«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

24.1.12

Αχαμνά πράμματα...


# O κ. πρύτανης του πανεπιστημίου "Μακεδονία" (σ.σ. όχι του ...Γκρουέφσκι, του άλλου...) το είπε ξεκάθαρα σήμερα το πρω'ί' στον "Σκάει" σε άψογη επιστημονική, καλλιεπή γλώσσα: «Έσοδα θα αντληθούν μόνον από τις αποκρατικοποιήσεις».
Το ...εκλαϊκεύω: Από τους τοκογλύφους θα ξεχρεωθούμε μόνο ξεπουλώντας.
Στη συνέχεια ο κ. πρύτανης επαλήθευσε έμπρακτα την σοφία της ρήσης "λανθάνουσα γλώσσα την αλήθειαν λέγει" αποκαλώντας το -νέο- μνημόνιο ...μνημόσυνο!!!
Σαρδάμ έκανε ο άνθρωπος και το διόρθωσε αμέσως... Το είπε όμως...
Φαρμακώθηκα. Όχι που δεν είχα καταλάβει ότι αυτός είναι ο τελικός και πραγματικός στόχος των "μνημονίων": Το ξεπούλημα των δημόσιων (και όποιων ιδιωτικών...) περιουσιών και πόρων. Όλοι εδώ στον "Παρατηρητή" το λέμε από πολύ-πολύ καιρό αυτό. Άλλο είναι όμως να ...σού το τρίβει στη μούρη ένας πρύτανης και μάλιστα ως ...μονόδρομο!!!
Έτσι σκάρωσα το εξής ερώτημα-σύνθημα, που θα προτείνω να το βάλουν «κορώνα τους» κι άλλοι, "παρατηρητικοί" και μη.
Οι αργεντίνοι ξεσηκώθηκαν
μετά το ξεπούλημα της χώρας από τον ...ελικοπτερούχο.
Εμείς θα περιμένουμε να πάθουμε το ίδιο
για να ξεσηκωθούμε;;;
# Λίγο αργότερα Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Πειραιά έδωσε και την χρονική διάσταση της καταδίκης μας: «οι ρυθμίσεις (σ.σ. του "κουρέματος" και της νέας δανειακής) εκτείνονται σε διάστημα 30 χρόνων».
Άρα δεν θα πληρώνουν μόνον τα παιδιά μας αλλά και τα εγγόνια μας...
# Στις ειδήσεις πάλι άκουσα τη δήλωση του Γιουνκέρ: «Θα βοηθήσουμε πάλι την Ελλάδα εφόσον εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και εφόσον αυτές παράξουν αποτελέσματα».
Μάλιστα. «Παράλειψε» όμως ο κ. Γιουνκέρ να αναφέρει ότι όσα ...σωτήρια μέτρα μάς επέβαλαν ως τώρα έφεραν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από ότι μάς έλεγαν ότι θα φέρουν... ΚΑΙ το χρέος αυξήθηκε ΚΑΙ το έλλειμμα αυξήθηκε ΚΑΙ η ύφεση και η εξαθλίωση των ...σωσμένων ελλήνων θέριεψε.
Εφάρμοσε μάλλον αυτό που λέγεται «τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται»... 
Εγώ πάντως είμαι εντελώς σίγουρος πως πάνσοφα μέτρα, όπως π.χ. η «απελευθέρωση» του ωραρίου των φαρμακείων, θα φέρουν σπουδαία αποτελέσματα! Θα απαλλαγούμε από τους κακούργους φαρμακοποιούς και η πώληση των φαρμάκων θα γίνεται από τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και πολυκαταστημάτων, όλες τις ώρες, όλες τις μέρες.
# Άλλος πάλι «υψηλός» αξιωματούχος της Ε.Ε., ο Ρέν νομίζω, «διέγνωσε» ότι μάλλον δεν επαρκεί η "προκαθωρισμένη" θητεία Παπαδήμου για να επιτευχθούν όλα τα συμφωνημένα (στις 26-27/10/11).
Θα το ...τσακώσατε αμέσως φίλτατες ξύπνιες αναγνώστριες και φίλτατοι ξύπνιοι αναγνώστες μου, τί σημαίνει αυτό...
Εκτός των άλλων θέλουν να μάς υπαγορεύσουν και πότε (μάς επιτρέπεται...) να κάνουμε εκλογές!!!
Εκείνο που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι η αρχική λατινική σημασία του dictator είναι υπαγορευτής!
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ...ΞΑΛΛΕΓΡΑΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ
 Ο ποιητής Ντίνος Χριστιανόπουλος αρνήθηκε να δεχτεί "βαρύτιμο" κρατικό λογοτεχνικό βραβείο με την φράση: «Δεν θέλω τίποτε απ' αυτούς».
Δεν χρειάζεται βέβαια να σας εξηγήσω ποιούς εννοούσε με το «αυτούς»...
Σήμερα οι κινέζοι είχαν την πρωτοχρονιά τους. Πρώτη μέρα της "χρονιάς του δράκου". Ο οποίος, λέει, είναι καλό ζώδιο και όσα μωρά γεννιούνται στην χρονιά του προδιαγράφονται για «ψηλά» πράμματα. Ως και αυτοκράτορες μπορεί να γίνουν...
Ως εκτούτου, ξαναλέει, αναμένεται το επόμενο δωδεκάμηνο να αυξηθούν οι γεννήσεις κινεζόπουλων!!!
Όπως φαίνεται δεν άρκεσαν 60 χρόνια μαοϊσμού για να απαλλαγούν από τέτοιες προλήψεις. 
Κάποιος ας τους ρίξει ακόμα 60 μπας και...
Αλλά τί κάθομαι και πληκτρολογώ... Εδώ έφτασε η κα Πίτσα Μητέρα, διαβόητη ελληνίς αστρολόγος, να προλέγει -μεταξύ πολλών άλλων...- και τις πολιτικές εξελίξεις... Και κάποιοι να κάθονται να την ακούνε σαν ...χάνοι... "σούζα"... 
Οι κινέζικες προλήψεις μέ μάραναν;;;

23.1.12

Οι όμορφες κομπίνες σε όμορφα
υπουργικά γραφεία γίνονται...

Αν τυχόν είχατε την λαθεμένη εντύπωση ότι οι κομπίνες γίνονται στην "πιάτσα", σε τίποτε σκοτεινά καταγώγια, θα πρέπει, έστω σιγά-σιγά, να αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι ...νυχτώσατε μακρυά.
Σε ...φωτεινά καλοεπιπλωμένα και καλοστολισμένα υπουργικά γραφεία γίνονται.
Π.χ. το 1999 ακολουθώντας τις ντιρεκτίβες της τότε ΕΟΚ περί απελευθέρωσης της «Αγοράς» {στα πλαίσια της οποίας αναπτύχθηκε και ...καρδάμωσε η ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ στο Χρηματιστήριο} η κυβέρνηση Σημίτη έφτιαξε έναν νόμο -τον υπ' αριθ. 2773- για να καταργήσει το μονοπώλιο, λέει, της ΔΕΗ.
Δόθηκε η δυνατότητα στην Ιδιωτική ...Υστεροβουλία να στήνει "μαγαζιά" πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας.
Ενέργειας που δεν χρειάζονταν να παράγει η ίδια: Μπορούσε να την αγοράζει από την ΔΕΗ... σε ειδική μειωμένη τιμή βέβαια...
Ούτε να την μεταφέρει η ίδια στους πελάτες: Δεν χρειαζόταν να έχει δικά της δίκτυα... μπορούσε να χρησιμοποιεί τα δίκτυα της ΔΕΗ... με ειδική μειωμένη τιμή βέβαια...
Αρκούσε να πιάνει πελάτες (να αφαιρεί δηλαδή πελάτες από τη ΔΕΗ), να εισπράττει τους λογαριασμούς ρεύματος (αλλά και τα τέλη υπέρ Δήμων και ΕΡΤ - και τελευταία το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας...) και να πληρώνει την ΔΕΗ τα αναλογούντα με τις μειωμένες τιμές...
Και να το εδάφιο-κλειδί του νόμου:
«οι υποχρεώσεις των εταιρειών που δηλώνουν αδυναμία πληρωμής μεταφέρονται κατά το ποσό που αντιστοιχεί στα μερίδια αγοράς στους υπόλοιπους προμηθευτές λιανικής και χονδρικής».
Και να όσα αποκαλύφθηκαν:
Δυό από αυτές τις εταιρείες-εισπράκτορες κατάφεραν (με ή χωρίς λάδωμα, δεν έχει διευκρθνιστεί ακόμα) να αφήσουν απλήρωτα στην ΔΕΗ 67 εκατομμύρια ευρά και στον ΔΕΣΜΗΕ(*) 120 εκατομμύρια.
Εισέπρατταν κανονικά τους λογαριασμούς ρεύματος των -περίπου- 200.000 πελατών, που κατάφεραν αυτά τα χρόνια να αποσπάσουν από την ΔΕΗ, αλλά δεν πλήρωναν τα αναλογούντα για την παραγωγή και μεταφορά του ρεύματος.
Τό τράβηξαν το ...φέσι όσο μπόρεσαν να τό τραβήξουν και μετά ...πούλησαν τις μετοχές τους σε ξένη εταιρεία, ρώσσικων λέει συμφερόντων, που έχει έδρα στα νησιά Μάρσαλ!!!(**)
Μιά -πολύ πιό "κομψή"- επανάληψη δηλαδή του ...«μην τον είδατε τον Παναή;»...
Και βέβαια το φέσι των 187 εκατομμυρίων με βάση το παραπάνω ...πανέξυπνο εδάφιο του νόμου, θα το επιβαρυνθεί αρχικά η ΔΕΗ και, μέσω αυτής, ΕΜΕΙΣ βέβαια...
Όπως πάντα.
Αυτό θα πει «Ιδιωτική ...Πρωτοβουλία» φίλοι και φίλες μου.
Μόνον όποιος την αναπτύσσει, προκόβει...
-------------------------------
(*) Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. : Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας
Φορέας που ιδρύθηκε με τον ίδιο νόμο και ανέλαβε από την ΔΕΗ την μεταφορά-διανομή του ρεύματος.
(**) Ξέρει κανένας καταπού πέφτουν αυτά;;;

22.1.12

Λίγο "νιονιό", παιδιά...
Να «απολυθεί» η αποτυχημένη τρόϊκα!!!

Από την κυριακάτικη "ΑΥΓΗ" μεταφέρω άρθρο του Θανάση Καρτερού. Εγώ δεν θα κάνω σχόλια. Εσείς όμως κάντε τα δικά σας.
Χρειάζονται.

Γιατί πρέπει να πάει η τρόϊκα φυλακή
Καρτερός Θανάσης
AYΓH: 22/01/2012

ΜΕΧΡΙ κι ο Σημίτης το κατάλαβε, αλλά η αλητεία σε σχήμα τρόικας που ελέγχει αυτή τη στιγμή τη χώρα εξ ονόματος των δανειστών, των αγορών και των Γερμανών δεν παίρνει από λόγια. Ούτε από αριθμούς, ούτε από στοιχεία, ούτε από λογική καταλαβαίνει. Ασκεί μια απόλυτη εξουσία που άλλοι της ανέθεσαν και για την οποία εμείς ούτε καν κρίθηκε σκόπιμο να ρωτηθούμε. Κι όσο για ανθρωπιά, αλληλεγγύη, σεβασμό στα δικαιώματα ενός λαού, αυτά ούτε που τα διδάχτηκαν στις σχολές τους και προφανώς ούτε καν τα έχουν ακουστά.

ΕΤΣΙ εξακολουθούν το ίδιο βλακώδες και επαναλαμβανόμενο έγκλημα, περικοπές, περικοπές, περικοπές, με έναν δογματισμό και μια ψυχρή αγριότητα που παραπέμπει στους παπάδες του Μεσαίωνα. Βαφτίζοντας κατά περίπτωση τις χήνες ψάρια, όπως ακριβώς οι ομοϊδεάτες τους εκείνων των σκοτεινών χρόνων. Και παραβιάζοντας χωρίς καμιά αιδώ και χωρίς καμιά περίσκεψη όλους εκείνους τους κανόνες που υποτίθεται ότι ήρθαν να διδάξουν και να επιβάλουν σε μας τους άγριους ως εκπρόσωποι της αγίας εκκλησίας του κέρδους και της ακόμα αγιότερης ιερής εξέτασης των αγορών.

ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΙ, για παράδειγμα, τα καλόπαιδα αυτά στο όνομα της αγίας και ομοουσίου ανταγωνιστικότητας. Ωραία; Ωραία. Και κόβουν για να φτάσουμε στη θεία ανταγωνιστικότητα μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες, θέσεις εργασίας και κεφάλια. Ενώ έχουν ήδη καταδικάσει σε θάνατο την κατώτερη αμοιβή, όπως και τον δέκατο τρίτο και δέκατο τέταρτο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Όμως η δική του ανταγωνιστικότητα πού είναι; Σε ποιο σεντούκι των οικονομικών τους αποτελεσμάτων την έκρυψαν μαζί με την παραγωγικότητά τους; Και πώς τολμούν να μιλούν και να επιβάλλουν μέτρα κι άλλα μέτρα κι άλλα μέτρα κι αυτοί και οι αρχιερείς που τους έστειλαν εδώ, όταν η δική τους ανταγωνιστικότητα είναι μηδενική και η παραγωγικότητά τους αρνητική;

ΔΙΟΤΙ, ποιους στόχους έπιασαν, αν έχετε τον Θεό σας, από όσους έχουν βάλει, και θέλουν σώνει και καλά να μας βάλουν τώρα τα γυαλιά; Μήπως με την άοκνη δουλειά τους και τα φοβερά τους σχέδια μείωσαν τα spreads όπως είχαν υποσχεθεί; Μήπως εξυγίαναν την ελληνική οικονομία όπως είχαν δεσμευτεί; Μήπως έπεσαν μέσα έστω και σε μία από τις προβλέψεις τους - στην ύφεση, στην ανεργία, στον πληθωρισμό; Μήπως είδαμε να πραγματοποιείται έστω και κατ’ ελάχιστο αυτό που με τόσο ζήλο και τόση επιμονή υποτίθεται ότι επιδιώκουν - την αρχή μιας νέας ανάπτυξης και την επιστροφή στις αγορές;

ΑΣ ΠΕΙ ο καθένας, κι ας μην είναι ανάλγητος εργοδότης: Ποια γνώμη θα σχημάτιζε για την παραγωγικότητά τους και την ανταγωνιστικότητα που του παρέχουν; Ποιο προϊόν τους υπήρξε έτσι όπως το περιέγραφαν και το διαφήμιζαν όταν έβαζαν μπρος τις κρεατομηχανές τους; Και τελικώς θα έστελνε στον διάολο κι ακόμα παραπέρα τέτοιους σοφούς υπαλλήλους μαζί με όλες τις ιδέες τους περί ανταγωνιστικότητας για να σώσει ό,τι μπορούσε να σωθεί από την επιχείρησή του; Ή θα τους κρατούσε μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα και να μην αφήσουν λίθο επί λίθου, διδάσκοντας κανόνες που οι ίδιοι παραβιάζουν συνεχώς και με ολέθρια αποτελέσματα;

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: Αν πρέπει να γίνει μια απόλυση που όντως θα βοηθήσει την ελληνική οικονομία και θα βελτιώσει την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά της, αυτή είναι η απόλυση της τρόικας. Και μαζί όλων εκείνων που τη στηρίζουν μαζί με τα σχέδια και τα αποφασίζομεν και διατάσσομεν που εκπροσωπεί. Διότι τα αποτελέσματα της δουλειάς τους τόσα χρόνια έρχονται σε τέτοια αντίθεση με τις υποσχέσεις που έδιναν και τις μπούρδες που έλεγαν και εξακολουθούν να λένε, ώστε να προστίθεται στην παροιμιώδη καταστροφική τους ανικανότητα και το ποινικό αδίκημα της απάτης - για φυλακή είναι οι άθλιοι αυτοί, όχι για να κάνουν κουμάντο σε μια χώρα.

ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ τους σκληρούς κανόνες τους στους ίδιους - απλό είναι το ζήτημα. Ποια παραγωγικότητα απαιτούν αυτοί γκρέμισαν το σύμπαν της οικονομίας; Ποια ανταγωνιστικότητα αυτοί που βούλιαξαν την Ελλάδα στον πάτο του ανταγωνισμού; Πού στον κόρακα πέτυχαν αυτοί και μας δείχνουν πώς να πετύχουμε εμείς; Κι αν είναι ηλίθιος κάποιος που επιτρέπει να κάνουν κουμάντο τέτοιοι ανίκανοι, απατεώνες, ανάλγητοι και λωποδύτες στην επιχείρησή του, τότε τι είναι εκείνος που τους επιτρέπει να κάνουν κουμάντο στη χώρα του;

18.1.12

...Χορταστικό πακέτο: 3 ιστορίες μαζί

. . . . . . . .
Ως πρώτο "πακέτο" διάλεξα τρεις από τις ...22 ιστορίες που σάς χρωστάω: Μία για την Εφορία, μία για την ΔΕΗ και μία για την Τροχαία Αστυνομία, που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Δείχνουν πόσο στενοκέφαλη είναι η νοοτροπία, πόσο περιωρισμένη η αντιληπτικότητα των οργάνων του Δημοσίου, και άρα η ικανότητά τους να υπηρετήσουν το αληθινό Δημόσιο Συμφέρον.
Αυτό δεν έχει να κάνει με -ούτε χαρακτηρίζει- την ατομική ικανότητα καθενός/καθεμιάς που δουλεύει στον δημόσιο τομέα! Απλώς δείχνει πόσο δίκιο είχε κάποιος, πολιτικός φιλόσοφος νομίζω, χαρακτηρίζοντας το σημερινό κράτος -γενικά και διεθνώς!- ως «συλλογικό ...μωράκι».

ΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΣ ΧΩΡΑΦΙΑ ΓΛΙΤΩΝΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ
Με τα δυό αδέρφια μου (νεαροί όλοι 28-33 χρονών) είχαμε συστήσει μια Ανώνυμη Εταιρεία (μοναδικοί μέτοχοι οι τρεις μας και Διοικητικό Συμβούλιο επίσης) και αγοράσαμε το 1970 ένα ακαλλιέργητο χωράφι έξω από την πόλη για να εγκαταστήσουμε μηχανήματα παραγωγής έτοιμου μπετόν.
"Αντικειμενικές αξίες" δεν είχαν εφαρμοστεί τότε. Λόγω ...βλακείας όμως (θα δείτε παρακάτω...) το δηλώσαμε όσο το πήραμε (300.000 δρχ) και πληρώσαμε τον φόρο μεταβίβασης -11% τότε- κανονικά. Ένα χρόνο αργότερα μάς κάλεσε ο Έφορος για "συμβιβασμό". Έτσι γινόταν τότε. Πήρα μαζί το δικηγόρο μας (για να αποφευχθεί τυχόν εκδήλωση επιθυμίας δωροληψίας...) και πήγαμε.
Από τα στοιχεία που έχουμε, κ. "Παπαδόπουλε", το χωράφι αξίζει περισσότερο. Να το βάλουμε ένα εκατομμύριο; Θα πληρώσετε ως φόρο 77.000 δρχ μόνον ακόμα...
- Δεν ξέρω τί λένε τα στοιχεία σας, κ. Έφορε, αλλά εμείς το δηλώσαμε όσο ακριβώς το αγοράσαμε. Και σε καμμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να υπογράψουμε ένα χαρτί "συμβιβασμού" που θα δείχνει ότι αρχικά κάναμε ψευδή δήλωση! Δεν θα ξεκινήσουμε την καρριέρα μας με κάτι τέτοιο.
Μά... Όλοι έτσι κάνουν... Βάζουν λιγότερα στο συμβόλαιο και μετά δέχονται κάτι παραπάνω...
- Μπορεί... Εσείς ξέρετε... Εμείς όμως δεν κάναμε έτσι και δεν θα δεχθούμε το "κάτι παραπάνω"...
Από την θέση μου είμαι υποχρεωμένος τότε να συντάξω πράξη επιβολής πρόσθετου φόρου. Έχει και πρόστιμο...
Θα προσφύγουμε στο Διοικητικό Δικαστήριο με το αιτιολογικό ότι μάς εξωθείτε να γίνουμε νομότυποι φοροκλέφτες!
.................... {έκπληκτο βλέμμα και ...σιωπή ιχθύος}
- Το καταλαβαίνετε κ. Έφορε αυτό;;; Έχουμε οικογενειακή Α.Ε. και ο φόρος πάνω στα διανεμόμενα κέρδη είναι 45%. Αν προχωρήσετε στην πράξη επιβολής, θα αρχίσουμε να αγοράζουμε φτηνά ακαλλιέργητα χωράφια δώθε-κείθε και θα φτιάχνουμε συμβόλαια με αξίες όσο θα γράψετε εσείς. Το υπεβάλλον ποσό από το πραγματικό τίμημα θα το αφαιρούμε από το ταμείο της Α.Ε. και θα το μοιραζόμαστε τα αδέρφια, οπότε δεν θα χρειάζεται να εμφανίζουμε διανομή κερδών!!! Έτσι θα κλέβουμε νομότυπα ποσοστό 34%. 
Αν δεχτούμε τον συμβιβασμό στο συγκεκριμένο χωράφι θα έχουμε νομιμοποιημένη φοροκλοπή 45%x700.000-77.000=238.000 δρχ.
«Κόκκαλο» ο Έφορος...
Η αφήγηση είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ακριβής, ακόμα και στα ποσά!!!
Υ.Γ.
Και... εμείς μεν δεν αγοράσαμε κάποιο άλλο χωράφι...
Να είστε όμως βέβαιοι πως, μέχρι την εφαρμογή των αντικειμενικών αξιών
αλλά πιθανόν και μετά, κάποιες εκατοντάδες -αν μη χιλιάδες...-
οικογενειακές Α.Ε. «αξιοποίησαν» αυτή τη νομότυπη φοροκλοπή,
σπρωγμένες από την κοντόφθαλμη, μικρόνοη κρατική πολιτική
. . . . . . . .
{για τις άλλες δύο ιστορίες πρέπει να πάτε
στο ατομικό μου μπλογκ myrtodafnis.blogspot.com
Είπα να μην "φορτώσω" πολύ ετούτο το συλλογικό...}

17.1.12

...Καμπουράκειος -και όχι μόνον...- νοοτροπία:
Να μπουν παντού ταμειακές μηχανές...

Ο ...εκπαραθυριστής Καμπουράκης  στο μεγκάαααααλο (και σε χρέη, λένε, μεγάλο...) κανάλι πριν λίγες μέρες επανέλαβε (ίσως όχι σκόπιμα αλλ' απλώς βλακωδώς - δεν ξέρουμε) την τόσο συνηθισμένη τελευταία -στα πλαίσια του κοινωνικού αυτοματισμού- "ατάκα":
«Είναι σωστό να πληρώνουν οι άνθρωποι στον ...Έβρο το ρεύμα για τους σηματοδότες της Αθήνας;»
Εξέφρασε δηλαδή, με τον γνωστό λαϊκισμό του, την μέγιστη αντικοινωνική νοοτροπία
 «ο χρήστης πληρώνει».

Κατά τον Καμπουράκη λοιπόν (και άλλους αρκετούς δυστυχώς...)
δεν θα έπρεπε να πληρώνουν φόρους:
- Οι ανύπαντροι, οι άκληροι και όσοι έχουν μεγάλα πια παιδιά για τα Σχολεία.
- Οι μωαμεθανοί, οι εβραίοι κι όποιοι άθεοι για τις Εκκλησίες.
- Όσοι δεν έχουν αυτοκίνητο για τους δρόμους.
- Όσοι δεν περπατούν αλλά εποχούνται μονίμως για τα πεζοδρόμια.
- Όσοι ζούνε δουλειά-σπίτι μόνιμα για τα πάρκα.
- Όσοι δεν αρρωσταίνουν για Νοσοκομεία.
- Όσοι δεν παραβαίνουν τον νόμο για τα Δικαστήρια και τις φυλακές.
- Όσοι είναι άφοβοι, ρωμαλέοι και ...ένοπλοι για την Αστυνομία.

Καταλαβαίνει άραγε τί είπε ο Καμπουράκης;
Στην ουσία πρότεινε κατάργηση του άρθρου 4§5 του Συντάγματος.
Και όχι μόνο...
Στην ουσία προτείνει να υπάρχουν παντού ...ταμειακές μηχανές.
- Σε κάθε πεζοδρόμιο π.χ. που όποιος ανεβαίνει για να περπατήσει να πληρώνει κάτι για την φθορά που προκαλεί στις πλάκες.
- Κάθε αστυνόμος να έχει μία μαζί του και να εισπράττει από τους πολίτες το αντίτιμο για την ασφάλεια που τους προσφέρει.
- Σε κάθε πόρτα ναού οι πιστοί να πληρώνουν εισιτήριο για την συντήρησή του και την μισθοδοσία των ιερωμένων, των ψαλτών, των νεωκόρων.
- Το ίδιο σε όλα τα πάρκα και τις πλατείες για τους συντηρητές, κηπουρούς, καθαριστές.
- Και στην είσοδο των Σχολείων οι μαθητές να ρίχνουν το ευρώ τους πριν μπουν μέσα...

Καίαιαι... Μην τα θεωρήσετε τόσο μακρυνά αυτά!!!
Ήδη έχει εφαρμοστεί χαράτσι εισόδου από τον εμπνευσμένο σοσιαληστή Λοβέρδο στα Εξωτερικά Ιατρεία των Νοσοκομείων!

16.1.12

Για το μποζόνιο αλλά και
το σωτήριο οχτάδραχμο!

Εκμεταλλεύτηκα τις χριστουγεννιάτικες «διακοπές» για να πάω να εξερευνήσω το θέμα του μποζονίου του Χίγκς. Και την σχέση του -άμεση ή έμμεση- με τα κόμματα, ειδικά τα αποκαλούμενα "κόμματα εξουσίας".
Μια πρώτη περιγραφή του ...άφαντου μέχρι στιγμής μποζονίου θα βρείτε στην προηγούμενη ανάρτηση εδώ.
Βρέθηκα λοιπόν στην Γενεύη και μετά από κάποιες προσπάθειες κατάφερα να εξασφαλίσω ένα ραντεβού με τον «speaker», τον εκπρόσωπο τύπου ας πούμε, της μιάς ομάδας επιστημόνων του CERN, που προσπαθούν να εντοπίσουν το "μποζόνιο του θεού", όπως είναι το ...παρατσούκλι του.
Στο μεταξύ όμως άκουσα για ένα κάποιο αρχαιοελληνικό
οχτάδραχμο, που είχε βγεί σε δημοπρασία από γνωστό ελβετικό οίκο νομισμάτων (κλεπταποδοχικών-αρχαιοκαπηλικών συνηθειών προφανώς...) στη Ζυρίχη.
Προσφύγαμε ως κράτος στα ελβετικά δικαστήρια και καταφέραμε (μάς πίστεψαν επιτέλους για μιά φορά...) να βγει απόφαση επαναπατρισμού του.
Πήρα το τραίνο (πυκνά δρομολόγια... ανά ημίωρο) και πετάχτηκα ώς εκεί.
Θ' αρχίσω λοιπόν με όσα έμαθα γι' αυτό το κέρμα και όσα μου ήρθαν στο μυαλό.
Τό είχε "εκδώσει" τον 5ο π.Χ. αιώνα ένας αρχαίος βασιλιάς της
Βισαλτίας, λέει, εκεί τριγύρω στη σημερινή Νιγρίτα Σερρών. Και προφανώς δεν είχε "εκδώσει" ένα μόνον κομμάτι...
Είναι όμως πολύτιμο μού είπανκαι πωλήθηκε προς οδόντα χιλιάδες ευρά. 80.000 €, το συνειδητοποιείτε;
Μια ασημένια ...κουτσουλίτσα εκεί πέρα να έχει αξία ίση περίπου με τους μισθούς ενός "μέσου" εργαζόμενου επί ...έξη χρόνια!!!
Όπως τό βλέπω όμως δεν έχει κάποιο δύσκολο σχέδιο. Γιατί λοιπόν, ως γνήσιοι απόγονοι των αρχαίων ημών προγόνων, δεν "εκδίδουμε" δικαιωματικά μια τεσσάρα εκατομμύρια από δαύτα να λύσουμε, άπαξ δια παντός, το πρόβλημα του κρατικού χρέους;;;
Με τις σκέψεις αυτές ξαναγύρισα στη Γενεύη για το ραντεβού μου με τον ...μποζονιακό επιστήμονα.

Μερική άποψη του τιούννελ του τεράστιου κυκλοτρόνιου του CERN,
στο οποίο υποατομικά σωματίδια επιταχύνονται σε ταχύτητες
που πλησιάζουν αυτή του φωτός. Από τις συγκρούσεις τους
κάποιοια από αυτά διαλύονται "εις τα εξ ών συνετέθησαν"
και δίνουν στους επιστήμονες πολύτιμα στοιχεία για τις συνθήκες
που επικρατούσαν στην εικαζόμενη ως «αρχή» της σημερινής
μορφής του Σύμπαντος, την αποκαλούμενη "Μπιγκ-Μπανγκ".
Είχα προσφερθεί να τόν πάω σε ένα καλό εστιατόριο αλλά μού αντέστρεψε την πρόταση για ένα άλλο ήσυχο και ...μονοπελατειακό, όπου μπορούσαμε να κουβεντιάσουμε με άνεση.
Μπήκε αμέσως στο θέμα και μου έδειξε ένα εκλαϊκευτικό φυλλάδιο της ομάδας του, από όπου το "πλατύ κοινό", άνθρωποι σαν εμένα χωρίς μεγάλες γνώσεις Πυρηνικής Φυσικής, μπορούσαν να πάρουν μιά ιδέα για το "μυστηριώδες" μποζόνιο που αναζητούν ή, καλλίτερα, για το τί θα μπορούσε να ήταν αυτό το μποζόνιο, ποιές είναι οι αντιδράσεις που προκαλεί στο περιβάλλον του.
Παραθέτω τα σχετικά σκίτσα και τις ερμηνείες τους. Από αυτές έλυσα εγώ την απορία μου για το ποιά σχέση έχει το μποζόνιο του Χίγκς με τα κόμματα! Ειδικά αυτά που αποκαλούνται "κόμματα εξουσίας" αλλά και κάποια άλλα...
Δείτε τα και διαβάστε τις. Και μετά περιμένω τα σχόλιά σας.
Θεωρώ αναγκαία μια μικρή εισαγωγή.

Τα περισσότερα στοιχειώδη υποατομικά σωματίδια που απαρτίζουν το Σύμπαν μας (και μάλλον και το αντι-Σύμπαν για το οποίο υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι "υπάρχει") είτε δεν έχουν καθόλου μάζα -άμαζα τα αποκαλούν οι φυσικοί- είτε έχουν αλλά πολύ λίγη. Ο "μηχανισμός" του Higgs (που πιθανότατα δημιουργείται από ένα μποζόνιο, αυτό που σχεδόν βρήκαν τώρα στο κυκλοτρόνιο) είναι που τους προσδίδει μάζα!!! Έτσι "βαραίνουν", αποχτούν αδράνεια, γίνονται δυσκίνητα, δημιουργούν «σταθερά» συσσωματώματα. Στερεά-υγρά-αέρια... τον κόσμο μας δηλαδή. Γιαυτό του έδωσαν το παρατσούκλι "μποζόνιο του ...θεού".

Εξηγώντας τα σκίτσα μού είπε τα εξής ο επιστήμονας:

Σε μιά αίθουσα υπάρχουν κάποια άτομα, που κουβεντιάζουν διάφορα πράμματα. Η πυκνότητά τους δεν είναι μεγάλη και η κίνηση ανάμεσά τους είναι σχετικά άνετη. Τότε παρουσιάζεται κάτι, ένα ενδιαφέρον πρόσωπο, μια γυναίκα ας πούμε. Γύρω της μαζεύονται κάποιοι οι οποίοι πλέον μοιράζονται ένα κοινό χαρακτηριστικό: Τη γνωριμία μαζί της. Η ομάδα αυτή πλέον είναι πυκνή και -ως σύνολο- είναι πολύ πιο δυσκίνητη μέσα στην αίθουσα.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν δεν μπεί κάποιο νέο πρόσωπο μέσα στην αίθουσα αλλά κάποιος απ' έξω να ..."σφυρίξει" μια ενδιαφέρουσα πληροφορία, που την ακούνε όμως μόνον όσοι είναι κοντά στην πόρτα. Αυτοί πλέον που μοιράζονται αυτήν την πληροφορία αποχτούν κάτι κοινό μεταξύ τους και -ως σύνολο πάλι- δύσκολα κινούνται πλέον μέσα στην αίθουσα.

Μού καρφώθηκε η ιδέα ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει και με τα κόμματα «εξουσίας»!!! Υπάρχουν πολλά άμαζα σωματίδια που το μποζόνιο-εξουσία πέφτει πάνω τους και τους προσδίδει μάζα!!! Έτσι "βαραίνουν", αποχτούν αδράνεια, γίνονται δυσκίνητα, δημιουργούν «σταθερά» συσσωματώματα: Τα κόμματα «εξουσίας»!!! Που μάς κάθισαν στο σβέρκο (παγκοσμίως μάλιστα...) και λόγω αδράνειας δεν λένε να πάνε κατά διαόλου...

Το μποζόνιο του Higgs φταίει για όλα!!!

+ + + + + + + + + + + + + + + +
Αναλυτική παρουσίαση του "μηχανισμού Χίγκς"
και του -πιθανού...- "μποζονίου Χιγκς" μορείτε να βρείτε:
Στα ελληνικά: www.physics4u.gr/articles/2008/Higgs.html -10 "οθόνες"
και στα αγγλικά: en.wikipedia.org/wiki/Higgs_boson -7 "οθόνες",
www.exploratorium.edu/origins/cern/ideas/higgs.html -3 "οθόνες"

15.1.12

Η τέλεια λύση στο πρόβλημα του χρέους μας:
Άτοκο δάνειο χωρίς χρονοδιάγραμμα επιστροφής

Εμείς
η Συντακτική Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων
-που εκλέχτηκε δημοκρατικά και λειτουργεί δημοκρατικά-
αποφασίζουμε και βάζουμε σε άμεση εφαρμογή τα παρακάτω:

1. Απαλλάσσουμε, μετά πολλών μυκτηρισμών, το χρήμα από την ιδιότητα του εμπορεύματος και το επαναφέρουμε στην γενετική του ιδιότητα του διευκολυντικού μέσου των ανταλλαγών αγαθών και υπηρεσιών.
2. Κηρύσσουμε έκνομο, αντιδημοκρατικό και αντιανθρώπινο κάθε έντοκο δανεισμό του χρήματος αλλά και οποιουδήποτε αγαθού ή υπηρεσίας.
3. Ακυρώνουμε όλες τις αντιθέτων ρυθμίσεων συμβάσεις και κηρύσσουμε όλα τα μέχρι τώρα χρέη, κρατικά, αυτοδιοικητικά ή ιδιωτικά, ως άτοκα δάνεια χωρίς χρονοδιάγραμμα επιστροφής.
4. Αναθέτουμε στην ομάδα μελών μας επιστημόνων (με καναδυό-τρία "ντοκτορά" ο καθένας κι η καθεμιά), που δήλωσαν υπεύθυνα ότι κάτι παραπάνω από μάς ξέρουν επί του θέματος, την επεξεργασία των λεπτομερειών εφαρμογής των παραπάνω αποφάσεών μας σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής.
5. Απαγορεύουμε την έξοδο από τη χώρα καθενός και καθεμιάς, αν δεν καταθέσουν πλήρη αποδεικτικά στοιχεία πως η -υλική ή άϋλη- περιουσία που κατέχουν αποκτήθηκε από όσα έχουν περιλάβει ως έσοδα στις φορολογικές τους δηλώσεις από το 1951 και δώθε. Η απαγόρευση αίρεται αν επιστρέψουν το τυχόν αδικαιολόγητο μέρος της στους, ως σύνολο, έλληνες πολίτες.
Εν Ελλάδι τη 25-3-2012

14.1.12

Όχι αυγά και γιαούρτια!!!

Όσοι με ξέρουν είτε in the flesh(*) στην καθημερινή ζωή είτε εδώ, στην εικονική, θα ξέρουν και ότι δεν είμαι σύμφωνος με το να πετιούνται αυγά ή γιαούρτια στους παντός είδους "ταγούς" μας.
Διαφωνώ πολύ (ή "κάθετα" που λένε οι ΠΑΣΟΚοι...) με την ενέργεια αυτή εναντίον υπουργών, βουλευτών, δημάρχων κλπ, έστω και αν αυτοί έδωσαν τα χείριστα σημάδια ανικανότητας, αναξιότητας, υποκρισίας, ψευδολογίας ή και, νέτα-σκέτα, διαφθοράς ακόμα!
Διαφωνώ πολύ διότι, στις άθλιες μέρες που περνάμε, την ώρα που ολοένα και περισσότεροι συνάθρωποί μας αντιμετωπίζουν το φάσμα της πείνας και άλλοι -οι πιο τυχεροί- καταφεύγουν στα δημόσια συσσίτια για ένα πιάτο φα'ί', ενώ άλλοι συλλέγουν τα περισσεύματα στις λαϊκές αγορές ή/και στους κάδους απορριμάτων, διαφωνώ πολύ να χρησιμοποιούνται ΤΡΟΦΙΜΑ ως μέσα αποδοκιμασίας!!!
Από την άλλη πλευρά ο πρώην πρωθυπουργός μας και νύν -ακόμα....- πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που -μήν το ξεχνάμε- είχε πάρει στις πρόσφατες εκλογές τις ψήφους σχεδόν των μισών Ελλήνων, άλλα είχε προβλέψει -και έμμεσα συστήσει- σε
περίπτωση τυχόν αποτυχίας τους στην διακυβέρνηση της χώρας:
«Θα μάς πάρουν μέ τις πέτρες» είχε πει ο τότε πρωθυπουργός.
Δεν είχε πει θα μάς πάρουν με τ' αυγά και τα γιαούρτια!!!
Κι εμείς δεν πρέπει να πράττουμε διαφορετικά από ό,τι είπε ο εκλεγμένος πρωθυπουργός!
Να ψάξουμε να βρούμε ΠΕΤΡΕΣ, για να εκδηλώσουμε την αποδοκιμασία μας εναντίον όσων θεωρούμε ότι πρέπει να την εκδηλώσουμε.
Όχι να σπαταλάμε τρόφιμα, τόσο αναγκαία σε κάποιους συνανθρώπους μας!!!

Υ.Γ.
Να ήταν τουλάχιστον τα γιαουρτάκια σε παραδοσιακούς πήλινους κεσσέδες, όπως το εικονιζόμενο, αντί μέσα σε εκείνα τα απαίσια πλαστικά, τότε θα το ξανασκεφτόμουνα και ίσως απέσυρα το δεύτερο σκέλος της διαφωνίας μου, διότι μερικώς θα είχαν τα αποτελέσματα του πετροβολήματος, το οποίο συνέστησε ο κ. Γ. Α. Παπανδρέου...
- - - - - - - - - - - - - - - - -
(*) αθάνατε αγγλομαθή Κουλούρη... πόσα μάς δίδαξες!

13.1.12

«Έ! ρέ γλέντια!!!»(*)

Από πού ν' αρχίσω... και πού να τελειώσω... Μεγάλο πρόβλημα...
Ας αρχίσω από την αγαπημένη μου Κατερίνα Ακριβοπούλου του Σκάϊ-έφ-έμ:
Όταν ανταποκριτής της ανάφερε την σύνθεση του "Εθνικού Συμβουλίου" του ΠΑΣΟΚ (βουλευτές, στελέχη αλλά και «εκτός "κεντρικού" μηχανισμού» εκπρόσωποι από την επαρχία) παρατήρησε:
- «Δηλαδή συμμετέχουν και ...ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ άνθρωποι»...
Γειά σου Κατερίνα!!!
Τώρα για τον κ. Γ. Α. Παπανδρέου, που μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «πρέπει να υποστηρίξουμε την ιστορική συμφωνία που ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ στα τέλη Οκτωβρίου» τί να σάς πω...
Αντί  ..."να την κάνει μικρά πηδηματάκια" και να αποσυρθεί σε κάνα ασφαλές καταφύγιο (λέγε με ΗΠΑ...) επιμένει να διατηρεί την υποψηφιότητά του για το ...Γουδί.
Μυστήριαι αι βουλαί των ανθρώπων...
* Η Μέρκελ που πάλι δήλωσε (για ...χιλιοστή τριακοσιοστή πεντηκοστή τρίτη φορά) ότι «είναι πρωταρχικό θέμα για μάς η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» έλεγε για -επίσης!- χιλιοστή τριακοσιοστή πεντηκοστή τρίτη φορά την αλήθεια!
Αν για κάποιο λόγο το άρμεγμα των Ελλήνων διαταραχτεί και έτσι η βιωσιμότητα του χρέους για τις γερμανικές τράπεζες και γενικότερα για το γερμανικό εξαγωγικό εμπόριο τεθεί σε κίνδυνο, τότε ΑΥΤΟΙ είναι που θα χάσουν. Σ' εμάς τους έλληνες δεν έχουν απομείνει πολλά για να χάσουμε...
* Εκείνος ο ...τρισκατάρατος Μπόφινγκερ πάλι, τί σού λέει;;; «Σε ελεύθερη πτώση η Ελλάδα!» δήλωσε ανερυθρίαστα... διαψεύδοντας τον Παπανδρέου και τον συρφετό του ότι μάς έχουν σώσει 6 (έξη) τουλάχιστον φορές και τον Παπαδήμο και τον ...συσσυρφετό που μάς αλυσοδε..., sorry, μάς σώζει ακόμα μία!
* Έεε! Εντάξει!... Συμφωνώ να πάρει το βραβείο ...ατάκας ο Βέστερβέλλε (γερμ. υπ. εξωτερικών) που πριν μάς έρθει σήμερα δήλωσε ότι έρχεται για να βοηθήσει «να εφαρμόσει η Ελλάδα τις νομοθετημένες μεταρρυθμίσεις». Πολύ μορφωμένο παιδί. Μεταξύ πολλών άλλων φαίνεται πως είναι ξεσκολισμένος και στον Ρο'ί'δη, που πριν 120 χρόνια είχε γράψει το: «Ένας μονον Νόμος χρειάζεται να ψηφιστεί στην Ελλάδα, με ένα μόνον άρθρο: Να εφαρμοστούν οι κείμενοι Νόμοι»...
* Ιερά Σύνοδος-Εφραίμ: Τί πιο φυσικό οι εν εμπορίω (θεού ή και άλλων, ...πιο υλικών, πραγμάτων) συνάδελφοι να αλληλοϋποστηρίζονται;;;
Ού!!! πού να σάς κάτσει στο λαιμό η κακολογία σας, βλάσφημοι, που μυκτηρίζετε την ...ιερή πλάτη στον φυλακισμένο «πατέρα», «γέροντα» και -για κάποιους- «άγιο» ...βατοπεδίστα...
Στην απορία σας βέβαια «Πού σκ - - -  στα Ευαγγέλια γράφεται ότι μπορεί η Εκκλησία να έχει περιουσία;;;» θα απαντήσω ευθαρσώς: Όχι μόνον δεν γράφεται κάτι τέτοιο πουθενά αλλά ο Ναζωραίος δίδασκε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ!
Καταλαβαινόμαστε ...άγια μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας;;;
* Ποιός χέ - - -  τον Τσοχατζόπουλο... Κλήθηκε, λέει, να απολογηθεί ως ένοχος για πλαστό «πόθεν έσχες»! Σιγά το παράπτωμα! Απλώς δεν ήταν αρκετά έξυπνος να «αξιοποιήσει» την μέθοδο του ...χαρισματικού αρχηγού του «Άτοκο δάνειο χωρίς χρονοδιάγραμμα επιστροφής»! Είναι δίκαιο στις μέρες μας να την πληρώνει κάποιος για έλλειψη εξυπνάδας;;;
* «Πιστωτικό γεγονός» και άλλες "best-swallowers" (ελληνιστί ...ευκατάπιωτες) ορολογίες. Μ' αυτές μάς μπουκώνουν τελευταία. «Πιστωτικό γεγονός» για να μην πουν ΧΕΩΚΟΠΙΑ.
«Ανταλλαγή ομολόγων» για να μην πουν ξεστράγγισμά μας για πολλά χρόνια ακόμα.
«ΚεφαλαιοΠΟΙΗΣΗ Τραπεζών» για να μην πουν κεφαλαιοΔΟΤΗΣΗ (απ' τη σάρκα του κοσμάκη).
«Ξένες αναπτυξιακές επενδύσεις» για να μην πουν ξεπούλημα (μπιρ-παρά) γης και πόρων.
Βρέεεε... Ούστ! από δώ!
=+ =- =+ =- =+ =- =+ =- =+ =- =+ =-
(*) "Κλασσικό" επιφώνημα του Καραγκιόζη (κατά τον αξέχαστο Σπαθάρη)

8.1.12

To αβοήθητο παιδί

O κ. K. μιλούσε για την κακή συνήθεια των ανθρώπων να καταπίνουν σιωπηρά την αδικία που τους κάνουν κι αφηγήθηκε τούτη την ιστορία:
Κάποιος περαστικός είδε ένα παιδί να κλαίει και το ρώτησε τί το βασάνιζε.
- Νά! είχα δυό γρόσια για να πάω στον κινηματογράφο, μα ήρθε ένα αγόρι κι άρπαξε το ένα από το χέρι μου, αποκρίθηκε το παιδί.
- Καλά και δεν φώναξες βοήθεια; ρώτησε ο άνθρωπος
- Πως... Φώναξα! είπε το παιδί κι άρχισε τώρα να κλαίει λίγο πιο δυνατά.
- Και δεν σ' άκουσε κανένας; ξαναρώτησε τώρα ο άνθρωπος και χάϊδεψε στοργικά το παιδί.
- Όχι! αποκρίθηκε εκείνο κλαίγοντας με αναφυλλητά.
- Δεν μπορείς να φωνάξεις πιό δυνατά; ρώτησε ο άνθρωπος.
- Όχι! αποκρίθηκε το παιδί, που, βλέποντας τον άνθρωπο να χαμογελάει, είχε αρχίσει πάλι να ελπίζει.
- Τότε δώσε μου και τ' άλλο! είπε ο άνθρωπος.
Πήρε και το τελευταίο γρόσι από το χέρι του παιδιού και συνέχισε ξένοιαστος το δρόμο του.
[επιλογή από τις "Ιστορίες του κ. Κόϋνερ" του Μπέρτολντ Μπρέχτ]

7.1.12

Τόπε, τόπε η Χριστίνα...
«μένουμε στο ευρώ...» μα θάρθει πείνα...


Έ! αφού τόπε η κ. Χριστίνα Φρουρού(*) έτσι θα γίνει! Θα μείνει η Ελλάδα στο ευρώ! Διότι αν δεν μείνει, έχουν πολλά να χάσουν... Πολύ περισσότερα από ότι θα χάσουμε εμείς. Ειδικά αν ΔΕΝ υπογράψουμε το "κούρεμα" που θα μάς αλυσοδέσει στην αθλιότητα για 20-30 χρόνια και το συναφές 2ο μεγαδάνειο, με το οποίο ΜΟΝΟΝ τους τοκογλύφους θα μάς επιτρέπεται να πληρώνουμε... έχουν να χάσουν πολλά οι ...φίλοι δανειστές μας.
Έτσι λοιπόν η κα Χριστίνα βγήκε στο ...κλαρί (όπως έκαναν και άλλοι διάφοροι τροϊκανοί) για να διαλαλήσει ότι όλα θα πάνε «ομαλά»... Κατά τους σχεδιασμούς τους.
Ο ικανός τεχνοκράτης πρωθυπουργός μας -και ο 50μελής συρφετός που ευφημιστικά αυτοαποκαλείται «Υπουργικό Συμβούλιο»- θα υπογράψουν ...ικανώτατα την εσαεί υποδούλωση της Ελλάδας στο ακριδικό κεφάλαιο. Χωρίς μάλιστα να επιβάλουν ΝΕΑ μέτρα.
Τόπε άλλωστε ο κ. Αντώνης Σαμαράς: «Όλοι οι νόμοι που χρειάζονται έχουν ψηφιστεί ήδη με την προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό που μένει είναι να εφαρμοστούν»!
Και συμπλήρωσε:
«Τυχόν νέα μέτρα(**) θα τά πάρει μόνον κυβέρνηση που θα έχει φρέσκια λαϊκή εντολή»!
Ωραιότατα.
Μένουμε λοιπόν στο ευρώ. Υπογράφουν οι ...παπαδήμιοι τα νέα ΜΟΝΙΜΑ ασφυκτικά δεσμά για καμμιά τριανταριά (τουλάχιστον...) χρόνια.
Μετά γίνονται εκλογές. Αναδεικνύεται (έτσι νομίζει) ως νέος πρωθυπουργός ο ...ανοιξιάτικος.
Διότι με το γνωστο καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, ένα κόμμα εξασφαλίζει "αυτοδυναμία" ακόμα και με 1 ψήφο διαφορά από το δεύτερο κόμμα...
Και τότε βέβαια παίρνει νέα μέτρα εξαθλίωσής μας για να επιτευχθεί άκοπα ο ΜΕΓΑΣ στόχος όλης αυτής της σκευωρίας:
Το πλήρες ξεπούλημα στο τζάμπα σχεδόν...- κάθε δημόσιας περιουσίας, κάθε φυσικού πόρου...
Είδες η "ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ";;; Στο 1/4 της προ διετίας τιμής πούλησε τα "ΑΙΡ-ΜΠΑΣ"...
Αυτό είναι ανάπτυξη, ρέ!!! Αυτό είναι έξυπνη και ανταγωνιστική ...επιχειρηματικότητα!
= = = = = = = = = = =
(*)  γαλλιστί: Christine Lagarde. Ξέρετε εσείς... εκείνη η γερακομύτα του Διεθνούς ΝεκροΤομείου...
(**) Για μεγαλύτυερη εξαθλίωση εννοούσε αλλά δεν τόπε... Χαζός ήταν να πει τέτοια;;;

6.1.12

Από την τρόϊκα "σκληρής γραμμής"
στην τρόϊκα "ελεεινής μορφής"...

Από την εποχή της μετάβασης από την "ελέω θεού" μοναρχία, στην οποία ο επικεφαλής επιβάλλονταν είτε με τα όπλα είτε με τα ...σπερματοζωάρια του πατέρα του, στην δημοκρατία, στην οποία το ποιοί θα κάνουν κουμάντο αποφασίζονταν από ένα "σώμα" πολιτών, άρχισε να αναδεικνύεται η αξία της προπαγάνδας. Του μέσου με το οποίο θα πείθονταν αυτό το ευρύτερο (ή στενότερο...) σώμα να αποφασίσει ποιοί -και κάποιες φορές προς τα πού- θα κυβερνούσαν, θα οδηγούσαν την κοινωνία.
Και στην αρχή η προπαγάνδα ήταν προσωπική ρητορική ικανότητα. Με διασημότερους αρχαίους τον Δημοσθένη και τον Κικέρωνα. Αλλά και ο ..."χρυσός" Περικλής ή ο Θεμιστοκλής δεν πήγαιναν πίσω στη ρητορική.
Αργότερα, με την ανάπτυξη των μέσων επικοινωνίας, πήρε πιό σύνθετες μορφές όπως την δια της τυπογραφίας "εφημερίδων". Και στις μέρες μας, με την κολοσσιαία ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μέσων ήχου-εικόνας, έφτασε στο απόγειο της δύναμής της, έγινε -όπως συνηθίζεται να λέγεται- "τέταρτη" εξουσία. Μετάτις άλλες τρείς που είναι, κατά τον Μοντεσκιέ, η Νομοθετική, η Εκτελεστική, η Δικαστική.
Μετά... Τρόπος του λέγειν "μετά"... Διότι όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουμε ότι προηγείται με διαφορά από τις άλλες τρείς, τους πυλώνες, υποτίθεται, της δημοκρατίας.
Αυτά μού ήρθαν στο μυαλό μετά την χτεσινή καταγγελία του Γ.Α.Παπανδρέου, ότι τον πολέμησαν -και τον «έρριξαν»- εκδοτικά συμφέροντα και συγκεκριμένα ο "Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη" και ο τωρινός κουμανταδόρος του Σταύρος Ψυχάρης... Παλιότερα ...άγιος άνθρωπος, διοικητής του Αγίου Όρους... Ας μην τα ξεχνάμε κι αυτά...
Και, πέρα από την δυσοσμία που αναδύεται από τις αλληλοκατηγορίες (διότι απάντησε «σκληρά» ο Ψυχάρης στον ΓΑΠ), βγήκαν -ΞΑΝΑβγήκαν, σωστότερα- στην επιφάνεια βασικά ερωτήματα.
* Όπως για το ρόλο των άμεσων και έμμεσων κρατικών ενισχύσεων προς τα ΜΜΕ και των δανείων τους από ημικρατικές Τράπεζες. Το ρόλο του χρήματος, πιο ωμά, στη "διαπλοκή" των εξουσιών του πολιτεύματος.
Κι αυτό όχι απλώς στην ...μικροκλίμακα Παπανδρέου-Ψυχάρη αλλά ευρύτερα στην Ευρώπη και τον κόσμο.
* Όπως για το αν είναι δημοκρατία ένα κοινωνικό μόρφωμα, όπου τα παντα στηρίζονται όχι στην ΟΥΣΙΑ των πραγμάτων αλλά στο πως "επικοινωνιακά" (προπαγανδιστικά δηλαδή...) εμφανίζονται τα πράγματα.

Για το πρώτο θα επαναλάβω το υπό τύπον διασκευής παλιού ανέκδοτου λεγόμενο:
«Οι τέσσερις εξουσίες ήταν τρεις, οι εξής δύο, το ΧΡΗΜΑ»...
Άρα -είτε μάς αρέσει είτε όχι η αναγωγή στην ρίζα του προβλήματος!- αν δεν αφαιρέσουμε από το χρήμα την δύναμή του, τον ΤΟΚΟ, αν δεν το επαναφέρουμε στο ρόλο του ως μέσου διευκόλυνσης του εμπορίου "απαγορεύοντας" να είναι το ίδιο εμπόρευμα ...βράστε ρύζι.

Για το δεύτερο επιτρέψτε μου να θυμίσω πρώτα την ρήση του Επίκουρου:
«Ταράσσει τους ανθρώπους ου τα πράγματα αλλά τα περί των πραγμάτων δόγματα».
Με άλλα λόγια: Το τί λέγεται είναι που ταράσσει, αυτό προσέχουν οι άνθρωποι, όχι το τί γίνεται πράγματι.
Αυτό το μάθημα το έχουν μάθει καλά οι πολιτικοί μας (παγκοσμίως...) και όλο το βάρος το ρίχνουν όχι στο πόσο ωφέλιμα για τους πολίτες και την κοινωνία είναι όσα κάνουν αλλά στο πώς θα τους εφανίσουν και πείσουν ότι είναι ωφέλιμα όσα κάνουν... Και ΚΡΥΒΟΝΤΑΣ πόσο βλαβερά είναι κάποια που κάνουν!
Ένα χοντρό παράδειγμα.
Η ...διαβόητη «ανακεφαλαιοποίηση» των Τραπεζών, που προβλέπεται ως συνέχεια του "κουρέματος".Είναι ένα ΧΟΝΤΡΟ ψέμμα! Για ποιά ανακεφαλαιοΠΟΙΗΣΗ των Τραπεζών μιλάνε (διεθνώς...);;;
Έπαψαν ποτέ οι Τράπεζες να είναι κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις και τώρα θα τις ...ποιήσουμε, θα τις κάνουμε κεφαλαιουχικές;;;
ΟΧΙ. Για ανακεφαλαιοΔΟΤΗΣΗ πρόκειται! Αλλά δεν τό λένε έτσι! Διότι θα χτυπούσε άσχημα αν ομολογούσαν ότι παίρνουν λεφτά από τους πολίτες, τσακίζοντας μισθούς-συντάξεις, για να τα ΔΩΣΟΥΝ στις Τράπεζες.

Και τώρα για τον τίτλο αυτής της "ανάρτησης":
Θυμηθείτε τί μάς έλεγε η ηγεσία του λεόντειου συνεταιρισμού που αυτοαποκαλείται "Ευρωπαϊκή ΕΝΩΣΗ", ενώ πόρρω απέχει από κάτι τέτοιο.
Τί μάς έλεγαν τον Ιούλιο π.χ., μετά πώς τα άλλαξαν τον Οκτώβριο και τα ξανάλλαξαν τον Δεκέμβριο...
Αφήστε κατά μέρος τις ανόητες κορώνες των δικών μας πολιτικάντηδων παπανδρεοβενιζέλων και του «όλου ΠΑΣΟΚ»... Πάρτε μόνον τις δηλώσεις Μέρκελ-Σαρκοζύ και των παρατρεχάμενών τους στις "θέσεις -κλειδιά", στην προεδρία της Ευρωζώνης, στην Κομισσιόν, στην ΕΚΤ. Ρομπάϊ, Μπαρόζο, Γιουνκέρ κ.ά....
Όλα όσα αποφάσισαν διαδοχικά ήταν πάντα για τη ...σωτηρία μας και ...οριστικά!
Τόσο ...οριστικά που τα άλλαξαν δυό φορές μέσα σε πέντε μήνες...

Όταν ο Θερβάντες έγραψε το διάσημο -και τόσο διαχρονικό- μυθιστόρημά του για τον "Δον Κιχώτη", τον «ιππότη της ελεεινής μορφής», όπως τον αποκαλούσε, δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλλίτερη ...εφαρμογή από την παραπάνω.
Την διαβόητη τρόϊκα να αναφωνεί κάθε τόσο: Νίκη, Σάντσο!!!
Στην δήθεν μάχη της κατά των ανεμόμυλων του χρήματος...

5.1.12

Για την 6η δόση ρίξαμε[¹] τον GAP...
Για την 1η τώρα δόση[²] πρέπει να ρίξουμε όλον τον συρφετό!

Καλή χρονιά!
Κι ας αρχίσω με τα ...αστεράκια του τίτλου:
[¹] Οι πολλαπλές αυθόρμητες αποδοκιμασίες στις 28/10 τον έρριξαν! Όχι η τρόϊκα!
Πανικοβλήθηκαν όλοι και -ειδικά ο GAP- τρομοκρατήθηκε... αναλογίστηκε το Γουδί... και πέταξε την μπαρούφα για δημοψήφισμα... Όσα ακολούθησαν μετά, ήταν "φυσικά και επόμενα".
[²] Αν ρίξουμε τον συρφετό, που αυτοαποκαλείται "κυβέρνηση σωτηρίας" (όπως και οι περισσότερες από το 1955 και δώθε...), και αρνηθούμε "κούρεμα" και νέο δάνειο, τότε μόνον θα έχουμε το πρώτο έναυσμα, την "πρώτη δόση" ελευθερίας και δημοκρατίας,  με αλληλεγγύη, δίκαιη κατανομή των βαρών, δίκαιη απολαβή των κόπων μας και ...κουμάντο στο τσαρδί μας.

Το 2012 ως χρονιά του "αρμαγεδδών" κατά -λέει...- τους Μάγια (έχουμε όμως περιθώριο 352 ημερών ακόμα...) μπήκε θριαμβευτικά στη χώρα μας με τρομοκρατικό "μπαράζ" όλης της συστημικής ...πυροβολαρχίας. Τι ΠτΔ, τι πρωθυπουργός, τι Ράπανος, τι ΣΕΒ και δεν συμμαζεύεται. Τι οι παραθυράκηδες και όλη η χορεία των εκπορνευμένων χρυσοπληρωμένων παπαγαλακίων των (εκδιδομένων επί χρήμασι) ΜΜΕ...
Ή κούρεμα ή καταστροφή!
Ή νέο δάνειο ή καταστροφή!
Ή «εξορθολογισμός» στα πάντα ή καταστροφή!
Ή συνεχής «λιτότητα» ή καταστροφή!
Ή «αξιοποίηση» ή καταστροφή!
Και βέβαια με το «εξορθολογισμός» εννοούν νέο πετσόκομμα μισθών-συντάξεων, με την «λιτότητα» την πλήρη εξαθλίωση και με την «αξιοποίηση» το πλήρες ξεπούλημα δημόσιας γης και πόρων...
Ξεχνούν όμως μια ...μικρή λεπτομέρεια:
Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και για την αναγκαιότητα της προσφυγής στην τρόϊκα και το μνημόνιό της... που θα ήταν -κατ' αυτούς- η σωτηρία μας... Κι άλλες πέντε φορές πάλι. Από μία σε κάθε "δόση"...
Όλη τους η ψευδολογία, όλη τους η ξεφτίλα, υπάρχει γραφτή, υπάρχει στο διαδίκτυο, υπάρχει ως ήχος και εικόνα.
Ήδη δοκιμάσαμε τις ...σωτηρίες τους έξη φορές με τις έξη δόσεις του δανείου. Κι απ' το κακό στο χειρότερο πάμε. Σύμφωνα με τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ δείκτες... τα δικά τους κριτήρια.

Ας μη επιτρέψουμε το "κούρεμα" και το -συναφές- νέο δάνειο, ας μη αφήσουμε την ...τρία κακά της μοίρας της, την ...τρισωτηριακή κυβέρνηση του ...παπαδήμιου να αλυσοδέσει για 20-30 (τουλάχιστον...) χρόνια την Ελλάδα στα συμφέροντα του άπληστου, απαράγωγου, ακριδικού κεφάλαιου.
Με τον μόνο τρόπο που ξέρουμε καλά και που τόσο αποτελεσματικός αποδείχτηκε: Με επάλληλες συνεχείς αποδοκιμασίες των "ταγών" του ολέθρου παντού, σε κάθε ευκαιρία!
Και...
Δεν πρέπει να περιμένουμε την ...25η Μαρτίου για να δράσουμε! Δεν χρειάζεται να είναι εθνική γιορτή για να τους αποδοκιμάσουμε! Τους «μεγάλους» κανοναρχούντες ή τους «μικρότερους» σφογγοκωλάριους! Δεν πρέπει να τους αφήνουμε σε "χλωρό κλαρί" οπουδήποτε, οποτεδήποτε, σε οποιαδήποτε ευκαιρία δημόσιας εμφάνισής τους μάς δίνεται!
Άλλωστε, από αυτά που λένε, μάλλον αργά θα είναι τότε... Θα έχουν υπογράψει -μεγαλώνοντας την δυσκολία ανατροπής- όλα μας τα δεσμά ώς τότε... Ή μπορεί και αρκετά νωρίτερα. Γιαυτό πρέπει να επέμβουμε αμέσως!

Ως προς τα μέσα, ας περιοριστούμε σε φραστικές αποδοκιμασίες ή με πλακάτ-πανώ. Άντε και σε καμμιά απαξιωτική χειρονομία. Όχι χειροδικία όμως! Επίσης ας μην χρησιμοποιήσουμε νεράντζια (κάνουν ωραίο γλυκό!) ούτε γιαούρτια ή αυγά (κάποιοι από μάς τα έχουν ανάγκη ως τροφή)...
Και βέβαια συνιστώ θερμά να μην επαληθεύσουμε την πρόβλεψη του πρώην πρωθυπουργού μας να  τους -και τον...- πάρουμε με τις πέτρες! Δεν είναι καλή μέθοδος, δίνει λαβή σε προβοκάτσια.

Τελειώνοντας θέλω να σημειώσω το εξής: Οι συνεχείς αποδοκιμασίες μας εκτός από το άμεσο έχουν και ένα ...remote αποτέλεσμα... ένα τηλεαποτέλεσμα, ας πούμε: Γεννούν στους τοκογλύφους, που μάς δανείζουν μέχρι να μάς εξαθλιώσουν για να αρπάξουν εύκολα και μπιρ -παρά τα "φιλέτα" μας, μεγάλη ανασφάλεια. Τους κάνουν να αμφιβάλλουν ότι θα πετύχουν το στόχο τους.
Ξέρουν καλά ότι ελάχιστη "χρηστική" αξία έχουν οι υπογραφές των λακέδων "ταγών" μπροστά στην ενεργό λαϊκή εναντίωση.
Άρα θα ...κόψουν λάσπη και θα μάς αφήσουν ήσυχους, αν έτσι δράσουμε. Ήδη ο ξένος τύπος "ρίχνει σπόντες" πάνω σ' αυτό... Πολλαπλασιάστηκαν τα σχετικά άρθρα μετά τις, αυθόρμητες και σε 20 πόλεις ταυτόχρονα, αποδοκιμασίες στις 28/10.

Ως «κεντρικό» σύνθημα των αποδοκιμασιών υιοθετώ και προτείνω το της "Καραμούζας":
Δεν θέλουμε το "κούρεμα" ούτε δανειακή! 
Φευγάτε παπαδήμιοι, πριν έρθουμε εκεί!
Και, ως -αείποτε- μεγαλόψυχοι, λέω να τους παράσχουμε δωρεάν τα καύσιμα των ελικοπτέρων. Με ή χωρίς τον όρο να μάς επιστρέψουν όσα έχουν κλέψει, όσοι έχουν κλέψει. 
Δεν ξέρω όμως πάλι... Πείτε κι εσείς τη γνώμη σας επ' αυτού.