«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

3.10.12

Mην μέμφεστε τον Βαγγέλη!!!
...απλώς πάσχει από την "κλασσική"
αρρώστεια: Απώλεια μνήμης.

Όλοι ξέρουμε πια, όλοι «φάγαμε στη μάπα» τις αλλεπάλληλες εκδηλώσεις αυτής της φοβερής αρρώστειας...
Εγώ θα παραθέσω τρία μόνον από τα πιο κραυγαλέα παραδείγματα.
§ Το Δεκέμβρη του 1974 ο Αντρέας Παπανδρέου σε γραπτή δήλωσή του έλεγε ότι το καραμανλικό σχέδιο Συντάγματος «αποτελεί στην πράξη προέκταση και επιφανειακή μόνον αλλοίωση του Συντάγματος του Παπαδόπουλου».
Μόλις όμως πήρε την εξουσία, δημοκράτης άνθρωπος αυτός, αναθεώρησε το Σύνταγμα χειροτερεύοντάς το, κάνοντάς το εντελώς "πρωθυπουργοκεντρικό", ενός ανδρός αρχής δηλαδή... Μια δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα στην ουσία. Καθεστώς ανέλεγκτης ρεμούλας, όπως ακριβώς επί χούντας.
Η φοβερή ΠΑΣΟΚική (και όχι μόνον... για να ακριβολογούμε...) αρρώστεια της απώλειας μνήμης είχε τα φρικτά της αποτελέσματα.
§ Το ίδιο ακριβώς συνέβη με το εκλογικό σύστημα: Από την Ενισχυμένη ΔΥΣαναλογική του Καραμανλή, που είχε καταγγελθεί ως αντιδημοκρατική, περάσαμε στην εκτρωματική ΠΑΣΟΚική Ενισχυμένη ΔΥΣαναλογική Σκανδαλίδη για να καταλήξουμε στο, νεοδημοκρατικό αυτή τη φορά, έκτρωμα της Ενισχυμένης ΔΥΣαναλογικής Παυλόπουλου.
Η φοβερή ΠΑΣΟΚική (και όχι μόνον... για να ακριβολογούμε...) αρρώστεια της απώλειας μνήμης είχε τα φρικτά της αποτελέσματα.
§ Το σοσιαλιστικό, ως γνωστόν, ΠΑΣΟΚ, αφού πλημμύρισε τον κρατικό μηχανισμό και τις ΔΕΚΟ με σοσιαληστές, μετά το 1985 ανακάλυψε τα ...πολύ σοσιαλιστικά «ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια» και τη «λιτότητα». Λιτότητα για το λαό βέβαια, που, ως γνωστόν, ήταν στην εξουσία, όσο το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση...
Η φοβερή ΠΑΣΟΚική (και όχι μόνον... για να ακριβολογούμε...) αρρώστεια της απώλειας μνήμης είχε τα φρικτά της αποτελέσματα.

Οικτρή συνέπεια αυτών των αλλεπάλληλλων φοβερών εκδηλώσεων της αρρώστειας "απώλεια μνήμης", και των ενδιάμεσων και επόμενων φυσικά μικρότερης εμβέλειας παρόμοιων, ήταν το διεφθαρμένο, πελατειακό κράτος των λαμόγιων και των νταβατζήδων εναλλάξ και αδιαλείπτως...

Το ότι λοιπόν ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε ξεχάσει στο συρτάρι του την ηλεκτρονική "λίστα Λαγκάρντ" με τα δυό χιλιάδες ονόματα φιλοπάτριδων ελλήνων επί δεκαπέντε {15!!!} μήνες, ήταν απλά ένα σύμπτωμα αυτής της αρρώστειας.
Το ότι και ο Βαγγέλης ακριβώς επί δεκαπέντε {15!!!} μήνες την ξέχασε κι αυτός στο συρτάρι του, επίσης απλό σύμπτωμα της ίδιας φοβερής αρρώστειας είναι!
Δεν φταίει σε τίποτα ο κακομοίρης, μην τον αναθεματίζετε!

1 σχόλιο:

akrat είπε...

προς θεού

έχεις άδικο και το ξέρεις...!!!!!!!!


χαχα