«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

5.6.11

Πρόταση προς τους
αγανακτισμένους πολίτες,
που -επιτέλους!- θύμωσαν...

1. Εκλογές για Αναθεωρητική Βουλή το συντομότερο: Αρχές Οκτώβρη, ώστε να υπάρχει χρόνος αναλυτικής ενημέρωσης του λαού από όλους και όχι μόνον από τα γνωστά κόμματα. Εκλογές με αναλογική. {ΜΙΑ είναι η αναλογική... Η «ενισχυμένη» ΔΕΝ είναι βέβαια αναλογική αλλά εφεύρεση των πολιτικών απατεώνων για να διαιωνίζουν το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα και την νομή της εξουσίας από τους ίδιους}.

2. Ο άνθρωπος και η κοινωνία είναι το μέλημα όλων και βάσεις ανάδειξής τους ως κυρίαρχων πόλων είναι η συνεργασία και η αλληλεγγύη. Η δήθεν ελεύθερη «Αγορά» των τοκογλύφων και ο δήθεν υγιής ανταγωνισμός της ζούγκλας πετιούνται στα σκουπίδια. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες ελέγχονται μόνον από κοινωνική άποψη.

3. Το χρήμα απαγορεύεται να είναι εμπόρευμα {να παράγει τόκο δηλαδή...} και επαναφέρεται στον ρόλο του ως μέσου διευκόλυνσης των ανταλλαγών προϊόντων και υπηρεσιών. Παραίτηση από την "5η δόση" του δανείου της τρόϊκας, μονομερής κατάργηση του "μνημόνιου".
Οι μισθοί, οι συντάξεις κλπ θα πληρώνονται όπως ακριβώς και μέχρι τώρα: Από τα κρατικά έσοδα.

4. Πλήρης -και αυστηρά ελεγχόμενος- διαχωρισμός των τεσσάρων εξουσιών {Νομοθετική, Εκτελεστική, Δικαστική, Ενημερωτική} και βέβαια των θρησκειών-εκκλησιών από το κράτος.

5. Άμεση διακοπή της χρηματοδότησης των κομμάτων. Επανάληψή της {ισομερώς και όχι ανάλογα με τις ψήφους!} όταν παράσχουν αποδείξεις δημοκρατικής εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας.

6. Υποχρεωτική δημοκρατική {αληθινά δημοκρατική και αυστηρά ελεγχόμενη...} διαδικασία πρότασης των υποψηφίων καθενός κόμματος ή ομάδας πολιτών για την Αναθεωρητική Βουλή και τις επόμενες.

7. Αναδρομική {50 ετών} εφαρμογή του «πόθεν έσχες» {ουσιαστικού και όχι γελοίου, όπως σήμερα...} για όλους τους "ταγούς" και δημόσιους υπάλληλους. Δήμευση της περιουσίας που αποδεικνύεται ότι έχουν αποχτήσει κάποιοι με άλλο τρόπο πλην της προσωπικής τους εργασίας. Πάγια και διαρκής εφαρμογή του στο μέλλον.

Προτείνεται για ψηφοφορία {μετά από αναλυτική παρουσίαση} την Κυριακή 12-6

Δεν υπάρχουν σχόλια: