«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

15.9.12

Αίμα ελληνικό για...
έλληνες μόνον, φυσικά...

«Από όλους τους κενόδοξους, όποιος επαίρεται για την εθνικότητά του είν' ο πιο επικίνδυνος».
Δεν θυμάμαι ποιός τό 'πε. Δεν έχει πολλή σημασία άλλωστε. Το νόημα έχει σημασία.
Θυμάμαι όμως και μιά φράση της Λίλιαν Χέλμαν στο θεατρικό έργο «Φρουρά στο Ρήνο», το οποίο είχε ανεβάσει ο θίασος Πέτρου Φυσσούν επί δικτατορίας και είχε αρκετές αντιφασιστικές αιχμές και γενικότερα ένα αντιναζιστικό πνεύμα:
«Εσείς, κύριε, το "Ρουμάνος" δεν το έχετε ως εθνικότητα αλλά ως ...επάγγελμα».
Θυμάμαι ακόμα ένα "σχολικό" ανέκδοτο για τους μικρασιάτες πρόσφυγες και το γλωσσικό τους ιδίωμα. Λόγος υποψήφιου βουλευτή, υποτίθεται:
«Κατηορούσιν ημάς και λέουσιν ότι δεν εχύσαμεν ελληνικόν αίμα. Όμως κατά τας χαλεπάς ημέρας της Καταστροφής την πρωίαν ετρώαμεν καρπούζιον, την μεσημβρίαν ετρώαμεν καρπούζιον, την εσπέραν ετρώαμεν καρπούζιον, κατά δε τας νυκτερινάς ώρας άφθονον αίμα εκ των οπισθίων ημών έρρεεν! Δεν ήτο τούτο αίμα ελληνικόν;»
Αυτά μού ήρθαν στο μυαλό, όταν άκουσα για την διαφημιστική εκστρατεία των "εγέρθητων" που έκανε έκκληση για αιμοδοσία... αλλά για να δοθεί ΜΟΝΟΝ σε έλληνες...
Όμως τόσο η νομοθεσία μας όσο και η διεθνής πρακτική τον μόνο περιορισμό που βάζει στην διακίνηση του αίματος είναι η ομάδα... Άντε και το "ρέζους"...
Δεν τό 'ξεραν αυτό οι "εγέρθητοι";
Το ήξεραν πολύ καλά ότι το αίμα η υπηρεσία αιμοδοσίας θα το δώσει σε όποιον το χρειάζεται, χωρίς να του ζητήσει ...διαβατήριο.
Στα πλαίσια όμως της γενικότερης εξαπάτησης που επιχειρούν, στηριγμένοι σε άθλια και ανόητα ιδεολογήματα, που χρόνια καλλιεργούνται στα σχολεία μας πρώτα -μέσω της διακριτικά αλλοιωμένης ιστορίας(*)- και μετά στην κοινωνία ως αντίβαρο στο χάλι μας, ...μπουμπούνιξαν την καμπάνια αιμοδοσίας ελληνικού αίματος για έλληνες.
Κορόϊδα σου λένε είναι οι έλληνες. Τόσα άλλα έχουν χάψει από άλλους... Γιατί να μην χάψουν κι αυτό από εμάς για το «πατριωτικό» μας προφίλ;;;
Εδώ υπάρχουν ακόμα μερικοί που θεωρούν ότι ο Παπαδόπουλος, ο Ιωαννίδης και οι άλλοι χουντικοί ήταν «πατριώτες» στρατιωτικοί...
Γιατί να μην είναι και οι "εγέρθητοι";;;
***************************************
(*) Ο Κυριάκος Σιμόπουλος στο βιβλίο του "ο μύθος των «μεγάλων» της Ιστορίας" {εκδόσεις "πιρόγα"}  μεταξύ άλλων ...περιποιείται καλά τόσο τον Μεγαλέξανδρο, όσο και τον Μέγα Κωνσταντίνο. Βρείτε το και διαβάστε το. Έχει γενικότερο ενδιαφέρον.

1 σχόλιο:

akrat είπε...

εμένα μου αρέσει το εγέρθητο...

με ανεβάζει επί τούτου....