«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

7.10.13

Ομαδική προσπάθεια...
ή "team-effort" για τους αμερικανοτραφείς...

{πρώτη δημοσίευση: 29-9-13}
Την εποχή που "ο παρατηρητής της Ηπείρου" έβγαινε έντυπος {από το 1973 έως το 1996}, το συνηθίζαμε πιό συχνά. Μαζευόμαστε κάθε τόσο και μοιράζαμε τη «δουλειά».
Τώρα δεν "μαζευόμαστε" πιά {η ηλεκτρονική «μετάλλαξη» βλέπετε...} αλλά λόγω της ...ομοβροντίας πυκνών -και δραματικών σε κάποιες περιπτώσεις- εξελίξεων το τελευταίο διάστημα, είπαμε να συντονιστούμε κάπως «μοιράζοντας» τα θέματα.
Γιαυτό παραθέτουμε το τί θα βρείτε τις επόμενες μέρες(*) στα ιδιαίτερα μπλογκ των συνεργατών {διότι δεν θα αναδημοσιευτούν όλα εδώ από φόβο μην σάς ...πήξουμε} κατ' αυστηρή σειρά ..."αρχαιότητας" των συνεργατών στον έντυπο Π/Τ πρώτα και στον ηλεκτρονικό μετά.
1. Ο Ναπολέων ανέλαβε να γράψει για την «ενός ανδρός αρχή» {...χιτλεριστί führer-prinzip} στο πρώτο του μπλογκ {http://nalambis.blogspot.gr}.
2. Και στο άλλο του {5monkeysbrain.blogspot.gr} για το ..."εγερθητικό" σύνδρομο «Το μίσος και η ιδιοτέλεια».
3. Ο Οιωνοσκόπος θα δώσει τις προεκτάσεις για το «Έ! όχι και μαχαίρι» {που φέρεται να είπε η αστυνομικίνα η οποία συνέλαβε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα} στο μπλογκ του {http://simeiatonkairon.blogspot.gr}.
4. Ο Φακός ανέλαβε να ...μεγεθύνει το τρίπτυχο «Δικαιοσύνη-Σταθερότητα-ΟΧΙ εκλογές», που ...εκτόξευσε ο πρωθυπουργός φεύγοντας για τις ΗΠΑ, στο δικό του μπλογκ {http://fakosfakis.blogspot.gr}.
5. Ο καλός μας Κλαζομένιος στις "κακίες" του ...απειλεί ότι θα κονιορτοποιήσει το «πάρτε ωραία θέση στον καναπέ» {που «διέταξε» γνωστός κραυγάζων τηλεπαρουσιαστής χτες} και θα απονείμει ταυτόχρονα και τα βραβεία Α.Ι.Μ.Μ.Υ., στο μπλογκ {http://kakiokakies.blogspot.gr}.
6. «Εγώ» {...δηλαδή όλοι μαζί...} υποσχεθήκαμε να επιλέξουμε την πιο ταιριαστή «Ιστορία του κ. Κόϋνερ»  του Μπέρτολντ Μπρέχτ για το μπλογκ {http://brecht51173.blogspot.gr}.
7. Στο "Do it yourself" {το ανοχτό μας μπλογκ, όπου όποιος θέλει γράφει...} θα βρείτε απόψεις για τις τρέχουσες τηλεοπτικές διαφημίσεις ξεκινώντας από την βασανιστική για το ...διαβόητο «πρίτυ-μπρά» {http://duityrself.blogspot.gr}.
8. Η φίλτατη Καραμούζα αποφάσισε να τα πεί, όπως συνηθίζει, «έξω από τα δόντια» για την βιαστική αναχώρηση των εκπροσώπων της τρόϊκας μόλις άρχισαν οι συλλήψεις των εγέρθητων, διότι φοβήθηκαν, λέει, μήπως χαρακτηριστούν κι αυτοί εγκληματική οργάνωση και συλληφθούν... {http://arritarimata.blogspot.gr}.
9. Ο Γιώργος Κακαρελίδης στις "ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ" του υπόσχεται πως θα συνεχίσει να εκφράζει τις πρωτότυπες, αιχμηρές -και οδυνηρές για κάποιους κάποτε...- θέσεις του {http://gkakarel.wordpress.com}.
10. Ο Ατρεύς στον "Ανθώνα" του ανέλαβε να ξεδιαλύνει τις αλληλεπιδράσεις και τις συνέπειές τους, μεταξύ των "εγέρθητων", των Χρυσανθοφαήλων, του ...Καρακωλοτούμπα και του Σαμαρά, τόσο ως αντιμαχόμενων {αλλά και ...συγκοινωνούντων κατά καιρούς δοχείων}, όσο και ως αθλούμενων στις ...αλλαξοκωλιές {http://atrefs.blogspot.gr}.
11. Στην ...δύσμοιρη Αίθρα μας ανατέθηκε το δύσκολο καθήκον της ανάλυσης της ακροτελεύτιας φράσης της δήλωσης του εκπροσώπου τύπου του Ο.Σ.Φ.Π.-Μαρινάκης «Υπάρχει μόνον μία ιδεολογία, μόνον μία ταυτότητα, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ», καθόσον, όπως η μπάλα, στρογγυλή είναι και η κρυστάλλινη σφαίρα που χρησιμοποιεί στις προβλέψεις της. Βοήθειά της... {http://ethra4.blogspot.gr}.
12. Ο Εξερευνητής μας αποφάσισε να ασχοληθεί και να προβάλει το μήνυμα ωρισμένων φράσεων-κλισέ που ειπώθηκαν τον τελευταίο καιρό από «επώνυμους» και «ανώνυμους», όπως «εικοσιπέντε νά 'ναι οι μέρες τους», «ελαφροδεξιούλα», «η ιστορία γράφτηκε από τους ηττημένους» κ.ά.  {http://kosmoexerevnitis.blogspot.gr}.
13. Οι ...διακινούντες τα "Ψέμματα-Ψυχώσεις" δεν ανέλαβαν άλλη δέσμευση εκτός από την ...καταστατική τους: Να δικαιώσουν τον τίτλο της στήλης τους   {http://psemmatapsemmata.blogspot.gr}.
14. Ο ...μάλλον άνθρωπος στη στήλη του "ένα τίποτε σημαντικό" υποσχέθηκε -εν καιρώ... είναι ολίγον βραδύκαυστος αυτός...- να παρουσιάσει ομοιότητες και διαφορές μεταξύ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και του Γρηγόρη Λαμπράκη πριν πενήντα ακριβώς χρόνια {http://omallnanthropos.blogspot.gr}.
15. Ο Ατακαδόρ στο κύριό του μπλογκ {http://atakataka.blogspot.gr} δήλωσε ότι θα εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τη δήλωση του αρχιεγέρθητου «όλα είναι ανοιχτά», διότι, λέει, είχε ψώνια πολλά να κάνει..., ενώ στο δεύτερό του {http://antirriseisseriseis.blogspot.gr} θα παραθέσει όλα τα νεότευκτα ομοιοκατάληκτα του υπέροχου νέου όρου που εισήγαγαν οι εγέρθητοι στην γλώσσα μας «πυρηνάρχης»...
16. Εντέλει η πιό φρέσκια μας συνεργάτις Νινή Ζ. ανέλαβε να διερευνήσει την ομοιότητα μεταξύ της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, που απαιτεί η τρόϊκα, και της διάλυσης των μικρομεσαίων εμπόρων και επαγγελματιών μέσω της απελευθέρωσης των μισθώσεων {http://womansconcept.blogspot.gr}.

Αναμείνατε στην οθόνη σας.
Εννοείται του Η/Υ σας, έ!, όχι της τι-βί...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) Μην περιμένετε ...αστραπιαίες δημοσιεύσεις. Ερασιτέχνες ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε... Έχουμε τις δουλιές μας. Για να μη ρίχνετε όμως ...άσφαιρες επισκέψεις, σάς λέμε ότι δημοσιευμένα θα είναι τα άρθρα, όταν  στην παραπάνω παρουσίαση θα βλέπετε υπογραμμισμένο το όνομα του συνεργάτη και την ηλεκτρονική διεύθυνση του μπλογκ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: