«Καμμιά είδηση δεν είναι αληθινή, αν πιο πριν δεν διαψευστεί επισήμως»

(ρήση παλιού -εγγλέζου μάλλον...- φαρμακερού δημοσιογράφου)

1.7.13

«κε Δένδια,
σκεφτήκατε να ελέγξετε τα χυτήρια; »

Κραυγή αγωνίας ξενητεμένων

Από το μπλογκ "Σκλίβανη" μεταφέρουμε:
Έχουμε γράψει κι εμείς παλιότερα για τη σπείρα (ή τις σπείρες...) που κλέβουν καμπάνες από τις εκκλησιές των χωριών μας, που δεν πυκνοκατοικούνται όλο το χρόνο.
Φαίνεται πως δεν σταμάτησε η δράση τους. Νέο κρούσμα στο Μικροχώρι Δήμου Δωδώνης.
Αντιγράφουμε ανοιχτή επιστολή του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρεωτικής {http://ipeiroteslavreotikis.blogspot.gr} προς τους συμπατριώτες και τον υπουργό Προστασίας Πολίτη, που φίλος βρήκε στον "Τηλεβόα Άρτας" {http://tilevoasartas.blogspot.gr} και είχε την καλωσύνη να μάς τη στείλει.


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
   Φίλοι πατριώτες - πατριώτισσες, η επικοινωνία σήμερα μαζί σας έχει σκοπό να θίξουμε το μέγα θέμα, την "μάστιγα των κλοπών!". Απασχολεί πολλά χωριά στην Ήπειρο και ιδιαίτερα στην περιοχή "ΝΤΟΥΣΚΑΡΑΣ" όπου βρίσκεται και το χωριό μου "Μικροχώρι" του ενιαίου δήμου Δωδώνης (και ΟΧΙ μόνο).
- ΠΡΟΣΟΧΗ ! -
   Με το πρόσχημα της ανεργίας και της φτώχειας γίνονται αθρόες κλοπές σε παρεκκλήσια, κεντρικές εκκλησίες από μανουάλια, πολυελαίους, καντήλια, έως και καμπάνες .
   Πρόσφατα το βράδυ της Τετάρτης 19-06-2013 έκλεψαν την καμπάνα του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Μικροχωρίου, στο κεντρικό δρόμο Ραδοβυζίου - Μικροχωρίου - Σενίκου - Κόμβου Τύριας, βάρους περίπου 120 κιλών και από ύψος 6 μέτρων.
   Επειδή δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα από τους υπάρχοντες λιγοστούς κατοίκους, ας φροντίσει η ΠΟΛΙΤΕΙΑ (που είναι απούσα) να κάνουν ελέγχους στα χυτήρια όπου λιώνουν το μέταλλο και όποιος συλληφθεί κλεπταποδόχος η τιμωρία του να είναι παραδειγματική.
ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΒΑΛΑΝΕ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΕΡΑ!
Μετά τιμής
                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                     ΛΑΜΠΙΡΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ                      ΚΑΡΑΜΠΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Το «καθ' ημάς»: 
Ειδοποιείστε όποιους μπορείτε στο χωριό, μόλις δουν κάποιο ύποπτο αυτοκίνητο, ειδικά κάποιο φορτηγό ή φορτηγάκι που έχει γερανάκι, "παπαγαλάκι", πίσω από την καμπίνα ή στην καρότσα, να τηλεφωνήσουν αμέσως στην Αστυνομία (26510-91290), στο "100" ή σε κάποιο από τα τηλέφωνα αλληλεγγύης που σημειώνουμε στην πλάγια στήλη του μπλογκ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: