερικανάκια στο «ανοιχτό» και «δημοκρατικό» τους κράτος έχουν πολύ αποτελεσματικούς τρόπους να κρύβουν ό,τι «δεν συμφέρει το λαό»...
Στην δυστυχή Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι, όπου ο Τρούμαν δοκίμασε την καταστροφική δύναμη που είχαν οι δύο ατομικές βόμπες του {αφανίζοντας άμεσα κάπου 300.000 ψυχές και πολύ περισσότερες με τον αργό ραδιενεργό θάνατο} νομίζω πως η ραδιενεργός απειλή «αποσύρθηκε» πιό σύντομα.
Για την Ιαπωνία η καταστροφή της Φουκουσίμα θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τον ατομικό βομβαρδισμό της...
Σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων...
Για να καταλάβουμε τί ακριβώς σημαίνει αυτό, τί σημαίνει ΑΚΤΙΝΑ 50 χλμ, ας υποθέσουμε ότι είχε κατασκευαστεί το πυρηνικό εργοστάσιο στην Εύβοια, όπως σχεδίαζαν κάποιοι άφρονες {κατά τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό...} ή εξαγορασμένοι-δωροδοκημένοι "ταγοί" μας, που είναι και ο πιθανότερος χαρακτηρισμός.
Αν σ' αυτό το εργοστάσιο γινόταν το ίδιο δυστύχημα με την Φουκουσίμα, τότε για 200-300 χρόνια θα έπρεπε, εκτός από την ίδια την Εύβοια, να «ξεχάσουμε» τη ζωή από την Θήβα έως την Βραυρώνα, των "βορείων" προαστείων της Αθήνας και του αεροδρόμιου στα Σπάτα συμπεριλαμβανομένων...
Αλλά και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και σε όλες τις παράκτιες περιοχές του θα έπρεπε να τήν ξεχάσουμε τη ζωή, αφού το μολυσμένο με ραδιενέργεια θαλασσινό νερό δεν μπορεί να ...φραχτεί.
Τότε θα αντιλαμβανόμαστε τί ακριβώς σημαίνει ...«φτηνή» πυρηνική κιλοβατώρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: