«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

3.6.14

Μπαλτάκου το ανάγνωσμα πρόσχωμεν...

Το ότι ο κ. Αντώνης Σαμαράς έχει ακροδεξιές, «ελληναράδικες», αντιλήψεις, κάποιοι το είχαν παρατηρήσει από την εποχή {1990-1993} που υπούργευε στα Εξωτερικά... Μεταξύ αυτών και ο υπογράφων. Αν τυχόν δυσπιστείτε γιά αυτό, ανατρέξτε στα σχόλιά μου στον "Παρατηρητή της Ηπείρου" εκείνης της εποχής και θα πεισθείτε.
Έτσι δεν δημιουργήθηκε κάποια έκπληξη, δεν ...«πέσαμε από τα σύννεφα», όταν ως αρχηγός κόμματος αρχικά και στη συνέχεια ως πρωθυπουργός μάζεψε γύρω του ένα σωρό ακροδεξιούς... Που κάποιοι μάλιστα εκφράζουν ανοιχτά τις φασίζουσες απόψεις τους. Τί Φαήλους και Βορίδηδες, τί ...Λαζαραίους και Αδώνιδες, Πλεύρηδες και δεν συμμαζεύεται, τί Μουρούτηδες και Μπαλτάκους δεν μάζεψε...
Είναι βέβαια εξυπνότεροι όλοι αυτοί από τους ανεγκέφαλους ..."εγέρθητους" και δεν εμφανίζονται σε στρατιωτικού τύπου ομάδες, ούτε σηκώνουν «τεταμένην την δεξιάν αυτών  χείρα»... για να χαιρετίσουν τον ...φύρερ τους. Την κάνουν ύπουλα, από πίσω, τη δουλίτσα τους.
Ο Μπαλτάκος όμως, μετά την ηλίθια έκθεσή του στην κοινή χλεύη, το ξεμπρόστιασμά του από τον υπαρχηγό-εγέρθητο, έχει στόμα {και θράσος...} και μιλάει ακόμα!
Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο της "Εφημερίδας των Συντακτών" για μιά «συνέντευξη» που έδωσε πρόσφατα στο "ΒΗΜΑ".
Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος μίλησε σε συνέντευξή του για «νέα Βάρκιζα», ενώ κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να «κοιτάξει» το εκλογικό ποσοστό του 16,5% που βρίσκεται «πιο δεξιά».
Βγάζοντας από το σεντούκι της μανιάτισσας γιαγιάς του όλα τα μουχλιασμένα και αντιδραστικά ακροδεξιά στερεότυπα ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης απεφάνθη μέσω της εφημερίδας Βήμα ότι θα γίνει «νέα Βάρκιζα» και ότι θα χάσει η κεντροαριστερά, όπως έχασε και το ΕΑΜ. Δεν διευκρίνισε βέβαια ποιες ξένες δυνάμεις -αυτή τη φορά- θα βοηθήσουν και τώρα όπως και τότε, τους ανήμπορους φιλοναζιστές δωσίλογους να κατασπαράξουν τον ελληνικό λαό και την Εθνική Αντίσταση.Ξέχασε ο «συνομιλητής» της ΧΑ να εξηγήσει αναφερόμενος στη γοητεία που θα ασκήσει η αγορά στην αριστερά το ποιους μέχρι τώρα πράγματι γοητεύει η αγορά με κομματικά ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις και ποσά που τίναξαν στον αέρα την ελληνική οικονομία.Έχει δίκιο λέγοντας ότι η Εκκλησία είναι «το θεμέλιο του Έθνους» ενώ η «ορθοδοξία είναι η ψυχή μας», μιας και από το μυστρί του Πατακού μέχρι το Βατοπέδι πράγματι η εκκλησία έχει βάλει γερά θεμέλια στον ανίκητο -σύμφωνα με τον κ. Μπαλτάκο- ελληνικό καπιταλισμό. Μετά έρχεται βεβαίως και η ψυχή δηλαδή η ορθοδοξία και συγχωρεί τα όποια παραπτώματά τους μικρά ή και πολύ μεγάλα.
Η επίκληση του Βυζαντίου έναντι της παγκοσμιοποίησης δεν συνάδει βέβαια με τις πολυεθνικές επιχειρηματικές επιδιώξεις των θεοσεβούμενων επιχειρηματικών, εκκλησιαστικών και μοναστηριακών κύκλων αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία μπροστά στην αναγκαιότητα δεξιάς στροφής της ΝΔ.
Τέλος ζαχαρώνει με το 16,5 %, που βρίσκεται δεξιότερα της ΝΔ και αφήνεται στη μοίρα του αντί να την πλαισιώνει, ενώ, με τη δημοκρατική του σκέψη να κορυφώνεται, απαντάει ότι δεν έχει κανένα νόημα να γίνουν εκλογές μια και αν γίνουν θα βγει η κεντροαριστερά! Τόσο απλά ο κ. Μπαλτάκος και τόσο καθαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: