«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

29.6.11

O ...GapΠΑΣΟΚ σε ρόλο
ΛεωνιδοΘεμιστοκλή

* « Οι επόμενες ώρες θα είναι "αποφασιστικής σημασίας" για την Ελλάδα, αλλά και για τη ζώνη του ευρώ και την παγκόσμια οικονομία»
δήλωσε χτες ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ.
* Άρα ο ...GapΠΑΣΟΚ, που θα "περάσει" στη Βουλή[¹] το 2° και πολύ-πολύ σκληρότερο απομυζητικό μνημόνιο σήμερα και αύριο, θα παίξουν τον συνδυασμένο ρόλο των Λεωνίδα και Θεμιστοκλή και θα σώσουν την Ευρώπη-Υφήλιο, όπως εκείνοι πριν 2500 χρόνια είχαν σώσει την Αθήνα-Ελλάδα.
* Μην πτοείστε όμως! Οι πηγές μου λένε πως έχουν δώσει εντολή στον χειριστή του ελικόπτερου να έχει διαρκώς τη μηχανή αναμμένη.
* Άλλωστε, σύμφωνα με καυστικότατη γελοιογραφία του ΣΤΑΘΗ στην "Ε", το μόνο που δεν πρόκειται να ξεπουλήσουν βάσει του προγράμματος «αξιοποίησης» είναι το ελικόπτερο με το οποίο θα φύγουν...
* Τώρα βέβαια, που στο εκτελεστικό team μετά τον υπέρβαρο Πάγκαλο προστέθηκε και ο υπέρβαρος Βαγγέλης, θα χρειαστεί οπωσδήποτε και δεύτερο ελικόπτερο...
* Μην ανησυχείτε! Έχουμε δύο -τουλάχιστον- ελικόπτερα εν λειτουργία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μάς μείνουν εδώ.
* «Ανεβάζουν τόσο τα τεκμήρια, ώστε όλοι σχεδόν οι φορολογούμενοι θα φορολογούνται με αυτά πλέον και όχι με το πραγματικό εισόδημά τους»
είπε σήμερα ένας φοροτεχνικός σε εκπομπή της ΝΕΤ.
* Αυτό θα πεί "σοσιαλισμός", ρέεεεεεεεεε!
* «Το ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά ότι ΕΙΝΑΙ δεξιά»...
(Προτείνεται ως σύνθημα στις "Πλατείες")
* Διότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι μία από τις βασικές -και αενάως επαναλαμβανόμενες από το 1974 !!!- εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι θα φτιάξει φοροελεγκτικό μηχανισμό και θα καταργήσει τα, άδικα, ισοπεδωτικά τεκμήρια που εφάρμοζε η κακή δεξιά.
* Μην ανησυχείτε όμως! Τίποτε δεν θα προλάβουν να εφαρμόσουν απ' αυτά. Έχουν δώσει εντολή στον χειριστή του ελικόπτερου να έχει διαρκώς τη μηχανή αναμμένη.
* Όμως εκτός από την κακή δεξιά, υπάρχει και η ΚΑΛΗ δεξιά.
* Ο Μάνος δηλαδή. Ο Στέφανος. Ο ...εραστής της Ιδιωτικής ...Υστεροβουλίας! Που είχε καταφύγει στο ΠΑΣΟΚ για να ξαναβγεί βουλευτής;;; Θυμάστε;;; Και που το ΠΑΣΟΚ τόν είχε δεχτεί με ανοιχτές τις αγκάλες μαζί με τον άλλον νεοσυντηρητικό[²] Ανδρέα Ανδριανόπουλο;;; Θυμάστε;;;
* Τον Μάνο λοιπόν θα τόν δείτε και ακούσετε αύριο Πέμπτη στο "Κουτί της Πανδώρας". «Στρογγυλά» τά λέει. Πολύ-πολύ στρογγυλεμένα, απλουστευμένα και ...αυτοαναιρούμενα. Αφού συνεχώς "λαμβάνει το ζητούμενον"... Προσέξτε τον!
* Ο Στέφανος ήταν υπουργός -"τσάρος" του Περιβάλλοντος ή κάτι τέτοιο- επί Μητσοτάκη. Και, πιστά εφαρμόζοντας τα φριντμανι(α)κά κόλπα της ...«ελεύθερης» Αγοράς, ώστε οι φτωχοί να γίνουν φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιώτεροι ...για να κάνουν επενδύσεις, να δουλέψει ο κοσμάκης κλπ κλπ... πέτυχε σε λίγα χρόνια τα εξής σπουδαία:
- Διπλασίασε την τιμή των καυσίμων (από 50 σε 100 δρχ) αυξάνοντας τον φόρο για να χορτάσει το αχόρταγο κράτος των "δικών τους παιδιών". Αυτός ο φανατικός αντικρατιστής παρακαλώ... Το αποτέλεσμα ήταν να εκτιναχτεί ο Τιμάριθμος, ειδικά στα είδη διατροφής (δυσμενής σχέση βάρους-τιμής) λόγω επιβάρυνσης των μεταφορικών τους.
- Οργάνωσε και εκτέλεσε την κολοσσιαία επιχείρηση "Απόσυρση Αυτοκινήτων", με αποτέλεσμα να μπατάρει εντελώς το Εμπορικό Ισοζύγιο, να ωφεληθούν οι -ξένες πάντοτε- βιομηχανίες αυτοκινήτων και οι -προφανώς φίλοι του- οι καϋμενούληδες εισαγωγείς αυτοκινήτων... Γέμισε ο τόπος «εκθέσεις»...
Βασικές «αιτιολογίες» ήσαν δύο: Να μειωθεί η ρύπανση (διότι τα νέα ήταν "καταλυτικά") αλλά και τα τροχαία δυστυχήματα, για τα οποία υπεύθυνες ήταν οι ..."σακαράκες", όπως παραπολλά εξαγορασμένα παπαγαλάκια, που παρίσταναν τους δημοσιογράφους, έγραφαν και έλεγαν επί μήνες συνεχώς και αδιάλειπτα...
Όμως:
ΚΑΙ η ρύπανση αυξήθηκε, διότι οι καταλύτες έχουν "χρόνο ζωής" και όταν δεν αλλάζονται συχνά (και σιγά που θα τούς άλλαζαμε...) ρυπαίνουν περισσότερο...
ΚΑΙ τα δυστυχήματα αυξήθηκαν, διότι τα νέα αυτοκίνητα έτρεχαν πιό πολύ από τις "σακαράκες", και στους άθλιους δρόμους μας[³] αυτό ήταν εξαιρετικά θανατηφόρο.
* Oι ΕΠΙΣΗΜΕΣ στατιστικές τά λένε...
* Όμως αυτά είναι περασμένα-ξεχασμένα.
* Ο Μάνος, και ο ομοϊδεάτης του Σαμαράς και η παρέα, μάλλον δεν θα αναγκαστούν -άμεσα τουλάχιστον- να φύγουν με ελικόπτερο...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
[¹] Από τον λαό δεν θα περάσει ούτ' αυτό (ως αποτέλεσμα), όπως δεν πέρασε και το πρώτο. Μόνο που τώρα θα είναι φαρμακερή πλέον η αντίδρασή του.
[²] Τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται "νεοφιλελεύθεροι" εγώ όμως ακολουθώ την ορολογία της Ναόμι Κλάϊν: Νεοσυντηρητικοί του κερατά είναι όλοι οι φριντμανι(α)κοί. Το "φιλελεύθεροι" το λένε για παραπλάνηση.
[³] Ο κ. Μάνος, ως βέρος αντικρατιστής, δεν διέθεσε τα ανάλογα κρατικά κονδύλια για την βελτίωσή τους. Προφανώς περίμενε να τό κανει (να τό εκχωρήσει δηλαδή για να τό κάνει...) η Ιδιωτική Υστεροβουλία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: